Kom in actie! Dat is onze oproep. Dat betekent dat je jouw collega’s niet alleen bewust maakt van security, maar er vooral iets aan doet. Wat er aan de hand is? De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet een explosieve toename van het aantal hacks, gericht op het buitmaken van persoonsgegevens. Dat was recent te lezen in het AD. Het is daarom tijd om het praten te stoppen en in de ‘doe-stand’ te gaan.

 

Vertrouwen is goed, controleren is beter

Je kunt op papier een dichtgetimmerd security beleid hebben, maar dat garandeert nog niet dat er menselijke fouten gemaakt worden. Het kan gaan om het gebruiken van het default wachtwoord ‘administrator’, het openen van een phishing mail, het gebruiken van een onbetrouwbare netwerkverbinding of zo iets eenvoudigs als het vergeten van een belangrijke software update. Dat is waarom het ‘zeker weten’ vooral doen betekent; het controleren van menselijke handelingen.

 

Checks op kwetsbaarheden

Er wordt zoveel gesproken over het onderwerp security dat ondernemers en IT afdelingen bijna niet meer weten waar te beginnen. Maar gelukkig valt er goed nieuws te melden. Omdat onze klanten in een veilige omgeving moeten kunnen werken hebben we daar zelf veel tijd en energie in gestoken. Vanuit de praktijk zijn veiligheidsscans ontwikkeld en delen we graag onze opgebouwde kennis. Als je de proef op de som wilt nemen en precies wilt weten waar je aan toe bent dan kun je via deze link een overzicht vinden van alle Lemontree kwetsbaarheid scans.

 

Doe de gratis email-check!

De cijfers zijn als volg; 91% van de cyberaanvallen begint met email. Daarom is het sowieso verstandig om te onderzoeken welke mailbedreigingen zich in jouw Microsoft 365 omgeving bevinden. Ervaring leert dat we tijdens onze gratis email-check altijd wat vinden. Pas dan kun je er samen iets aan gaan doen, de juiste maatregelen treffen en nieuwe aanvallen voorkomen. Samen met Barracuda bieden wij geheel gratis een scan aan om de 365 tenant te inspecteren op voorkomende kwetsbaarheden en bedreigingen.

 

360⁰ Kwetsbaarheidsscan op het in- en uitgaande verkeer

We willen bij Lemontree een werkplek kunnen bieden waarbij we op het gebied van security niets aan het toeval overlaten. Daarom scannen we bij de 360⁰ Kwetsbaarheidsscan zowel het inkomende als het uitgaande verkeer. Zelfs als een onbevoegde toch is binnengekomen is het belangrijk dat hij niet in staat is om iets naar buiten te nemen. De oplossing BlackFog Privacy biedt fireless cyberattack bescherming en beschermd proactief het uitgaande verkeer, zodat er niets ongeoorloofd wordt meegenomen.

 

Checks op onlogische handelingen

Tijdens de 360⁰ kwetsbaarheidsscan wordt ook gekeken naar mogelijke verdachte handelingen We kunnen bijvoorbeeld gebruikers detecteren die plotseling de volledige CRM database naar zich toeschrijven. De alarmbellen gaan ook af als er een groot aantal Gigabytes naar Rusland lijken te gaan, terwijl je daar geen zaken mee doet. Daarnaast is het gelukkig zo dat de technologie het mogelijk maakt om bepaalde apparaten of IP adressen aan applicaties te koppelen. Iemand die inlogt, met een onbekend apparaat of van onbekende bestemming, krijgt daardoor geen toegang.

 

Samen hackers te slim af zijn en de digitale security optimaliseren?

Alle mogelijkheden om jouw mailomgeving en risico’s in publieke- en interne netwerken inzichtelijk te krijgen liggen bij ons klaar op een presenteerblaadje. Nu alleen nog contact opnemen…

 

Doen!