Gegevensexfiltratie, ofwel ongeautoriseerd vrijgeven van gegevens uit een computersysteem, is een aanzienlijke bedreiging voor organisaties. Deze vorm van delen van gevoelige informatie wordt verricht bij veel soorten cyberbeveiligingsincidenten. Ransomwarebendes gebruiken bijvoorbeeld zowel versleuteling, waarmee operationele verstoringen voor bedrijven wordt veroorzaakt als de dreiging van het blootleggen van geëxfiltreerde gegevens als het losgeld niet wordt betaald. Vaak wordt hiervoor zelfs twee keer losgeld gevraagd.

 

“Moderne aanvallen zijn gebaseerd op de mogelijkheid om te communiceren met servers van derden om gegevens te stelen. Als gevolg hiervan vereist het voorkomen van aanvallen tegenwoordig een oplossing voor het voorkomen van gegevensexfiltratie die de ongeoorloofde overdracht van gegevens in realtime bewaakt, detecteert en blokkeert.”
Michael Osterman, Osterman Research

 

Het voorkomen van gegevensexfiltratie blijft een zwak punt voor veel organisaties, ondanks het feit dat ze al een complexe set cyberbeveiligingstools hebben, waaronder oplossingen voor gegevensverliespreventie (DLP). Een nieuwe aanpak is nodig om de dreiging en gevolgschade van data-exfiltratie een halt toe te roepen. In deze whitepaper rapporteert onze partner Blackfog  over een onderzoek naar data-exfiltratie en introduceert ze de categorie van anti-data-exfiltratie (ADX) cyberbeveiligingsoplossingen.

 

Download het Whitepaper gratis!

    De heerMevrouw

    Ik ga akkoord met het Privacy Statement van Lemontree