evofenedex verhoogt de kwaliteit naar eindgebruikers en verlaagt de kosten van ICT met meer dan 20% door heldere cloudstrategie

 

 

evofenedex, ondernemersvereniging voor handels- en productiebedrijven, heeft de eerste stappen gezet naar een volledige cloud based ICT-omgeving. De vereniging uit Zoetermeer wil hiermee de kwaliteit naar eindgebruikers verhogen en de kosten van ICT aanzienlijk verlagen. De eerste stap, het overzetten van de huidige omgeving naar IaaS-diensten en de eerste aanzet voor het ‘verSaaSen’ van de applicaties, is inmiddels succesvol opgeleverd met minimale impact voor de medewerkers die de ICT-voorzieningen dagelijks gebruiken. In de tweede fase is het de bedoeling een groot deel van de bedrijfsapplicaties onder te brengen in SaaS en een volledige online werkplek uit te rollen, om een verdere besparing te realiseren en maximaal aan te sluiten bij de hedendaagse IT-mogelijkheden.

 

Aan tafel zitten Pieter van der Bas, lid MT en Hans Plug, ICT manager van evofenedex. Ze vertellen enthousiast over dit mooie project. Na een onderzoek van een onafhankelijk bureau kwam naar voren dat de inkooporganisatie verder geoptimaliseerd kon worden en de kosten van onder andere ICT omlaag konden door de ICT-omgeving anders in te richten. Parallel hieraan was de vereniging al aan het kijken hoe de kwaliteit naar eindgebruikers omhoog zou kunnen. Hans was al langer van mening dat public cloud oplossingen meer toekomstvast en kostenefficiënt zouden werken en het onderzoek ondersteunde deze gedachte. “We hebben op basis van onze doelen een klein aantal bedrijven gevraagd een aanbieding te maken. Hier kwam Lemontree als beste uit. Doorslag hierin gaf dat Lemontree:

 

  1. Een aanbieding deed die volledig public cloud gebaseerd was,
  2. Goed had nagedacht over het inzetten van Sharepoint Online en daarnaast een goed doordacht plan van aanpak en planning presenteerde,
  3. Qua omvang, cultuur en dynamiek (no-nonsense) goed bij onze vereniging past en inhoudelijk een zeer positieve indruk maakte,
  4. Positieve referenties had die hen van harte konden aanbevelen,
  5. Haar kantoor dicht de buurt van Zoetermeer heeft.

 

Naast zeer tevreden gebruikers hebben we een kostenbesparing gerealiseerd van meer dan 20%

 

OneDesk Mobile, de online werkplekoplossing van Lemontree, is de stip op de horizon vertelt Hans Plug. Deze oplossing biedt onze gebruikers een zeer flexibele en kwalitatieve oplossing, waarmee we in staat zijn onze leden uitstekend en kostenbewust te ondersteunen. Vanuit het verleden hebben we geleerd dat ICT flexibel moet kunnen meeschalen met de organisatie om noodzakelijke kostenbesparingen ook op ICT-gebied te kunnen doorvoeren. De oplossing van Lemontree biedt een pay per use model, waarmee we volledig flexibel zijn in de inzet en kosten van ICT.

 

Om evofenedex gefaseerd naar de gewenste ICT-omgeving te helpen is de implementatie opgedeeld in drie stappen. De eerste stap, welke inmiddels is gezet, is om waar mogelijk SaaS te gaan inzetten voor de bedrijfsapplicaties en de bedrijfsapplicaties waar dit (nog) niet kan door inzet van Microsoft Azure naar een pay-per-use IaaS model te brengen. In fase twee zal een aantal bedrijfsapplicaties met maatwerk, waaronder ERP-applicaties, ontvlecht worden en als standaardapplicaties via SaaS worden afgenomen. De derde stap die deels parallel loopt aan stap twee is om de online werkplek OneDesk Mobile uit te rollen naar de gebruikers. Met deze werkplek krijgen gebruikers een zeer gebruikersvriendelijke omgeving, waarin samenwerken, mobiliteit, nieuws delen, intranet, productief in teams werken en de ontsluiting van de bedrijfsapplicaties samenkomt.

 

Pieter is erg onder de indruk van het project en de samenwerking. “in een doorlooptijd van vijf weken hebben we zeer snel en vakkundig de omgeving gemigreerd en in gebruik kunnen nemen. Het is af en toe best spannend geweest en een hele intensieve periode geweest, want in dit soort ICT-projecten kun je het eigenlijk alleen maar fout doen. De organisatie verwacht dat alles gewoon netjes door blijft draaien, terwijl er onder motorkap best wel veel veranderd in korte tijd”. Hans voegt hieraan toe: “Als ICT-manager krijg je niet snel complimenten van eindgebruikers. Maar in dit project gingen de duimen omhoog. Onze gebruikers hebben totaal geen last gehad van de migratie en waren erg blij met hun nieuwe omgeving”.

 

Ook binnen Lemontree zijn de mensen enthousiast over de leuke en goede samenwerking met evofenedex. Door de korte lijnen, fijne cultuur en leuke mensen kunnen we snel schakelen en verloopt alles soepel.

 

1 januari 2019 werd de eerste fase in wederzijdse tevredenheid opgeleverd. Iedereen kijkt uit naar de volgende fasen, waarmee evofenedex stappen naar een moderne werkplek gaat zetten. Met verdere kostenbesparingen in het verschiet.

 

Over evofenedex

evofenedex is een ondernemersvereniging. Het netwerk van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie. evofenedex zorgt ervoor dat haar leden hun logistiek optimaal organiseren en beter internationaal ondernemen. Dit doen zij door hindernissen weg te nemen en kennis en kansen toe te voegen. Door leden een mix van producten en diensten aan te bieden. En door hun belangen te behartigen in Nederland en daarbuiten. Evofenedex beschikt over een uniek netwerk in binnen- en buitenland.

 

Over Lemontree

Lemontree’s missie is “bedrijfskansen creëren door geweldige  ICT” voor onze opdrachtgevers. Dit doen wij door informatie- en communicatietechnologie toegankelijk, betrouwbaar en betaalbaar te maken met een geweldige gebruikerservaring en “first class” support. Samen leggen wij, als echte partners, de weg af naar een zorgeloze, transparante ICT-omgeving en een samenwerking op basis van persoonlijke en hartelijke communicatie, respect en vertrouwen. Het resultaat van onze dienstverlening is rust in de organisatie en focus op de core business. Onze opdrachtgevers waarderen onze manier van werken met minimaal een 8,5 en omschrijven Lemontree op basis van 3 essentiële kernwaarden: competent, authentiek en transparant.

evofenedex

Vaardigheden

Gepubliceerd op

4 februari 2019