Hyperconverged IT oplossing Van Rooijen Logistiek zorgt voor betrouwbaar en snel Transport Management Systeem en kantoorautomatisering

Van Rooijen is een logistiek familiebedrijf en bestaat al sinds 1947. Het bedrijf met vestigingen in Eindhoven (NL) en Turnhout (BE) wordt aangestuurd door de derde generatie directie. De logistiek dienstverlener is vooral actief in de BeNeLux met fast moving consumer goods en biedt haar klanten one stop shopping op het gebied van transport, warehousing, pharma en Value Added Services. Van Rooijen logistiek heeft 600 medewerkers en 230 eigen ‘trekkende eenheden’ die continu in dienst staan van het bedrijf. In Eindhoven is Van Rooijen gevestigd op het vroegere Philips terrein, waar het bedrijf ook een directe spoorverbinding heeft voor de overslag van zeecontainers. Het bedrijf heeft vanuit Eindhoven een goede aansluiting met de havens in Rotterdam en het vliegveld op Eindhoven.

Informatie Technologie voor kantoor, transport en warehousing

Ruud Verkoeijen Van Rooijen

Ruud Verkoeijen, ICT manager bij Van Rooijen Logistiek

Uiteraard is IT onmisbaar voor Van Rooijen. Kantoorautomatisering, Transport Management Systemen en Warehouse Management Systemen zorgen er iedere dag voor dat bedrijfsprocessen geolied verlopen en dat de juiste communicatie en informatie richting betrokken partijen worden geregeld. We spreken met Ruud Verkoeijen, IT manager. “Vanuit onze afdeling houden we ons primair bezig met het bieden, onderhouden en beheren van een veilige en betrouwbare ICT-omgeving. Daarop leveren we met name kantoorautomatisering en transport management systemen. We bieden ook het technische platform voor Warehouse Management Systemen, maar het applicatiebeheer hiervoor valt direct onder de operationele afdeling omdat de verwevenheid met klantprocessen enorm is”. Ruud zorgt er met vijf ICT-collega’s voor dat 165 kantoor- en magazijn gebruikers dagelijks beschikken over een goede en veilige ICT-werkplek. En dat alle transportautomatisering, waaronder mobiele communicatie, een app voor chauffeurs en allerlei klantkoppelingen goed werken. Hiervoor zijn ongeveer 50 servers nodig die onlangs zijn gemigreerd naar een HPE SimpliVity oplossing. Verkoeijen: “in 2018 hebben we in onze Belgische vestiging de toenmalige Lefthand oplossing met synchrone mirroring vervangen door twee HPE SimpliVity nodes. We hebben toen gekeken naar andere merken, maar ook naar Nimble en 3PAR oplossingen van Hewlett Packard Enterprise. HPE SimpliVity kwam voor ons als beste oplossing uit de bus vanwege compressie, deduplicatie, snelheid, kosten en het vereenvoudigen van het ICT-beheer. Begin dit jaar hebben we er ook voor gekozen deze oplossing voor Nederland te selecteren. We hebben op dit moment twee nodes in Turnhout, twee in Eindhoven en nog twee computing nodes voor onze (RDS) werkplekoplossing. Naar de toekomst toe willen we deze omgeving zoveel mogelijk centraliseren in Eindhoven.” Vertelt Ruud enthousiast.

Voorbereiding is het halve werk

In maart zette Van Rooijen zijn handtekening onder de opdracht om de Nederlandse omgeving naar HPE SimpliVity te migreren. “In mijn zoektocht naar een goede partner, werd vanuit Hewlett Packard Enterprise Lemontree aanbevolen omdat zij de meeste ervaring hebben en veel praktische kennis hebben voor een slimme inrichting van HPE SimpliVity. Van de keuze voor Lemontree heb ik geen spijt gekregen. Na een gedegen gezamenlijke voorbereiding hebben we de omgeving snel en zonder noemenswaardige issues gemigreerd. Vooral deze voorbereidingen waarin de migratie van 50 servers gepland moest worden én de sizing waren zeer belangrijk voor het succes. De praktijkervaring van Lemontree, waaronder het adviseren om met computing servers te werken voor RDS, waren van grote toegevoegde waarde in de partnerkeuze en het succes van de migratie.” vertelt Verkoeijen. Van Rooijen maakt voor een korte RTO en RPO gebruik van de bijzonder snelle back-up- en restoremogelijkheden van HPE SimpliVity en zorgt met een Veeam back-up ook voor een offsite backup van de omgeving.

Over Van Rooijen

Transport

Van Rooijen levert logistieke transport oplossingen zoals routevervoer, speciaal transport van medische (radio actieve) en waardevolle producten, geconditioneerd vervoer en container transport. Daarnaast biedt de dienstverlener reclamemogelijkheden op haar trailers.

Warehousing

In zowel Eindhoven als Turnhout beschikt Van Rooijen over moderne, conventionele en geconditioneerde warehouses en crossdocks. De beveiliging en de brandpreventie zijn zeer uitgebreid en voldoen aan de hedendaagse eisen, waardoor de goederen onder constante condities opgeslagen kunnen worden.

Pharma

Van Rooijen biedt in Turnhout een speciaal pharma warehouse, waar conform wet- en regelgeving farmaceutische producten opgeslagen kunnen worden.

Value added Services

Op de speciale co-packaging afdeling kan de gehele regie van het afhalen van onderdelen tot en met de uitlevering uit handen van klanten genomen worden. Klanten besparen hierdoor op kosten en doorlooptijden. Routematige werkzaamheden worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uitgevoerd.

Railterminal

Van Rooijen ligt logistiek zeer handig aan de aansluitroutes naar Duitsland en België. Door een directe spoorlijn tussen de Rotterdamse haven kunnen containers snel en flexibel worden afgeroepen. Meer informatie vindt u op vanrooijen.nl

Van Rooijen Logistiek

Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

8 september 2021