11 april 2023 stopt Microsoft met het ondersteunen van de serversoftware van Exchange Server 2013. Dit betekent dat er geen (beveiligings)updates en bugfixes meer zullen worden uitgebracht en er geen ondersteuning meer zal worden gegeven bij eventuele problemen die optreden..

Als u nog niet bent begonnen met de migratie van Exchange 2013 naar Microsoft 365, Office 365 of Exchange 2019, is dit het moment om te beginnen met plannen. Zegt de techgigant op zijn website.

Upgraden naar Microsoft 365 of Exchange 2019

Microsoft adivseert klanten te migreren naar Microsoft 365 of Exchange 2019. Wel moeten zij voor de tweede optie aan de juiste vereisten voor netwerken, hardware en clients voldoen. Klanten die niet naar Exchange Server 2019 willen of kunnen upgraden, krijgen van Microsoft de mogelijkheid over te stappen naar de Exchange Online client. Deze is zowel in een standalone-versie als via een Office 365-abonnement beschikbaar. Sommige klanten kunnen de Microsoft FastTrack-dienst gebruiken voor migraties naar de online versie.

Wij zijn ervan overtuigd dat u de beste waarde en gebruikerservaring krijgt door volledig te migreren naar Microsoft 365. Maar we begrijpen dat sommige organisaties sommige Exchange servers on-premises moeten houden. Dit kan worden veroorzaakt door wettelijke vereisten, om te garanderen dat gegevens niet worden opgeslagen in een extern datacenter, omdat u unieke instellingen of vereisten hebt waaraan niet kan worden voldaan in de cloud, of omdat u Exchange nodig hebt om cloudpostvakken te beheren omdat u nog steeds On-premises Active Directory gebruikt. Als u Exchange on-premises houdt, moet u er in ieder geval voor zorgen dat uw Exchange 2013-omgeving wordt bijgewerkt. Voor de beste ervaring raden we u aan om uw resterende on-premises omgeving te upgraden naar Exchange 2019. U hoeft Exchange Server 2016 niet te installeren omdat u rechtstreeks van Exchange Server 2013 naar Exchange Server 2019 kunt gaan. Exchange 2019 komt het meest overeen met de ervaring die beschikbaar is met Microsoft 365, hoewel sommige functies alleen beschikbaar zijn in Microsoft 365.

 

Hulp nodig?

Voor hulp bij het maken van de juiste keuze en/of het updaten van uw Exchange server kunt u uiteraard bij Lemontree terecht.