Cloud is hot en steeds meer bedrijven kiezen ervoor hun ICT omgeving in de cloud te zetten. Vaak door met Azure van Microsoft te gaan werken. U betaalt dan voor wat u gebruikt en bent daarmee heel flexibel omdat u op ieder moment de omgeving kunt aanpassen aan uw wensen. Maar wat kost het gebruik van Azure eigenlijk? Om dat te berekenen, zetten we voor u op een rij hoe en waar u een duidelijk kostenoverzicht kunt maken. Daarmee weet u precies waar u aan toe bent.

 

Stap 1 Azure.com

Ga naar Azure.com en kies in het menu voor ‘Prijzen’. Of volg deze link. U komt dan op het volgende scherm:

calculatie Azure

Stap 2 Items toevoegen

Om de maandprijs van uw Azure te berekenen kunt u vervolgens aangeven welke onderdelen u wilt gaan gebruiken. Dit kunt u doen door op de groene knop ‘Items toevoegen’ te klikken. Onderstaand scherm verschijnt, waarin u per categorie kunt opgeven wat u in Azure wilt gaan gebruiken.

berekenen maandprijs Azure

Hier heeft u wel wat technisch inzicht nodig in ICT om een goede inschatting te kunnen maken wat u nodig heeft om uw gewenste functionaliteit goed te laten ‘draaien’. Kies eerst de categorie en daarna de onderdelen die u binnen de categorie nodig heeft. U ziet dan iedere keer een bevestigingsscherm dat het betreffende onderdeel is toegevoegd. Als u de gewenste onderdelen heeft toegevoegd kunt u rechtsboven op het kruisje drukken om het selectiescherm weg te klikken.

Stap 3 berekenen van de Azure componenten

U begeeft zich nu in een scherm waarin u de gekozen onderdelen ziet en kunt per onderdeel invullen hoeveel u wilt hebben en afhankelijk van de gekozen onderdelen kiezen welke uitvoering, kwantiteit en kwaliteit u nodig heeft. Vervolgens wordt duidelijk per onderdeel de prijs per maand weergegeven. Rechts in beeld ziet u het totaal per maand.

berekening Azure

 

Bouwblokken

Om een goede calculatie te maken heeft u natuurlijk wel een goed zicht nodig op welke bouwblokken u nodig heeft. Voor een typische IaaS omgeving ziet u hieronder een overzicht van de blokken die u onder andere nodig heeft. Namelijk virtual servers voor de rekencapaciteit, storage, een netwerkkaart (NIC) met een IP en een virtueel netwerk. Hieronder een overzicht:

bouwblokken_Azure

Binnen ieder onderdeel zal u gevraagd worden hoe u dergelijke onderdelen wilt configureren. Zo zult u merken dat u met name bij ‘Virtual Machine’ veel mogelijkheden heeft. Meer hulp voor het instellen hiervan kunt u HIER vinden. Ook kunt u hier tot 50% besparen door gebruik te maken van het Azure Hybrid Use Benefit programma.

 

Hulp nodig?

Het berekenen van de maandprijzen van Azure is dus niet zo complex. Wat wel lastig blijft is om de juiste onderdelen te selecteren en te configureren. Daarom helpen wij u graag verder als u hulp nodig heeft met het instellen en berekenen van uw Azure maandprijs. Neem contact met ons op of vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op.

 

Leestips

  • Download gratis het handboek Microsoft Azure
    Wil je meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Azure? Lees dan dit e-book dat een schat aan informatie over alle kenmerken, mogelijkheden en voordelen bevat. Lees bijvoorbeeld over de services die je met Azure kunt ontwikkelen, hoe je profiteert van IaaS, PaaS en diensten voor websites en mobiele gebruikers. Daarnaast vind je allerhande interessante casestudy’s en vergelijkingen met andere bekende public-cloud platformen.
  • Download gratis het e-book ‘Van Office 365 naar perfecte werkplek’Veel bedrijven kiezen voor Office 365. Een geweldige keuze met zeer veel productiviteitsmogelijkheden. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw mensen het maximale uit hun werkplek halen. Lees het in ons e-book!
  • Gratis e-book Cloud Strategiebepaal uw cloud strategie en start innovatie. Hoe maakt u succesvol gebruik van cloud voor uw organisatie en hoe benut u strategische voordelen.