Deze maand was het ‘Future of SharePoint’ event in in San Fransico. Hier werd een kijkje in de keuken gegeven in de toekomstige ontwikkelingen rondom SharePoint. In dit artikel een korte samenvatting om u de hoogte te brengen.

Allereerst onthulde Microsoft een nieuwe cloud-first, mobile-first visie en roadmap voor SharePoint. Met innovaties die samenwerking, kennisdeling en het ontdekken van content moet versterken vanaf elk apparaat waar dan ook. Ook kondigde Microsoft de algemene beschikbaarheid van SharePoint Server 2016 aan, die nieuwe hybride mogelijkheden biedt aan on-premises klanten. Hierdoor kunnen zij nog beter profiteren van innovatie rondom Office 365.

En het beste moet nog komen. Microsoft is op een missie om elk individu en organisatie in staat stellen om meer te bereiken. Bekijk deze video waarin Microsoft CEO Satya Nadella onderstreept wat het belang van SharePoint is om bedrijfsproductiviteit opnieuw uit te vinden:

 

Microsoft kondigde een roadmap aan op vier gebieden van innovatie:

  • Eenvoudig en krachtig delen van bestanden en samenwerking op elk apparaat.
  • Mobiel en intelligent intranet, met moderne teamsites, publiceermogelijkheden en zakelijke toepassingen vanaf het  bureaublad en mobiele device.
  • Een open en verbonden platform dat SharePoint’s uitbreidbaarheid evolueert op het gebied van moderne web development.
  • Investeringen in beveiliging, privacy en compliance van Office 365.

 

Microsoft onthulde haar visie op ‘unified toegang’ en ‘intelligente discovery’ voor al uw Office 365-bestanden, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om bestanden te maken, te delen, samen te werken en te beheren vanaf elke locatie en op elk apparaat. Het principe is dat bestanden u vinden in plaats van dat u moet zoeken naar bestanden. Dit kan vanuit apps, maar ook vanuit de intuïtieve browser. Zo kunt u bestanden met u meenemen onderweg door selectieve synchronisatie op PC en MAC en door offline beschikbaarheid van bestanden op mobiele devices.

Als u werkt in Office-toepassingen, krijg je direct toegang tot het delen van bestanden en functies voor samenwerking. U kunt direct werken als co-auteur in documenten en ook direct documentversies vergelijken.

Wanneer u een document dat u heeft gemaakt wilt delen, is dit net zo eenvoudig als het versturen van een e-mailbericht. Aan ontvangers worden automatisch machtigingen verleend en iedereen werkt op de gedeelde bestanden, waardoor versieconflicten worden voorkomen en er ‘één bron van de waarheid’ ontstaat.

Bekijk video’s en afbeeldingen van de belangrijkste ontwikkelingen die nog dit jaar worden doorgevoerd

Sharepoint mobiele app

SharePoint Home

Moderne Team Sites

Microsoft Flow and PowerApps integration

Security, privacy and compliance

Wilt u meer lezen over de toekomst van SharePoint?

Klik hier voor uitgebreide informatie van Microsoft. Of maak hiernaast een afspraak

    De heerMevrouw

    Ik ga akkoord met het Privacy Statement van Lemontree