Uit onderzoek van ESG blijkt dat steeds meer organisaties bewust kiezen voor hyperconverged infrastructure (HCI)-oplossingen als ze hun datacenter willen actualiseren. 70% van de ondervraagden geeft aan dat ze hun moderne applicatie-omgevingen in hybride clouds willen laten draaien. 94% van de ondervraagde organisaties zegt gebruik te maken van een of meerdere public cloud-services. Ondanks dat de beweging richting cloud snel gaat, stappen veel organisaties af van een cloud-first strategie. Meer de helft (53%) van de organisaties  overweegt zowel on-premises-, private en public cloudomgevingen voordat ze een applicatie implementeren.

Agility en complexiteit

Organisaties geven aan wendbaar te willen zijn als het gaat om de omgeving waar de applicaties draaien. 64% van de respondenten geeft aan dat hun IT-omgeving (mede door deze gewenste flexibiliteit) complexer is dan enkele jaren geleden. Voor het beheren van hybride omgevingen waarbij on-premises omgevingen worden gecombineerd met cloudgebaseerde diensten is brede en diepe kennis nodig. Organisaties hebben vaak afzonderlijke kennis teams rondom diensten en applicaties. Dit leidt tot kennissilo’s met als risico dat je gebonden bent aan specifieke cloud-omgevingen. Organisaties moeten afzonderlijke investeringen doen in locale- en cloudomgevingen, wat al gauw leidt tot verspilde en versnipperde uitgaven. Door de silo’s ontstaan verschillende beheertools, services en platforms die het managen van kosten lastig maakt. Dit zorgt ervoor dat kosten, met name als het gaat om de public cloud, snel boven het budget uitkomen.

Vereenvoudiging van IT en IT-beheer

Het implementeren van een hybride omgeving met meerdere cloud omgevingen lijkt misschien onbegonnen werk, maar kan met de juiste HCI-oplossing wel eenvoudig worden gerealiseerd. Door het gecentraliseerde karakter van Hyperconverged IT wordt IT sterk vereenvoudigd en wordt ook het beheer van de omgeving gemakkelijker. In de afgelopen vijf jaar heeft Lemontree veel omgevingen ingericht op HPE SimpliVity, waarmee we voor klanten in verschillende branches een hele mooie business case konden maken ten opzichte van public cloud oplossingen. Hierbij zijn kostenbesparingen van dertig tot zeventig procent geen uitzondering.

 

Meer weten over voordelen en cases van hyperconverged IT?

in november zullen we met een speciale uitzending komen waarin we uitgebreid uitleggen wat Hyperconverged IT is, wat de voordelen kunnen zijn en wanneer deze vorm van IT interessant is. Ook zullen we hierin klantcases laten zien. We verwachten de uitzending later in November live te hebben. Heeft u in de tussentijd vragen over deze snelgroeiende vorm van IT, neem gerust contact op voor meer informatie of een businesscase voor uw organisatie.