Deze week deelde Microsoft haar visie op de toekomst van de twintig jaar bestaande SharePoint en Exchange applicatieservers. Hierin werd bekend gemaakt dat de on premise servers van SharePoint, Exchange en waarschijnlijk later ook Windows Server en SQL in een abonnementsvorm geleverd gaan worden.

Volgens Microsoft vertegenwoordigt SharePoint Server Subscription Edition de volgende stap in de SharePoint geschiedenis en zegt Microsoft de nadruk te leggen op de specifieke behoeften van haar on-premises klanten.

We hebben SharePoint Server SE ontworpen rond de kernprincipes van:

Altijd up-to-date
Veilig en betrouwbaar
Ontworpen voor jou

aldus Bill Baer, senior product manager @ Microsoft

 

Altijd up-to-date

Organisaties hebben oplossingen nodig voor samenwerking, communicatie en productiviteit die zowel kosteneffectief als flexibel moeten zijn. SharePoint Server Subscription Edition kan u helpen nieuwe niveaus van betrouwbaarheid en prestaties te bereiken, door functies en mogelijkheden te bieden die het beheer vereenvoudigen, communicatie en informatie beschermen en mensen in uw organisatie in staat stellen meer te bereiken.

 

Doorlopende updates

De druk om uw IT-infrastructuur te optimaliseren voor steeds veranderende bedrijfsomstandigheden vereist dat u wendbaar bent, en dat betekent investeren in oplossingen die betrouwbaarheid en flexibiliteit bieden. SharePoint Server Subscription Edition biedt de flexibiliteit om de implementatie aan te passen op basis van uw unieke zakelijke behoeften. Met SharePoint Server Subscription Edition maakt u een einde aan de cyclus van lange en dure grote versie-upgrades om nieuwe functies te krijgen en ondersteuning te behouden. Microsoft zal de nieuwste innovaties aan klanten leveren via updates die kunnen worden geïnstalleerd op uw SharePoint Server Subscription Editions.

 

Upgrade

SharePoint Server Subscription Edition maakt het gemakkelijk om aan de slag te gaan met nieuwe upgrade-opties waarmee u rechtstreeks vanaf SharePoint Server 2016 kunt upgraden zonder eerst te hoeven upgraden naar SharePoint Server 2019.

 

Veilig en betrouwbaar

Het naleven van wettelijke normen en het voorkomen van ongeautoriseerde toegang tot bedrijfskritieke en persoonlijke gegevens is een voortdurende prioriteit voor organisaties en bedrijfs-IT. Om aan die eisen te voldoen zal ongoing aandacht worden besteed door Microsoft

 

Ondersteuning voor moderne infrastructuur

SharePoint Server Subscription Edition biedt schaalbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging terwijl u profiteert van de nieuwste hardware-innovaties en computertechnologieën, waardoor het in staat is enorme hoeveelheden gegevens sneller, efficiënter en tegen lagere kosten te verwerken.

Veilige communicatie

Met de ondersteuning voor Windows Server 2022 profiteer je niet alleen van het nieuwste op het gebied van beveiliging, maar ook van native ondersteuning voor functies, zoals TLS 1.3.Dit is de nieuwste versie van het meest gebruikte beveiligingsprotocol op internet, dat gegevens versleutelt om een ​​veilig communicatiekanaal tussen twee eindpunten te bieden. TLS 1.3 elimineert verouderde cryptografische algoritmen, verbetert de beveiliging ten opzichte van oudere versies en streeft ernaar zoveel mogelijk te versleutelen.

 

Ontworpen voor iedere organisatie

SharePoint Server Subscription Edition is ontworpen rond de unieke behoeften van on-premises scenario’s en biedt de beveiligings-, betrouwbaarheids- en beheerverbeteringen die specifiek tegemoetkomen aan de strenge eisen van organisaties. Nieuwe functies zijn onder meer OpenID Connect-ondersteuning, efficiëntieverbeteringen en meer.

 

OpenID Connect

SharePoint Server Subscription Edition voegt ondersteuning toe voor het OpenID Connect (OIDC) 1.0 authenticatieprotocol. OIDC is een modern authenticatieprotocol dat het eenvoudig maakt om applicaties en apparaten te integreren met de identiteits- en authenticatiebeheeroplossingen van uw organisatie om beter te voldoen aan uw veranderende beveiligings- en compliancebehoeften. U kunt bijvoorbeeld verificatiebeleid afdwingen, zoals multifactor-authenticatie (MFA), beleid voor voorwaardelijke toegang op basis van apparaatcompliance en meer.

 

Verbeterde ‘People Picker’ voor moderne authenticatie

In SharePoint Server Subscription Edition is de zogenaamde ‘People Picker’ verbeterd, zodat gebruikers en groepen kunnen worden omgeleid vanaf moderne authenticatie (vertrouwde identiteitsproviders), zoals SAML 1.1 en OIDC 1.0. Hierdoor kan de People Picker alleen geldige gebruikers en groepen invullen zonder dat een aangepaste claimprovider nodig is.

Zie https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2168262 voor meer informatie over alle verbeteringen in SharePoint Server Subscription Edition.
Ga naar https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2168051 om SharePoint Server Subscription Edition Public Preview te downloaden. Taalpakketten kunnen worden gedownload van https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2168052.