Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft platformverbeteringen en nieuwe clouddiensten onthuld voor HPE GreenLake, het vlaggenschip dienstaanbod van het bedrijf waarmee organisaties al hun applicaties en gegevens kunnen moderniseren. De vernieuwing omvat een opnieuw ontworpen private cloud die een cloud-native ervaring biedt om de hybride strategie van een organisatie te ondersteunen, ongeacht locatie. Ook heeft HPE acht nieuwe HPE GreenLake-cloudservices onthuld, waardoor klanten meer keuze, controle en voorspelbaarheid krijgen.

 

“Drie jaar geleden, bij HPE Discover, beloofde HPE om ons volledige portfolio als een service te leveren tegen 2022 “, zegt Antonio Neri, president en CEO van HPE. “Vandaag kan ik met trots zeggen dat we niet alleen die belofte zijn nagekomen, maar dat we ook een nieuw bedrijf zijn geworden. HPE GreenLake is uitgegroeid tot dé bestemming voor hybride cloud, en onze toonaangevende catalogus van cloudservices stelt organisaties in staat om data-first modernisering te stimuleren voor al hun workloads, van edge tot cloud. De innovaties die vandaag zijn onthuld, bouwen voort op onze visie om de markt een ongeëvenaard platform te bieden om innovatie te stimuleren en transformatie te stimuleren.”

 

Het HPE GreenLake Platform – de basis van een uniforme ervaring


GreenLake HPE platformHPE GreenLake edge-to-cloud-platform biedt klanten en partners een uniforme ervaring, controle en zichtbaarheid, en snelle en gemakkelijke toegang tot meer dan 70 cloudservices. Vandaag de dag heeft HPE GreenLake 65.000 klanten en meer dan één exabyte aan data in beheer bij klanten over de hele wereld. Deze organisaties profiteren van één controlevlak van waaruit ze hun hybride cloudstrategie kunnen automatiseren, orkestreren en uitvoeren.

HPE blijft innoveren en investeren in het HPE GreenLake-platform. In maart 2022 kondigde HPE aan: een nieuwe, uniforme operationele ervaring die een vereenvoudigde weergave en toegang biedt tot alle cloudservices, inclusief mogelijkheden aan de rand. Dit omvatte de convergentie van het HPE GreenLake-platform met Aruba Central, een cloud-native AI-aangedreven netwerkbeheeroplossing, en HPE GreenLake voor Aruba-netwerken, acht nieuwe cloudservices die een volledige reeks gebruiksscenario’s dekken – inclusief bekabeld, draadloos en SD- Tak.

Op HPE Discover 2022 onthulde HPE aanvullende verbeteringen aan het HPE GreenLake-platform, waaronder verbeterde beveiliging, een nieuwe ontwikkelaarsportal en ontwikkelaarstools, en diepere mogelijkheden om activa en workloads op schaal te beheren. Klik hier om een virtuele proefrit te maken van het vernieuwde HPE GreenLake platform.

Het HPE GreenLake-platform blijft de sterke vraag van klanten stimuleren. In het tweede kwartaal van 2022 rapporteerde HPE voor het derde achtereenvolgende kwartaal een jaarlijkse omzetrun-rate (ARR) van 829 miljoen dollar en een driecijferige groei van as-a-service-orders.

 

HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise

De markt voor private cloud blijft groeien, vanwege meerdere zorgen en prioriteiten voor klanten, waaronder verstrengeling van applicaties, controle, kosten, gegevenszwaartekracht, gegevenslatentie en voorspelbaarheid. Enterprise-klanten in verschillende sectoren omarmen moderne private clouds als onderdeel van hun hybride, multi-cloud en digitale transformatiestrategie. Tot op heden hebben traditionele private cloud-aanbiedingen hun belofte echter niet waargemaakt, vanwege de complexiteit, handmatige processen, gebrek aan zichtbaarheid en governance, en nauw gerichte oplossingen die niet kunnen worden geschaald om aan de behoeften van de onderneming te voldoen.

HPE GreenLake speelt in op deze marktkans en is de ideale oplossing geworden voor organisaties die pay-per-useprivate clouds willen, van lokale workloads tot grote, multinationale initiatieven die duizenden applicaties en workloads omvatten.

HPE GreenLake bouwt voort op dit momentum met HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise, een nieuw aanbod dat de private cloud-ervaring opnieuw vormgeeft door een geautomatiseerde, flexibele, schaalbare en enterprise-grade private cloud te bieden. HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise is gebouwd voor zowel cloud-native als traditionele applicaties en omvat modulaire infrastructuur en software en ondersteunt de implementatie van bare metal, virtuele machines en containerworkloads.

 

Beschikbaar vanaf september 2022

De HPE GreenLake-platformervaring en HPE GreenLake voor Private Cloud Enterprise zijn beschikbaar vanaf september 2022.