9 juni vond de 10e editie plaats van de Tour du ALS. De Mont Ventoux werd door 766 deelnemers beklommen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de vreselijke en dodelijke spierziekte ALS. En met succes, er werd € 1.608.541 opgehaald. De opbrengst van de Tour du ALS gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke zenuw-/spierziekte ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Dit is hard nodig want de gemiddelde levensverwachting van een patient is 3-5 jaar. Een medicijn is nog niet gevonden.

Team Lemontree

Lemontree vaardigde een Tour du ALS team uit bestaande uit medewerkers, relaties, partners en klanten. Met dank aan meer dan 1.000 donateurs mochten we een bedrag ophalen van € 60.592! We willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken. De klim zelf was een hele happening die door de 161 vrijwilligers van Tour du ALS fantastisch is georganiseerd. Met wandelaars, fietsers en hardlopers beklommen we de Mont Ventoux.

Helaas was de top op donderdag 9 juni niet bereikbaar vanwege de kou en wind. Het was die dag rond het vriespunt en de wind had een kracht van  zeven Beaufort . Maar gelukkig wist team Lemontree vrijdag 10 juni alsnog het ontbrekende stuk gezamenlijk af te leggen en met z’n allen over de finish te komen. We willen alle deelnemers feliciteren met hun topprestatie en de geweldige teamspirit en sfeer.

The Aftermovie

 

Live stream

Team Lemontree was afgelopen donderdag live te volgen. De hoogtepunten zijn hier te bekijken.

Deel dit artikel met anderen