Vanaf 1 november 2021 is het niet meer mogelijk om met een Outlook versie ouder dan 2013 SP1 naar Exchange Online te verbinden. Oudere versies worden sowieso niet meer door Microsoft ondersteund, maar het Techbedrijf gaat wijzigingen doorvoeren, waardoor oudere versies van Outlook ook daadwerkelijk niet meer werken.

Waarom Microsoft oudere versies blokkeert

Oudere versies van Outlook, zoals Outlook 2007 en 2010 zijn niet compatibel met de aankomende servicewijzigingen, waardoor deze blokkade nodig is.

“Ondersteuning voor basisverificatie wordt beëindigd om de beveiliging van Microsoft 365 te vergroten door te vertrouwen op moderne verificatieprotocollen, die niet alleen veiliger zijn, maar ook nalevings- en beleidscontroles bieden om u te helpen uw gegevens te beheren. We werken aan het toevoegen van ondersteuning voor HTTP/2 in Microsoft 365. HTTP/2 is een full-duplexprotocol dat de latentie vermindert door headercompressie en multiplexing van verzoeken. Aan de servicekant kunnen we verzoeken beter prioriteren en effectiever gegevens naar klanten pushen. Het kan een uitdaging zijn om uw systeem up-to-date te houden, maar er zijn veel redenen waarom het gebruik van actuele versies van Outlook verstandig is. Beveiligingsoplossingen beschermen uw apparaten tegen bekende kwetsbaarheden. in de afgelopen vijf jaar hebben we 75% van de crashes in Outlook geëlimineerd! Bijgewerkte versies hebben de coolste nieuwe functies om uw leven gemakkelijker te maken!”  zo schrijft het bedrijf op de techcommunity.

Zie New minimum Outlook for Windows version requirements for Microsoft 365 – Microsoft Tech Community voor meer informatie.