In december vorig jaar meldde Microsoft van plan te zijn om ondersteuning toe te voegen voor het doorverbinden van oproepen tussen mobiele en desktopapparaten in Teams. Het bedrijf heeft onlangs in het Microsoft 365 Admin Center aangekondigd dat de functie later deze maand zal worden uitgerold en in april van dit jaar algemeen beschikbaar zal zijn.

Met de app kunnen gebruikers al van apparaat wisselen in actieve vergaderingen. Deze mogelijkheid komt nu naar de telefonieervaring in Teams. Volgens Microsoft kunnen gebruikers met deze nieuwe Teams-update een lopend Teams-gesprek (d.w.z. VoIP-, PSTN- of groepsgesprekken) tussen apparaten doorverbinden of een tweede apparaat aan hetzelfde gesprek toevoegen om inhoud te presenteren. Om deze functie te gebruiken, moeten gebruikers op beide apparaten zijn aangemeld met hetzelfde account.

doorschakelen teams

Naast de functie voor het doorverbinden van gesprekken, krijgt Microsoft Teams ook een low-data-modus. Hiermee kunnen gebruikers de hoeveelheid gegevens beperken die tijdens videogesprekken wordt gebruikt. De nieuwe ervaring moet hen helpen gegevens op hun mobiele apparaat op te slaan of deel te nemen aan een vergadering op een locatie met een slechte netwerkverbinding.

Microsoft verwacht deze wijziging eind maart voor de meeste Teams-gebruikers uit te rollen. Wilt u meer weten over bellen met teams of over contact center mogelijkheden kijk dan op onze ‘bellen met Teams‘ pagina. Of neem contact met ons op!