Sport en spel zijn zeer belangrijk in ons leven. Human Playground maakte een prachtige serie over vormen van spel uit verschillende culturen voor Netflix. Hannelore Vandenbussche maakte hier een indrukwekkende reportage voor. Met veel trots mochten wij via een RIght To Play veiling bovenstaande foto in groot formaat en achter museumglas bemachtigen. Een prachtige aanwinst voor onze vergaderzaal.

Human Playground

Human Playground begon als een idee voor een fotoboek door Hannelore Vandenbussche, die geïnspireerd raakte tijdens haar reizen als assistent-fotograaf van het zeer succesvolle koffietafelboek: Before they pass away. Zij heeft het haar missie gemaakt om de meest bijzondere sporten ter wereld in beeld te brengen. Sport en spelen is een van de belangrijkste bezigheden van de mensheid. Waarom eigenlijk? Dat is de vraag die centraal staat in de gelijknamige documentaire-serie Human Playground. Why we play, die te zien is op Netflix.

Right To Play

De prachtige verhalen onderbouwen het belangrijke werk van Right To Play. Zij zetten de kracht van spelen in om wereldwijd het leven van kinderen te verbeteren die opgroeien in de meest uitdagende omstandigheden. Met deze aanpak zorgt Right To Play ervoor dat kinderen weerbaar worden, fysiek en mentaal gezond zijn en goed presteren op school:

Protect. Educate. Empower.

Al meer dan twintig jaar is Right To Play wereldwijd de expert op het gebied van spelend-leren. Met hun methode zet de stichting kinderen in hun kracht. Zodat ze uitbuiting leren te weerstaan en traumatische ervaringen kunnen verwerken. Ze motiveren kinderen om zich verder te ontplooien. Zowel op school als daarbuiten. Lemontree is al sinds 2014 ambassadeur van Right To Play en erg trots dat we de IT van deze belangrijke stichting mogen verzorgen.

Bezichtigen

Het mooie werk van Hannelore hangt in groot formaat en achter museumglas in onze vergaderzaal. Wil je het komen bezichtigen? Dat kan. Je bent natuurlijk altijd welkom op ons kantoor in Alphen aan den Rijn.