Verzuimdata IT Simplivity

Als informatiehub van verschillende instanties moet IT van Verzuimdata het altijd doen.

 

Verzuimdata is de informatiehub tussen werkgevers en instanties die betrokken zijn bij ziekteverzuim, zoals UWV, verzekeraars en Arbodiensten. Het bedrijf is gespecialiseerd in datalogistiek en zorgt voor eenduidige, actuele en geverifieerde data tussen bedrijven en instanties die betrokken zijn bij verzuim. Daarmee is het bedrijf uit Ridderkerk de spin in het web in data-uitwisseling tussen een variëteit aan systemen van werkgevers en instanties. Door middel van (web)portals en koppelingen met ERP systemen brengt Verzuimdata dagelijks gegevens op het juiste moment op de juiste plek.

 

De oplossingen van Verzuimdata worden door veel organisaties gebruikt om op een eenvoudige manier ziekmeldingen van werknemers af te handelen. Na het ziekmelden van de medewerker in een applicatie worden de benodigde gegevens verzameld, gecontroleerd en naar de betreffende instanties gedistribueerd. Tegelijkertijd wordt Verzuimdata door vele instanties, zoals verzekeraars, ingezet om relevante persoonsgegevens bij werkgevers op te halen. Deze data zijn nodig om bijvoorbeeld premies te berekenen, de administratie goed te verwerken en verzuim bij te houden.

 

Informatietechnologie zeer belangrijk

Om de dienstverlening van Verzuimdata goed te kunnen garanderen naar alle betrokken partijen is IT een zeer belangrijk fundament. Veel processen zijn geautomatiseerd en omdat veel persoonlijke gegevens worden uitgewisseld, is een foutloze (ver)werking van deze informatie vereist. Daarnaast moet de infrastructuur goed beveiligd zijn om te voorkomen dat persoonsgegevens in handen van onbevoegden komen. Om die reden investeert Verzuimdata flink op het beveiligen van de omgeving en het testen van de beveiliging. Sinds 2019 ISAE 3402-2 gecertificeerd, wat betekent dat je aantoonbare maatregelen treft en doorvoert op het vlak van onder andere privacy, compliancy, governance en security. ISAE 3402 waarborgt dat aspecten als risicobeheersing, informatiebeveiliging, privacy, anti-fraude maatregelen en continuïteit effectief zijn.

 

We hebben gezamenlijk een mooie omgeving gebouwd die klaar is voor de strenge eisen van vandaag en morgen.

 

Erwin Hollaar Verzuimdata IT Simplivity

Erwin Hollaar, Manager IT bij Verzuimdata

Continuïteit van IT diensten

Naast een accurate en veilige omgeving moet de infrastructuur het altijd zonder verstoringen doen. We spreken met Erwin Hollaar, manager IT bij Verzuimdata: “In 2016 ben ik begonnen met de professionalisering van IT bij Verzuimdata. Daarvoor was ik als externe consultant betrokken bij het bedrijf, dat voor 2016 schuilging onder de vlag van RDC. Omdat IT een vernieuwingsslag nodig had, ben ik aangetrokken om de infrastructuur klaar te maken voor de toekomst. Eén van de eerste uitdagingen was om een uitwijkoplossing te realiseren, zodat het bedrijf bij calamiteiten gewoon door kan draaien. Tevens moest de omgeving gemoderniseerd worden om aan de zware klanteisen en wensen te voldoen.”

 

Hyperconverged met SimpliVity

Hiervoor koos Erwin al in 2016 als één van de eersten in Nederland voor SimpliVity. Een zogenaamde hyperconverged oplossing die in 2017 werd overgenomen door Hewlett Packard Enterprise. Deze oplossing heeft als eigenschap dat IT en beheer worden vereenvoudigd, de omgeving zich heel gemakkelijk laat aanpassen, zeer betrouwbaar is, back ups heel eenvoudig en consistent zijn en restores binnen enkele seconden uitgevoerd kunnen worden. Bovendien heeft HPE SimpliVity in veel gevallen een hele positieve businesscase ten opzichte van public cloudoplossingen en traditionele server storage infrastructuren.

 

“Bij mijn indiensttreding in 2016 had ik Simplivity al in beeld. We zijn toen gestart met deze oplossing op Lenovo systemen en hadden hiermee al een flinke professionaliseringsslag bereikt én uitwijk gerealiseerd. Na de overname van SimpliVity door Hewlett Packard Enterprise hebben we HPE SimpliVity apparatuur aangeschaft voor de productieomgeving en de Lenovo’s ingezet als test- en acceptatie omgeving. Door de jaren heen hebben we de omgeving uitgebreid en beschikken we nu over twee clusters van drie HPE SimpliVity units in Ridderkerk en drie in ons Tier4 datacenter in Eindhoven. Deze opstelling zorgt ervoor dat we heel flexibel zijn in resources en capaciteit en heel snel data heen en weer kunnen verplaatsen. Ook kunnen we heel snel data restoren mocht dit nodig zijn. Dit biedt ons heel veel mogelijkheden om snel en betrouwbaar in te spelen om de behoeften van onze klanten.” vertelt Erwin.

 

Verzuimdata en Lemontree

Erwin kijkt terug op een hele goede en leuke samenwerking met Lemontree. “Ik ben in contact gekomen met Lemontree na een leuk telefoongesprek met Cem. Op dat moment had ik niet concreet iets nodig, maar we spraken af ieder half jaar even contact te houden. Dat gebeurde op een hele leuke en natuurlijke manier. Toen ik de omgeving wilde uitbreiden hoefde ik dan ook niet lang na te denken wie ik zou bellen. Lemontree is in Nederland namelijk ook bekend als dé specialist op het gebied van HPE SimpliVity. Ik ben erg tevreden over de leuke en inspirerende gesprekken met Marcel en Chris van Lemontree. We leren van elkaar en delen ervaringen uit. We hebben gezamenlijk een mooie omgeving gebouwd die klaar is voor de strenge eisen van vandaag en morgen.” Aldus Hollaar.

 

Over Verzuimdata

Verzuimdata is een gespecialiseerde dienstverlener in het uitwisselen van verzuim- , loon- en werknemersgegevens tussen werkgevers, verzekeraars, arbodiensten en de overheid. Haar doel is om het gehele proces rondom deze gegevensuitwisseling zo eenvoudig mogelijk te maken. Verzuimdata biedt verschillende mogelijkheden om gegevens te registreren. De gegevens worden gecontroleerd op juistheid en volledigheid en, indien nodig, geoptimaliseerd, voordat deze naar de gewenste partij(en) worden doorgestuurd. Hierdoor kan het bedrijf uit Ridderkerk een 100% correcte, complete tijdige en veilige uitwisseling van de gegevens garanderen.

Naast de standaard dienstverlening levert Verzuimdata ook diverse oplossingen ter ondersteuning van de dagelijkse processen van verzekeraars, volmachten en/of intermediair. Deze oplossingen bestaan onder andere uit polis beheer, premie- en schadeberekening, schadelast beheersing, diverse dashboards en een digitale documentenkluis. Hierbij biedt Verzuimdata een werkgevers- en een verzekeraars portaal. Het is ook mogelijk bijpassende diensten af te nemen. Voorbeelden van deze dienstverlening zijn ervoor zorgen dat alle lonen bij klanten actueel zijn, het koppelen met personeelsinformatiesystemen van klanten en het ontzorgen van primaire processen. De diensten zijn ondersteunend aan klantprocessen zodat bedrijven zich nog meer kunnen concentreren op core-processen.

 

Lees ook het Verzuimdata interview met HPE.

Verzuimdata

,
Vaardigheden

, , , ,

Gepubliceerd op

1 september 2021