BlackFog, softwareleverancier op het gebied van gegevensprivacy, gegevensbeveiliging en ransomwarepreventie op werkplekdevices heeft een update van haar software uitgebracht voor Windows op ARM 64-processors, zoals Microsoft Surface Pro X en virtuele Windows-machines die draaien op de M1-processor.

 

Windows 10 en Windows 11 op ARM 64

Vanwege de toename van apparaten die gebruik maken van ARM-processoren besloot BlackFog een update uit te brengen die deze chips ondersteunt. Met ondersteuning voor zowel Windows 10 als Windows 11 op ARM 64, werkt het voorkomen van gegevensverlies, profilering en gegevensverzameling met minimaal prestatieverlies en invloed op energieverbruik.

“BlackFog helpt organisaties wereldwijd om de strijd tegen ransomware en andere cyberaanvallen te winnen, dus het is een belangrijke stap voor ons om onze anti-gegevensexfiltratietechnologie uit te breiden naar alle apparaten en verwerkingssystemen”, aldus BlackFog-oprichter en CEO, Dr. Darren Williams. “Deze uitbreiding naar ARM-processors is slechts het begin van voortdurende innovatie en uitgebreide ondersteuning die we van plan zijn te bieden aan zowel de individuele gebruikers als de ondernemingen die we helpen.”

 

Anti Data Exfiltratie (ADX) Technologie

Door gebruik te maken van BlackFog’s unieke benadering van cyberbeveiliging – anti data exfiltratie (ADX) – is de nieuwste release in staat om moderne cyberaanvallen te voorkomen. In tegenstelling tot de meer traditionele aanpak die zich richt op perimeterverdediging of vingerafdrukken, bewaakt BlackFog de gegevens die het apparaat verlaten en gebruikt het gedragsanalyse om afwijkende patronen te detecteren en cyberaanvallen, waaronder ransomware, in realtime te stoppen.

 

Onderdeel van OneDesk Mobile

OneDesk Mobile, het succesvolle werkplekconcept van Lemontree is uitgevoerd met Blackfog om actief het uitgaande verkeer op de werkplek te bewaken en zo te voorkomen dat data in verkeerde handen komt.