door Peter Vos | 22 nov, 2023
Isero doet méér
Hoe IT de basis legt voor een hogere klantwaarde en geoliede processen
Isero is een gespecialiseerde ijzerwarengroothandel en dienstverlener voor bouwprofessionals en technische diensten. Isero bestaat al sinds 1826 maar heet pas sinds 2011 – na een fusie van Gerritse Ijzerwaren, Breur en Van Der Winkel – Isero ijzerwarengroep. In 2019 werd dit officieel Isero. De vestigingen van Isero met de zwart/wit/gele logo’s sieren steeds op meer plekken het straatbeeld. Mede door select gekozen overnames heeft Isero inmiddels 67 vestigingen en ruim 800 medewerkers en is de ijzerwarenspecialist een vertrouwde naam in Nederland. Met een assortiment van 150.000 producten, waarvan er zo’n 50.000 direct op voorraad zijn, een fijnmazig distributienetwerk en lokale aanwezigheid is Isero in staat om snel de juiste artikelen op de juiste plaats te leveren.
Dirk Jan Hulsman – IT Directeur Isero
IT masterplan en IT roadmap
We zijn heel benieuwd wat IT voor Isero betekent en gaan op bezoek bij Dirk Jan Hulsman. Hij is IT Directeur bij Isero. “Onze visie ‘Isero doet méér ’ betekent dat we een betrokken en betrouwbare bouwpartner willen zijn voor onze klanten. Daarbij is onze productbeschikbaarheid, het zijn van een kwalitatieve kennispartner en het helpen van onze klanten als waardevol dienstenpartner belangrijke pijlers. IT is daarbij enorm belangrijk. We willen onze klanten helpen door hen met slimme digitale concepten te informeren en te helpen hun processen te vereenvoudigen, te versnellen en te verbeteren. Zo willen we hen helpen met slimme bevoorrading op de bouw, bevoorrading van bussen en andere voor de klant belangrijke locaties.” vertelt Hulsman.
Met onze digitale concepten willen we onze klanten helpen om efficiënter en slimmer te ondernemen.
“En in die digitale concepten willen we nog slimmer samenwerken door onze klanten werk te besparen. Een goed voorbeeld daarvan is als een vakman iets uit zijn bus pakt er zonder tussenkomst van aankooporders slim wordt bevoorraad. Zo beschikt de vakman altijd over de juiste materialen zonder onnodige en tijdrovende administratieve processen voor de klant. Een ander voorbeeld is dat we slim kunnen bevoorraden op basis van daadwerkelijk gebruik van artikelen. Dit zorgt ervoor dat mensen niet lange tijd rondrijden met producten die ze nauwelijks gebruiken. Dit is vanuit het oogpunt van duurzaamheid, maar ook vanwege kosten belangrijk. Met onze digitale concepten willen we onze klanten helpen om efficiënter en slimmer te ondernemen” vertelt Dirk Jan.
Microsoft Azure en Azure Virtual Desktop
Uiteraard heeft Isero veelvuldig en nauw contact met haar klanten om te kijken waar waarde kan worden toegevoegd in het proces en de dynamiek van de klant. Voor het operationeel maken van deze processen is IT uiteraard heel belangrijk. Daarbij spelen drie kernsystemen een belangrijke rol: het Product Informatie Management (PIM), het ERP en het online platform waarin klanten via de webomgeving kunnen bestellen. Uiteraard zijn deze drie systemen, samen met wat kleinere systemen, geïntegreerd en aan elkaar gekoppeld.
IT is mensenwerk. Daarbinnen zijn trusted advisorship en de betrokken personen heel belangrijk.
“Om alles goed te laten werken is betrouwbare en veilige IT nodig. In eerste instantie wilden we alles daarom dicht bij onszelf houden. Omdat het belangrijk is, maar ook om snel te kunnen schakelen. Tegelijkertijd is voor de snelle groei veel expertise nodig en een partnerschap waarin de specialisten kunnen meebewegen met de veranderingen binnen onze organisatie. En die rol vonden we in Lemontree. Vanuit een duidelijke roadmap, die we in het gezamenlijk opgestelde IT-masterplan hebben ontwikkeld, hebben we de Isero reis vertaald naar een heldere IT-transformatie. Daarin hebben we gekeken naar de alternatieven van cloud, datacenteroplossingen en hybride IT. We hebben in hoofdlijnen gekozen om het overgrote gedeelte van onze IT naar Microsoft Azure te migreren en beschikbaar te maken voor gebruikers via Azure Virtual Desktop. Daarbij is een goede overgang van ons ERP, een sterk securitybeleid en temporisering van het project een belangrijk onderdeel van het plan. We zijn erg blij met de adviserende en uitvoerende rol van Lemontree en werken samen aan de uitvoering van het plan. Vorige week hebben we na hard werken succesvol de eerste virtuele werkplek met ERP opgeleverd”, vertelt Dirk Jan.
De samenwerking is bekrachtigd in een contract waarbij Lemontree het beheer en ondersteuning van de IT-omgeving voor Isero zal gaan uitvoeren.
Meer over Isero
Isero is de meest gespecialiseerde ijzerwarengroothandel én dienstverlener voor bouwprofessionals en technische diensten. Ze zijn gespecialiseerd in hang- en sluitwerk, gereedschap, ijzerwaren en bevestigingsmiddelen, werkkleding en pbm’s.
SINDS 1826
Isero is ontstaan uit een samenwerking tussen de bedrijven Gerritse IJzerwaren, Breur Ceintuurbaan en Van Der Winkel. In 2011 hebben zij hun krachten gebundeld en vormen sindsdien gezamenlijk de Isero IJzerwarengroep. In 2019 is de naam officieel Isero geworden en prijkt deze op alle vestigingen.
Isero heeft een rijke historie met vele overnames: Pijnenburg Bouw en Industrie (2015), Gunters en Meuser en Dirk Stam (2016), Scholte & de Vries Estoppy (2017), Freke Inbraakbeveiliging (2018), Govers (2021) en Regts (2022). Dat alles bij elkaar draagt bij aan een enorme dosis ervaring en expertise wat teruggaat tot 1826, de oprichting van Gunters en Meuser.
LANDELIJK VESTIGINGEN NETWERK
Isero is een groeiende onderneming met meer dan 125 vestigingen en ruim 800 servicegerichte medewerkers. Met het uitgebreide vestigingennetwerk, de vakbekwame medewerkers en het brede assortiment in producten en diensten doet Isero graag meer voor haar klanten.
ADVIES EN KENNIS DELEN
Isero beschikt over alle actuele product- en toepassingskennis. Voor enkele productgroepen beschikken ze over specialisten en adviseurs die klanten kunnen helpen met de juiste productkeuzen, maar ook kunnen begeleiden bij het toepassen van de producten in de praktijk.
Meer informatie op Isero.nl
door Peter Vos | 22 jun, 2017
Spelen is van levensbelang
Op veel plekken in de wereld hebben kinderen te maken met armoede, uitbuiting en geweld. Right To Play zorgt ervoor dat deze kinderen weerbaar worden, fysiek en mentaal gezond zijn en goed presteren op school. En daar zetten ze hun spelend-leren methode voor in!
De kracht van spelend leren
Via sport en spel leren kinderen belangrijke vaardigheden die een positief effect hebben op hun ontwikkeling. Met de aanpak van Right To Play zorgen ze ervoor dat jaarlijks 2,3 miljoen kinderen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten opgroeien tot sterke en zelfbewuste jongvolwassenen, klaar voor een betere toekomst.
IT is belangrijk voor Right To Play
Marije Dippel is erg blij met de toezegging van Lemontree om in ieder geval tot eind 2022 weer klaar te staan met ICT-diensten: “Lemontree steunt ons natuurlijk al sinds 2009. Door het werk dat zij voor ons verrichten, kunnen wij ons met onze hoofddoelstelling bezighouden. Deze ondersteuning is enorm waardevol voor een organisatie zoals wij zijn”. De diensten worden uiteraard niet voor een commercieel tarief geleverd en Lemontree doet graag mee aan evenementen die Right To Play organiseert. Zo genieten beide partijen van deze mooie samenwerking.
Lemontree ondersteunt Right To Play al sinds 2009 op het gebied met ICT-beheer en gebruikersondersteuning. Gezien de wederzijds zeer mooie samenwerking wordt deze samenwerking tot tenminste eind 2022 verlengd. “Nadat we in 2009 voor het eerst werden ingeschakeld voor hulp op het gebied van ICT Beheer is Lemontree zich steeds meer verbonden gaan voelen met Right To Play. Wij bewonderen het werk dat Right To Play verricht enorm. Deze verbondenheid heeft Lemontree geen moment doen twijfelen om een langdurige partnerovereenkomst aan te gaan met Right To Play. Mensen zijn de motor van iedere organisatie. Lemontree helpt de mensen van Right To Play graag zodat deze motor goed blijft draaien.”, vertelt Matthijs de Grood van Lemontree.
Wij geloven dat sport en spel een krachtig middel is om de wereld te veranderen. Het brengt gemeenschappen samen en inspireert elk individu. Tijdens een potje voetbal leren kinderen meer over fairplay, terwijl een spel tikkertje hen iets bijbrengt over malaria. Spelen helpt bij het leren van belangrijke levenslessen en de ontwikkeling van vaardigheden zoals samenwerken, vertrouwen en leiderschap. Spelen biedt een ontsnapping aan de dagelijkse ontberingen van kinderen in getroffen gebieden. Spelen brengt vreugde en een lach. Op die manier kunnen kinderen weer kind zijn.
Right To Play en Lemontree
De samenwerking tussen Right To Play begon in 2009. ‘Een tevreden klant werd in 2009 directeur van Right To Play en bij zijn aanstelling heeft hij ons gevraagd Right To Play te ondersteunen. De IT was toen nog niet op orde, we hebben het geheel opgeschoond en sindsdien zorgen wij proactief voor de werking van de IT voorzieningen van Right To Play.’ Aldus Tony Johnson, CEO van Lemontree.
Lemontree zorgt ervoor dat organisaties hun doelstellingen kunnen realiseren door ICT te bieden die medewerkers echt helpt beter te werken. ‘Dit begint met een IT masterplan, waarin deze doelstellingen worden vertaald naar ICT die werkt. Om vervolgens de omgeving zo in te richten en te beheren dat organisaties kunnen vertrouwen op een altijd werkende, veilige en stimulerende werkomgeving.’
SAMENWERKEN MET RIGHT TO PLAY
De cultuur van Lemontree en Right To Play komt goed overeen. ‘Het is de filosofie van Lemontree om altijd eerst klanten te helpen en pas daarna bezig te zijn met het zakelijke aspect. Altijd vriendelijk, behulpzaam, positief en motiverend te werk gaan. De samenwerking met Right To Play is hier een afspiegeling van. In het leven draait het vaak om tijd en geld. Bij Right To Play zie je daarnaast ook een meerwaarde van je werk, dat we daaraan kunnen bijdragen past goed bij de manier van werken die wij nastreven bij Lemontree.’
VERANTWOORD ONDERNEMEN
Lemontree speelt een actieve rol op het gebied van verantwoord ondernemen. ‘Intern kijken we onder andere kritisch naar de belasting van het milieu in onze oplossingen. Bijvoorbeeld door te kijken naar energieverbruik en uitstoot. Daarnaast is ons wagenpark overwegend elektrisch en communicatie met onze klanten gaat volledig digitaal. Belangrijker nog is de betrokkenheid bij organisaties die zich actief bezighouden met maatschappelijk verantwoorde doelen, zoals Right To Play. Enerzijds door hen te steunen met middelen, anderzijds door het leveren van een speciaal voor goede doelen ontwikkelde werkplek, waarin naast ondersteuning van de activiteiten van het goede doel ook aanzienlijke kostenvoordelen worden geboden. Op deze wijze biedt Lemontree stichtingen met een ANBI- of SBBI status toegang tot een zeer betaalbare werkplekoplossing.’
MEERWAARDE
‘Ik merk dat de samenwerking leeft onder onze medewerkers. Onze engineers zijn per definitie heel betrokken bij onze opdrachtgevers. Wat wij daarin belangrijk vinden is de intrinsieke motivatie om het goede te doen voor onze opdrachtgevers. Een organisatie als Right To Play brengt door haar ambities een extra emotionele dimensie met zich mee, daarom zijn onze medewerkers extra blij als zij Right To Play hulp kunnen bieden. Je kan geen prijs zetten op de eigenwaarde en de trots van je medewerkers. Wij faciliteren Right To Play en hebben zo een klein beetje het gevoel bij te dragen aan de toekomst van kinderen wereldwijd. Het feit dat we al jaren met veel plezier samenwerken is een hoogtepunt waar we bijzonder blij van worden. In de toekomst hopen we dat de samenwerking zich verder ontwikkelt. Door nieuwe partners en leveranciers bij Right To Play te betrekken hopen wij in de toekomst nog meer impact te hebben als organisatie en bij te dragen aan de ontwikkeling van de kinderen in de programma’s van Right To Play.’
door Peter Vos | 14 nov, 2014
EWT heeft Lemontree de opdracht gegund voor de aanleg en implementatie van een centrale ICT omgeving met een zeer hoge mate van beschikbaarheid. Daarnaast is een 3-jarige beheerovereenkomst afgesloten voor IT en telecommunicatie.
“Door Lemontree in te zetten als onze IT dienstverlener, kunnen wij ons volledig richten op onze core-business. Wij beschouwen Lemontree als onze eigen IT-afdeling en zo gedragen zij zich ook: snel, flexibel, gemotiveerd en persoonlijk”, aldus Pieter Dingjan, ICT Manager EWT.
EWT is een wereldwijde speler in wind energie oplossingen met vestigingen in Nederland, China en de Verenigde Staten. EWT levert turn-key wind turbine parken en tevens individuele turbines en wind turbine componenten. De wind turbines van EWT zijn gebaseerd op de hoog geavanceerde direct drive (gearless) technologie. Deze technologie van EWT staat bij experts binnen de branche bekend om zijn superieure performance and betrouwbaarheid.
Met de nieuwe ICT omgeving worden de businessdoelen en -processen doeltreffend ondersteund om bestaande en nieuwe strategische plannen een draagvlak te geven. Bovendien biedt het EWT de mogelijkheid tot een betere productiviteit, integratie en samenwerking tussen bedrijfsonderdelen, en businesspartners. Door het toepassen van centralisatie, consolidatie en standaardisatie worden de service niveaus verhoogd tegen lagere operationele kosten. De nieuwe ICT omgeving is flexibel en schaalbaar om een verdere groei van de organisatie te faciliteren.
De opdracht is ingevuld met Lemontree diensten en oplossingen, waarbij gekozen is voor de implementatie van een High Availability oplossing op basis van Microsoft, VMware, Citrix, Cisco en SAN technologie:
Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise – MPLS
Microsoft Exchange Server 2007 – Blackberry Enterprise Server 4.1
VMware ESX 3.5 High Availability cluster – HSDPA Mobility
Citrix Xen App Enterprise Edition 4.5 – DELL EqualLogic PS5000X
VoIP – Cisco Call manager – Symantec Backup Exec 12
De voornaamste voordelen voor EWT van de High Availability oplossing zijn de hoge mate van beschikbaarheid van de bedrijfskritische data en systemen, business continuity en disaster recovery mogelijkheden van de bedrijfskritische systemen.