HPE SimpliVity

Hyperconvergd IT • De voordelen van cloud gecombineerd met het beste van on-premises

Ervaar de kracht van Hyperconverged IT

Een hypergeconvergeerde infrastructuur (HCI) is een door software gedefinieerde infrastructuur die reken-, opslag-, netwerk- en virtualisatiebronnen combineert in één geïntegreerd systeem. Het heeft tot doel het datacenterbeheer te vereenvoudigen en een schaalbaar en zeer beschikbaar platform te bieden voor het uitvoeren van gevirtualiseerde workloads. In traditionele datacenters worden rekenkracht, opslag en netwerken vaak beheerd als afzonderlijke silo’s met speciale hardwarecomponenten. HCI elimineert de noodzaak van deze afzonderlijke silo’s door alle resources te consolideren in een uniforme architectuur.

Belangrijkste componenten van een hypergeconvergeerde infrastructuur:

 • Compute: HCI maakt gebruik van industriestandaard servers met geïntegreerde CPU, geheugen en lokale opslag om virtuele machines en workloads uit te voeren.
 • Opslag: HCI maakt gebruik van softwaregedefinieerde opslag (SDS) om lokale opslag over meerdere servers samen te voegen tot een gedeelde opslagpool. Deze pool wordt beheerd als een enkele entiteit, waardoor functies voor hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en gegevensbescherming, zoals replicatie en verwijderingscodering, mogelijk zijn.
 • Netwerken: netwerkfuncties, zoals virtuele switches en netwerkoverlays, worden doorgaans geleverd als softwaregedefinieerde netwerkcomponenten (SDN) binnen de HCI-oplossing. Dit maakt flexibele netwerkconfiguratie en -beheer mogelijk.
 • Virtualisatie: HCI maakt gebruik van virtualisatietechnologieën om virtuele machines (VM’s) te creëren en te beheren. Het stelt organisaties in staat om meerdere workloads op één fysieke server te consolideren, waardoor het gebruik van resources wordt verbeterd en het beheer wordt vereenvoudigd. 
Wat is Hyperconverged IT (HCI) nou eigenlijk?

Hyperconverged IT (Hyperconverged Infrastructure of HCI) verwijst naar een geïntegreerde IT-infrastructuur waarbij rekenkracht, opslag, netwerken en beheer zijn samengevoegd in één enkele softwaregedefinieerde oplossing. Dit is in contrast met traditionele IT-infrastructuren waarbij deze componenten vaak afzonderlijk worden beheerd en geconfigureerd. In een hyperconverged infrastructuur worden fysieke hardwarebronnen gevirtualiseerd en beheerd als software, waardoor de implementatie, schaalbaarheid en beheer van IT-middelen vereenvoudigd worden.

 

De waarde van hyperconverged IT voor een organisatie omvat onder andere:

 1. Vereenvoudigd beheer: Het gecentraliseerde beheerplatform vereenvoudigt het IT-beheer, wat resulteert in minder complexiteit en een verminderde behoefte aan gespecialiseerde IT-vaardigheden.
 2. Kostenbesparingen: Hyperconverged systemen kunnen helpen de kosten te verlagen door efficiënter gebruik van resources, minder fysieke hardware en vereenvoudigd beheer.
 3. Schaalbaarheid: Organisaties kunnen gemakkelijk opschalen naarmate de behoeften groeien, zonder grote verstoringen of complexe migraties.
 4. Snellere implementatie: Dankzij de vooraf geconfigureerde aard van hyperconverged oplossingen kan nieuwe infrastructuur snel worden ingezet.
 5. Flexibiliteit: Hyperconverged systemen zijn geschikt voor verschillende workloads, waaronder virtualisatie, databases, applicaties en meer.
 6. Hoge beschikbaarheid: Veel hyperconverged systemen zijn ontworpen met ingebouwde redundantie en failover-mogelijkheden, wat de beschikbaarheid van diensten verbetert.
 7. Ruimtebesparing: Omdat meerdere componenten zijn geconsolideerd in één systeem, kan fysieke ruimte in het datacenter worden bespaard.

Kortom, hyperconverged IT kan organisaties helpen om hun IT-infrastructuur te moderniseren, de operationele efficiëntie te verbeteren en beter te kunnen inspelen op veranderende zakelijke behoeften.

Azurestack HCI of HPE SimpliVity?

“HPE SimpliVity” en “Azure Stack HCI” zijn beide voorbeelden van hyperconverged infrastructure (HCI) oplossingen, maar ze worden aangeboden door verschillende leveranciers en hebben verschillende kenmerken en integraties. Laten we beide oplossingen kort bespreken:

HPE SimpliVity: HPE SimpliVity is een hyperconverged infrastructuurplatform dat is ontworpen om compute, opslag en netwerken te consolideren in een enkele oplossing. Het biedt geïntegreerde datareductie, back-up en deduplicatie op alle niveaus om de efficiëntie te verbeteren. SimpliVity is gericht op het vereenvoudigen van IT-beheer, het verminderen van complexiteit en het verbeteren van de algehele infrastructuurprestaties. HPE SimpliVity is vooral nuttig voor organisaties die op zoek zijn naar een geïntegreerde hyperconverged oplossing met uitgebreide beheer- en datareductiefuncties.

Azure Stack HCI: Azure Stack HCI is Microsoft’s HCI-oplossing, ontworpen om te draaien op hardware van verschillende leveranciers. Het is gebaseerd op Windows Server-softwaregedefinieerde technologieën en biedt de mogelijkheid om een on-premises infrastructuur te bouwen die lijkt op de beheer- en ontwikkelingservaring van Microsoft Azure. Azure Stack HCI integreert naadloos met Azure-services en biedt organisaties de flexibiliteit om bepaalde workloads on-premises te houden, terwijl ze tegelijkertijd gebruik kunnen maken van cloudservices voor andere behoeften. Dit kan vooral handig zijn voor organisaties die een hybride cloudstrategie willen volgen.

Welke moet je kiezen? De keuze tussen HPE SimpliVity en Azure Stack HCI hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke behoeften en prioriteiten van je organisatie, de bestaande IT-infrastructuur, het niveau van integratie met andere technologieën en je cloudstrategie. Het is belangrijk om te overwegen welke functies en mogelijkheden het meest waardevol zijn voor je organisatie en welke oplossing het beste past bij je lange termijn IT-doelen.

Lemontree helpt je graag met het maken van de juiste keuze en bij de juiste inrichting. Ook het beheer nemen we graag voor onze rekening.

Enkele klantcases voor Hyperconverged IT

Hyper eenvoudig. Hyper schaalbaar. Hyperconverged.

Voordelen van hypergeconvergeerde infrastructuur zijn onder andere:

Over het algemeen biedt een hypergeconvergeerde infrastructuur een meer gestroomlijnde en efficiëntere benadering van datacenteractiviteiten, waardoor organisaties meer flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparingen kunnen realiseren.

W

Vereenvoudigd beheer

met een uniforme beheerinterface vermindert HCI de complexiteit door de noodzaak weg te nemen om meerdere hardwarecomponenten te beheren en problemen op te lossen.

.

Schaalbaarheid

HCI-systemen zijn ontworpen om horizontaal te schalen door extra knooppunten aan het cluster toe te voegen. Hierdoor kunnen organisaties hun infrastructuur eenvoudig uitbreiden naarmate hun behoeften groeien.

Flexibiliteit

HCI ondersteunt een breed scala aan gevirtualiseerde workloads en applicaties, waardoor het geschikt is voor verschillende use-cases, zoals virtuele desktopinfrastructuur (VDI), private cloud-implementaties en ROBO-omgevingen (remote office/filial office).

Hoge beschikbaarheid

HCI bevat functies zoals gegevensreplicatie, automatische failover en redundantie om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en downtime te minimaliseren.

Kostenefficiëntie

HCI kan de hardwarekosten en het stroomverbruik verlagen door bronnen te consolideren en het gebruik van bronnen te optimaliseren. Het vereenvoudigt ook de aanschaf en het onderhoud in vergelijking met traditionele infrastructuur.

Steeds meer organisaties kiezen voor Hyperconverged Infrastructure (HCI), maar wat is het nou eigenlijk en wat kan het betekenen voor jouw organisatie?

Die vraag stelt Fabienne de Vries aan experts en bedrijven die al met een hyperconverged infrastructure werken. Bekijk deze uitzending en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Hyperconverged SimpliVity ebook dummies HPE

Download gratis het special edition hyperconverged infrastructures for dummies e-book

 

Wil jij wel eens een frisse blik op jouw ICT?

Wij zijn er voor je!

Geniale IT begint met een goed plan