Een hyperconverged Infrastructuur op basis van Azure Stack HCI

Azure Stack HCI. 

Het beste van cloud en on premises samengebracht

Azure Stack HCI is een hypergeconvergeerde infrastructuuroplossing (HCI) die wordt aangeboden door Microsoft. Het combineert de functies van Azure-cloudservices met on-premises infrastructuur om een hybride cloudomgeving te creëren. HCI verwijst naar de integratie van computer-, opslag- en netwerkresources in één softwaregedefinieerd platform. Azure Stack HCI is gebouwd op Windows Server-technologieën en biedt een consistente ervaring met Azure. Het stelt organisaties in staat om hun infrastructuur te moderniseren, hun datacentermogelijkheden te verbeteren en hun on-premises workloads naadloos uit te breiden naar de Azure-cloud.

Kenmerken van Azure Stack HCI

De belangrijkste kenmerken van Azure Stack HCI zijn:

  • Virtualisatie: het bevat Hyper-V voor het virtualiseren van workloads en het beheren van virtuele machines (VM’s).
  • Softwaregedefinieerde opslag: Azure Stack HCI maakt gebruik van Storage Spaces Direct (S2D)-technologie, waardoor organisaties lokale opslag over meerdere servers kunnen samenvoegen en zeer beschikbare en schaalbare opslagpools kunnen creëren.
  • Softwaregedefinieerde netwerken: het maakt gebruik van softwaregedefinieerde netwerkmogelijkheden om een flexibele en schaalbare netwerkinfrastructuur te bieden.
  • Integratie van Azure-services: Azure Stack HCI kan worden geïntegreerd met Azure-services, zoals Azure Backup, Azure Site Recovery, Azure Monitor en Azure Update Management, waardoor organisaties cloudmogelijkheden kunnen benutten voor gegevensbescherming, noodherstel, monitoring en beheer.
  • Hybride connectiviteit: het biedt connectiviteitsopties om verbinding te maken met Azure-services, waardoor hybride scenario’s en gegevenssynchronisatie tussen on-premises en cloudomgevingen mogelijk worden.
  • Azure Stack HCI biedt voordelen zoals vereenvoudigd beheer, grotere schaalbaarheid, verbeterde prestaties en lagere infrastructuurkosten. Het stelt organisaties in staat om een hybride cloudstrategie toe te passen door gebruik te maken van zowel on-premises infrastructuur als Azure-services om aan hun specifieke zakelijke behoeften te voldoen.

Bij Lemontree bent u verzekerd van:

Vlekkeloze migratie

Beste inrichting voor uw organisatie

Geweldige support

|

Platformbeheer

Lemontree is Microsoft gecertificeerd

En… we zorgen natuurlijk ook voor een geweldige experience.  Iedere dag weer!

 

Uiteraard zorgen wij ervoor dat onze oplossingen altijd werken. Veilig, betrouwbaar en snel. En met onze vijfsterren VIP support worden IT-ers en gebruikers op een hele leuke manier geholpen met vragen.

Tevreden ict klanten

Wil jij wel eens een frisse blik op jouw ICT?

Wij zijn er voor je!

Geniale IT begint met een goed plan