Het beschermen van computers tegen virussen en malware is een belangrijk onderdeel van elke beveiligingsstrategie, een strategie die van toepassing is of uw bedrijf nu klein of groot is. Met een Microsoft 365 Business Premium-abonnement kunt u Microsoft Defender Antivirus op uw pc’s afdwingen om robuuste antimalwarebescherming te bieden. Het werkt diep in het Windows-besturingssysteem om op een onopvallende manier te beschermen tegen bedreigingen.

Al langer bestond bij veel bedrijven de wens om meer zichtbaarheid en controle te hebben op de manieren waarop Microsoft Defender de apparaten in de organisatie beschermt. Nu heeft Microsoft aangekondigd dat de beheermogelijkheden voor Defender Antivirus worden toevoegevoegd aan het Business Premium-abonnement.

Deze nieuwe antivirusbeheermogelijkheden worden volgend kwartaal uitgerold en verschijnen in het Microsoft 365-beheercentrum. Laten we eens nader bekijken wat er gaat komen.

Blijf op de hoogte van actieve bedreigingen

Vanaf de nieuwe pagina Actieve bedreigingen in het Microsoft 365-beheercentrum kunt u actieve bedreigingen in uw omgeving bekijken, begrijpen welke gebruikers en apparaten erdoor worden getroffen, welke van deze zijn geblokkeerd of in quarantaine zijn geplaatst en waar een beoordeling nodig is.

Hierdoor krijgt u een beter inzicht in de bedreigingen die Defender Antivirus verzacht – inclusief bedreigingstype, ernstniveau, impact op gebruikers en apparaten en gedetailleerde informatie daarover van Microsoft Threat Intelligence – zodat u uw tijd en middelen kunt besteden aan de meest kritieke risico’s.

 

Houd beschermde apparaten in de gaten

Met de nieuwe pagina Actieve apparaten heeft u één plek om te zien op welke apparaten in uw bedrijf Microsoft Defender Antivirus wordt uitgevoerd, of deze up-to-date zijn, of ze actieve bedreigingen hebben en waar actie nodig is, zoals opnieuw opstarten, vereiste update of te laat scannen.

Hierdoor krijgt u een overzicht van de beschermingsstatus van uw apparaten zonder de tijdrovende moeite om naar elke pc te gaan om te weten of het apparaat is beschermd en of er actie moet worden ondernomen.

Ga aan de slag vanuit het Microsoft 365-beheercentrum

Deze nieuwe beheermogelijkheden werken voor Windows 10-apparaten in uw organisatie die zijn ingeschreven bij Microsoft Intune met een Microsoft 365 Business Premium-abonnement.

In onderstaande video ziet u een demo van de nieuwe antivirusbeheermogelijkheden die naar Business Premium komen en hoe u eenvoudig kunt afdwingen dat Microsoft Defender Antivirus is ingeschakeld om uw pc’s te beschermen:

Zodra deze zijn uitgerold, verschijnen de nieuwe mogelijkheden in het Microsoft 365-beheercentrum. U kunt een nieuwe kaart toevoegen op de homepage van het beheercentrum om een ​​snel overzicht te krijgen van actieve bedreigingen en beschermde apparaten in uw bedrijf.

Opmerking: Antivirusbeheer is al beschikbaar voor zakelijke klanten als onderdeel van Microsoft Defender Advanced Threat Protection in het Microsoft 365 Enterprise E5-abonnement.