Als Managed Service Provider willen wij onze klanten graag goed en betaalbaar voorzien van de beste ICT. En daarvoor maken wij in het geval van Azure Virtual Desktop en Azure gebruik van Nerdio. Met deze oplossing besparen we kostbare tijd en daarmee kosten die nodig zijn voor de implementatie van Windows Virtual Desktop. Daarnaast maakt Nerdio het Azure platform minder complex wat zorgt voor minder tijdbesteding en vereenvoudiging in beheer.

Voordelen van Nerdio

1. Eenvoud

Niet iedereen heeft diepgaande kennis van Microsoft Azure en Windows Virtual Desktop. Nerdio Manager for Enterprise verzorgt de volledige uitrol van Windows Virtual Desktop, Windows 365 Cloud PC en aanverwante componenten, volledig geautomatiseerd, binnen slechts enkele uren. Dat bespaart veel tijd in het implementatieproces. Met Nerdio kunnen we processen voor (auto) scaling, image management, application deployment en update management optimaliseren.

2. Prijsoptimalisatie

Waarschijnlijk wordt een klantomgeving ’s avonds en in het weekend minder actief gebruikt dan tijdens kantoortijden. Nerdio Manager for Enterprise zet op die momenten ongebruikte resources uit om zo flink in kosten te besparen (tot 80%). Datzelfde geldt voor vakantieperiodes. En het schaalt juist op met piekmomenten. Zo maken we optimaal gebruik van de flexibiliteit van het Pay-As-You-Go model van Microsoft Azure. Daarnaast kunnen kosten worden bespaard op compute, storage en back-up door slimme autoscaling algoritmes. Ook disaster recovery maakt standaard onderdeel uit van de oplossing.

3. Standaardisatie

Door iedere omgeving op een dezelfde wijze uit te rollen, is er sprake van een hoge mate van standaardisatie door het gebruik van Nerdio Manager for Enterprise. Standaardisatie levert uiteindelijk minder verstoringen op en maakt het ondersteuningsproces veel eenvoudiger. Nerdio helpt daarnaast bij het ontwikkelen van een werkplekomgeving die eenvoudig te reproduceren is. En de omgeving kan snel worden uitgerold op basis van ervaringen uit het verleden, wederom worden hierbij alle benodigde stappen voor je geautomatiseerd.

 

4. Tevreden gebruikers

Met Nerdio kun je ervoor zorgen dat gebruikers altijd over voldoende recourses beschikken zonder onnodig veel capaciteit in te zetten. Een slimme combinatie om zo de gebruiker een optimale user experience te kunnen bieden zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen. Maar ook de IT-afdeling zal blij worden van de inzet van dit systeem, want de eenvoudige portal en geautomatiseerde processen zorgen voor eenvoud en overzicht.

Wat levert dat jouw organisatie op?

Allereerst een kosten efficiënte en moderne remote werkplek gebaseerd op best practices. Maar ook een stukje veiligheid door het gebruik van MFA en andere beveiligingsmaatregelen. Daarmee is Nerdio ideaal om traditionele windows applicaties aan te bieden binnen de cloud-first moderne werkplek en om een modern werkplekconcept te omarmen. Volgens Nerdio zelf kun jij 80 procent besparen op jouw Azure consumptie!

 

Meer weten over werkplekconcepten, AVD of Nerdio?

Wil je meer weten over slimme werkplekconcepten of de achterliggende technieken en beheer? Neem gerust eens contact met ons op. We vinden het altijd leuk om de mogelijkheden en praktijkvoorbeelden met jou te delen.

Deel dit artikel met anderen