Uit een nieuw onderzoek van Kaspersky blijkt dat de meeste zakelijke besluitvormers in Europa (61%) graag proactiever zouden willen zijn en hun cybersecuritymaatregelen zouden willen versterken, maar niet weten hoe ze dat moeten doen.Meer dan de helft (56%) van de zakelijke besluitvormers maakt zich zorgen over een gebrek aan steun binnen hun organisatie om cybersecurity-incidenten te voorkomen, en iets meer dan de helft (54%) heeft moeite om financiering te krijgen voor verbeteringen op het gebied van cybersecurity.

 

Tim de Groot, Territory Manager Benelux en Nordics bij Kaspersky: “De grote uitdaging waar bedrijven voor staan, is dat ze veel meer moeten (en kunnen) doen om hun bedrijf te beschermen. Hun cybersecuritystrategie moet bijvoorbeeld in een top-down-model worden uitgevoerd, aangezien investeringen in IT-beveiliging in de toekomst een aanzienlijk rendement op de security-investeringen zullen opleveren. Bedrijven moeten proactiever zijn dan ooit om zowel hun digitale als hun fysieke activa door de hele organisatie heen te beschermen. Basistechnologieën, zoals endpointbescherming, zijn niet genoeg” zo vertelt hij Winmag Pro.

 

Design Your Best Cybersecurity Plan Yet in 2022

Onze partner Barracuda organiseert op 15 februari om 11 uur een interessant webinar ‘Design Your Best Cybersecurity Plan Yet in 2022’, waarin het securitybedrijf belangrijke en handige tips geeft om een goed cybersecurityplan te maken voor 2022. Op basis van vele jaren ervaring zullen zij in dit webinar vragen beantwoorden wat uw organisatie kan/moet doen om bestand te zijn tegen risico’s.
Wilt u dit webinar bijwonen? Dan kunt u zich hier aanmelden.