Microsoft maakt de tool Privacy Management algemeen beschikbaar. Dit laat Vasu Jakkal – vicepresident Security, Compliance en Identity – bij het techbedrijf weten in zijn blog. Het uitrollen van de tool is onderdeel van nieuwe investeringen van Microsoft om “het complexe onderwerp” van de regelgeving inzake gegevensbescherming eenvoudiger maken.

De tool helpt bij het identificeren en voorkomen van privacyrisico’s, die ontstaan door het overdragen en delen van privégegevens.

Functies

Privacy Management helpt organisaties om geautomatiseerd inzicht te krijgen in privacyrisico’s. De tool is bedoeld om persoonsgegevens van klanten te beschermen. Zo helpt de tool om kritieke privacyrisico’s en -conflicten te identificeren. Privacy Management ontdekt waar en hoeveel privégegevens zijn opgeslagen in de Microsoft 365-omgevingen van klanten. Door de geautomatiseerde systemen van Privacy Management kunnen organisaties een beknopt overzicht krijgen van hun privacybeleid – inclusief de hoeveelheid, categorie en locatie van privégegevens en de bijbehorende risico’s en trends. Privacy Management biedt bovendien inzichten waarmee beheerders het privacybeleid kunnen automatiseren, of een aangepast beleid kunnen maken om aan de specifieke behoeften van een organisatie te voldoen. En als laatste stelt de nieuwe tool beheerders in staat om data-aanvragen van klanten gemakkelijker te beantwoorden. Privacy Management detecteert de gegevens van de klant, stelt conflicten vast, en voegt een beoordeling en redigeer-mogelijkheden toe. Daarnaast geeft de tool training en tips om werknemers te helpen slimme beslissingen te nemen over het omgaan met gegevens.

 

Today, I’m excited to announce that Privacy Management for Microsoft 365 is generally available to help customers safeguard personal data and build a privacy-resilient workplace. With role-based access controls and data de-identified by default, Privacy Management for Microsoft 365 helps organizations to have end-to-end visibility of privacy risks at scale in an automated way.

aldus Vasu Jakkal

Complexiteit privacylandschap

“Het landschap van de regelgeving inzake gegevensprivacy is complexer dan ooit. Met nieuwe wetten in opkomst in landen als China en India, verschuivingen in Europa en het Verenigd Koninkrijk, en momenteel 26 verschillende wetten in de Verenigde Staten, kan het onmogelijk lijken om de regelgeving voor te blijven.
Maar privacy is van cruciaal belang om mensen te beschermen ook bij hun gebruik van hybride werkplektools van vandaag. We hebben nauw samengewerkt met onze klanten om te helpen. Vandaag ben ik verheugd om enkele van de nieuwe investeringen met u te delen die we doen om te proberen wat eenvoud te brengen in het complexe onderwerp van regelgeving inzake gegevensprivacy.

Hiermee doelt hij onder andere op de nieuwste regelgeving die binnenkort in China van kracht gaat. Met deze nieuwe wet vallen de persoonsgegevens onder de moderne privacyregelgeving. Dit zal dus gaan gelden voor het grootste deel van de wereldbevolking.

Met al deze wetten in gedachten, is het voor organisaties tijdrovend en duur om hun wettelijke verantwoordelijkheden te beheren. Toch is dit van cruciaal belang om mensen te beschermen, de tools die zij gebruiken om verbonden te blijven, werk gedaan te krijgen en te gedijen in de moderne omgeving van vandaag de dag”, aldus Vasu Jakkal.

Voor meer informatie over deze nieuwe tooling verwijzen wij u naar: https://www.microsoft.com/en-us/security/business/privacy/privacy-management-software