Eerder kondigde Microsoft aan dat Exchange Server 2013 vanaf 13 april 2023 niet meer ondersteund wordt. Vandaag komt Microsoft met een adviespagina om deze server uit te faseren en over te stappen naar Exchange Server 2016 of 2019.

In het artikel wordt onder andere het uitschakelen en verwijderen van de servers beschreven. Zo kan Exchange 2013 pas worden uitgefaseerd wanneer alle mailboxes naar de nieuwe Exhange-servers zijn gemigreerd, aldus het Exchange Team. Wanneer alle data van Exchange 2013 is gemigreerd naar een nieuwere Exchange-versie wordt aangeraden om de Exchange 2013-servers voor een week in onderhoudsmodus te zetten, om zo eventuele onvoorziene problemen te observeren. Dit geeft organisaties de mogelijkheid om deze problemen op te lossen voordat er echt afscheid van de Exchange 2013-servers wordt genomen.

“Samengevat, bij het uitfaseren van Exchange 2013 zijn de belangrijkste overwegingen het plannen van de uitfasering en monitoring, om zeker te weten dat niets meer met de te verwijderen servers verbinding maakt”, besluit het Exchange Team.

Deel dit artikel met anderen