Steeds meer bedrijven hikken aan tegen hoge kosten van public cloud oplossingen en kiezen daarom voor beter betaalbare alternatieven. Uit onderzoek van onder andere ESG blijkt dat steeds meer organisaties bewust kiezen voor hyperconverged infrastructure (HCI)-oplossingen vanwege de lagere kosten, vereenvoudiging van IT, hoge beschikbaarheid en security.

 

HCI: wendbaar en eenvoudig

HCI is een flexibele, compacte IT architectuur die in een datacenter wordt geplaatst. Voordelen zijn naast flexibiliteit dat de kosten doorgaans aanzienlijk lager zijn, het beheer veel eenvoudiger is en bedrijven beschikken over hele slimme toepassingen die ervoor zorgen dat ICT het altijd doet. AI-gestuurde intelligentie en ingebouwde databescherming en noodherstel zorgen voor bijzonder hoge betrouwbaarheid. Op het moment dat deze oplossing op twee verschillende locaties wordt geplaatst wordt data slim en snel gededupliceerd en beschikt de klant over een extreem hoge beschikbaarheid. Bij HCI wordt het inrichten en beheren van de omgeving significant eenvoudiger en daarmee kan flink worden bespaard op kosten van kennis en arbeid.

Lemontree heeft HCI in de vorm van HPE SimpliVity bij veel klanten geïmplementeerd in de zorg, productie, transport, retail en andere bedrijven die de voordelen van public cloud zoeken maar niet voor financiële verassingen willen komen te staan.

 

Uitzending met Fabienne de Vries geeft meer informatie over HCI

Om bedrijven meer informatie te geven is er een speciale uitzending gemaakt over hyperconverged IT, gepresenteerd door Fabienne de Vries. Hierin wordt uitgelegd wat HCI is, hoe het werkt en wat de waarde ervan is voor klanten. Ook wordt meer uitleg gegeven in welke omstandigheden HCI geschikt is en wanneer bedrijven beter een public cloudoplossing kunnen kiezen. Het programma is hieronder te bekijken.

 

 

Sterk wapen tegen Ransomware

Bij een ransomware aanval wordt geprobeerd het back-up systeem en snapshots aan te vallen, zodat bij het blokkeren van het bedrijfsnetwerk niet kan worden teruggegrepen naar een restore. Bij HPE SimpliVity is het fysiek onmogelijk dat ransomware bij de back-up oplossing komt. Daardoor kan bij ransomware de back-up worden teruggezet, waarna de functionaliteit is hersteld. Uiteraard kan bij een cloudoplossing ook een back-up worden teruggezet als deze niet aangetast is. Alleen moet deze restore dan over de datalijn en daardoor gaat dit terugzetten uren tot dagen duren. En dat is veel te lang als core bedrijfsprocessen afhankelijk zijn van ICT. Bovendien is dan mogelijk dagen werk weg, wat niet in Euro’s valt uit te drukken. Bij HPE SimpliVity wordt ongeveer een Terabyte aan informatie teruggezet in 60 seconden. En die snelheid plus het feit dat de back-up niet wordt aangetast maakt HPE SimpliVity nog interessanter.

 

 

Business case maken

Bedrijven die vragen hebben over deze snelgroeiende vorm van IT kunnen een business case laten maken waarin de voordelen en besparingen in beeld worden gebracht. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een business case bij ons aan te vragen.