Het welbekende Microsoft Office zal de komende maanden verdwijnen. Vanaf nu voert Microsoft enkel nog de naam Microsoft 365 voor de kantoorsoftware. De applicaties Word, Excell en PowerPoint zullen wel gewoon blijven bestaan, maar vallen dus nu onder Microsoft365.

 

Office verdwijnt

Microsoft heeft aangeven dat de naam ‘Office’ zal verdwijnen. Daarmee gaan ook Office.com, de mobiele Office-app en de Office-app voor Windows verdwijnen. Deze diensten worden hernoemd of geïntegreerd in de Microsoft 365-app, die ook een nieuw uiterlijk en meer functies zal krijgen. Die Microsoft 365-app komt dan voor het eerst ook uit op de mobiele platformen Android en iOS. Microsoft 365 is het belangrijkste productiviteitspakket van de techgigant geworden. In Microsoft 365 waren de online versies van Office-programma’s zoals Word en Excel al te gebruiken, samen met andere software zoals Teams en OneDrive. Vroeger was dat pakket ook alleen beschikbaar als Office 365 met alleen de Office-apps, maar dat is langzaam uitgefaseerd. Voor klanten die om een of andere reden nog wel op Office 365 zitten, verandert er volgens Microsoft niks. De veranderingen beginnen volgende maand.

 

Nieuw uiterlijk apps

Vanaf november wordt Office.com vervangen. In januari volgend jaar volgen de andere apps; dan worden de Windows-apps bijgewerkt en krijgen de mobiele apps een ander uiterlijk.