Dat het steeds uitdagender is om technologische ontwikkelingen bij te houden en concurrerend te zijn met IT-oplossingen dat weet men wel in de directiekamer. Net zo goed als de veel gehoorde uitspraak dat IT zich meer met de business moet bezighouden. De belangrijkste vraag is vooral hoe dan? Gelukkig is het antwoord simpel om tot grote hoogte te stijgen, zoals we recent tijdens de RTL Z tv-uitzending ‘De Barometer’ hebben laten zien.

Even wennen wordt het…

Ja, IT afdelingen krijgen (eindelijk) de ruimte om meer tijd aan de gebruikers en de organisatie te besteden. Dat komt doordat complexe IT componenten, waar IT’ers zich jarenlang mee bezig gehouden hebben, met HPE SimpliVity in eenvoudige building blocks zijn opgesloten. Dat betekent dat je jezelf nooit meer zorgen hoeft te maken over hoe al die componenten samenwerken en het losse onderhoud daarvan. Denk daarbij ook aan de configuratie van onderdelen in de infrastructuur, zoals servers, storage en je virtualisatieplatform. Het beheer wordt dus uiterst simpel, want alle componenten komen in één intelligente oplossing als bouwblokken bij elkaar.

Kostenbesparend voor complexe omgevingen

Organisaties met meerdere locaties zullen in veel gevallen te maken hebben met de opslag van data bij verschillende datacenters. Om een hoge beschikbaarheid te hebben worden gegevens, de data, vaak over meerdere datacenters verdeeld of op eenzelfde locatie gespiegeld opgeslagen. Die opslag is kostbaar en er is bandbreedte nodig om het transport van deze data mogelijk te maken. HPE SimpliVity slaat, door intelligente ingebouwde technologie, identieke gegevens slechts eenmalig op en realiseert daarmee minimale opslag en maximale snelheid. De zogenoemde datacenter-footprint binnen datacenters wordt daardoor sterk teruggedrongen. Dat is zowel goed voor de portemonnee als goed voor het milieu, wie wil dat nou niet? Indien gewenst bewaakt en beheert Lemontree de oplossing ook als managed service. Vanzelfsprekend tegen lagere kosten dan traditionele oplossingen, want ook voor ons is het beheer eenvoudiger. Dat is toch de mooiste klant-leverancier relatie die er is? Een relatie die je helpt om telkens verder te besparen en te optimaliseren. Concreet gaan er dus minder maandelijkse betalingen naar de opslag en beschikbaarheid van data en applicatie. Zeker met de groeiende hoeveelheid data zit daar een steeds grotere kostenbesparing verborgen. Meer hierover kun je bijvoorbeeld teruglezen in de casestudy van Altrecht.

De betekenis van snelle data uitwisseling

HPE SimpliVity zorgt voor een razendsnelle, sterk geoptimaliseerde uitwisseling tussen opslaglocaties dankzij de deduplicatie van data. Die data-deduplicatie vormt het hart van de oplossing die HPE SimpliVity biedt en is geen feature die je aan of uitzet puur om de data-opslag te optimaliseren. De data-deduplicatie zorgt er ook voor dat je eenvoudig en nieuwe servers kunt toevoegen op het platform en je razendsnel back-ups kunt maken en deze net zo snel kunt terugzetten als dat een keer nodig is. Het zorgt er ook voor dat je heel eenvoudig een zeer hoge beschikbare IT-omgeving kunt realiseren doordat alle data altijd en direct op twee locaties op verschillende fysieke servers wordt opgeslagen. Dan komt die betaalbare, hoog beschikbare omgeving eindelijk voor vrijwel iedereen binnen bereik. Een uitwijkomgeving is simpelweg het plaatsen van één of meer SimpliVity nodes op een andere locatie met een internetverbinding.

Dat maakt van HPE Simplivity een oplossing die echt anders is dan andere oplossingen waar de deduplicatie alleen maar dient voor de optimalisatie van de data-opslag. Maar er is nog iets anders van belang. Doordat er flexibiliteit wordt aangeboden in het kopiëren van data kunnen testomgevingen, net als in de Cloud, veel sneller worden aangemaakt. Data die een IT afdeling bijvoorbeeld nodig heeft voor een proefopstelling waarbij ML (Machine Learning) of AI (Artificial Intelligence) een cruciale rol speelt. Dus het is de moderne technologie zelf die je helpt te innoveren en vooruit te gaan.

Focus op je corebusiness

IT moet er gewoon zijn en probleemloos werken. Het moet organisaties vooruit helpen en niet tegenwerken. Zo kunnen zorgverlenende instanties zich met zorg bezighouden, advocaten zich concentreren op juridische zaken en zuivelproducenten, zoals Yakult, nog beter consumenten bedienen. Simpel toch?

Even terugblikken om vooruit te kijken?

Mocht je de uitzending van “De Barometer” op RTL Z gemist hebben en denk je dat je wel kunt wennen aan een versimpeling van de IT, kijk de RTL Z tv uitzending dan hier terug of neem contact met ons op.