Vandaag is het zover. De Tour du ALS. 

7:10

 

Vandaag is de dag van de Tour du ALS.  823 deelnemers gaan de Mont Ventoux beklimmen om geld op te halen voor de strijd tegen ALS. De deelnemers kunnen wandelen, hardlopen of fietsen. Tour du ALS wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) en aanverwante ziektes PSMA en PLS. Dit zijn allemaal vormen van zeer ernstige zenuw-/spierziektes waaraan jaarlijks veel mensen overlijden. Een medicijn bestaat nog niet. We willen wetenschappelijk onderzoek naar ALS financieren, de zorg en het leven van ALS-patiënten verbeteren en uiteindelijk een wereld zonder ALS realiseren.

7:30 

De wandelaars gaan van start. Lemontree is afgevaardigd met een team van 15 leden. Inmiddels hebben zij ruim 21.000 euro opgehaald. Still counting… Wil jij helpen? dat kan door te doneren op: https://www.tourduals.nl/teams/lemontree-masters-in-ict

 

Dit jaar doen er 89 teams mee met de Tour Du ALS en hebben zij gezamenlijk 38000 donaties opgehaald. Doel is om de ruim 1.7 miljoen Euro van vorig jaar te overtreffen.

Mooie beelden van de wandelaars…

9:30

Mark en Joppe zijn ook onderweg op de fiets.

De sfeer zit er goed in en er wordt flink doorgewandeld. 

9:45 

De eerste wandelaars zijn al op de helft… wat een prestatie!

Ondertussen wordt de Lemontree bus ingezet voor de pendeldienst. 

11:05 

Paco deelt mooie beelden van het uitzicht… wat een hoogte.

Iedere euro is natuurlijk van harte welkom. ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij je spieren één voor één uitvallen. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. Voor onderzoek en patientenzorg is veel geld nodig. Je kunt ons enorm helpen door te doneren. Mede dankzij Stichting ALS Nederland hartelijk dank voor je hulp!

11:40

Orry deelt een foto… hij heeft de top in zicht. Paco heeft last van het drukpunt op zijn hiel. Na een bezoekje aan de EHBO post is hij weer onderweg. Niet heel vreemd trouwens, want de gemiddelde helling is 8% en dat zijn we in Nederland niet gewend. Zet m op Paco!

 

12:20

Kijk ‘m shinen…. Orry is als eerste van ons team op de top. Wat een held en wat een tijd!

Maar de rest van de groep loopt ook lekker door. ‘Groep Dennis’ heeft de top ook in zicht. Nog 2,5 km.

12:50

Team Johnson bereikt de top. Wat een mooie prestatie.

13:36

En ook de andere lopers zijn binnen. Superknap gedaan.  

17:00

Moe maar voldaan… op naar de afterparty. En de teller loopt nog steeds door Team Lemontree staat op bijna 22.000 Euro. Straks de grote uitslag. Zal het bedrag van vorig jaar worden overtroffen?

 En hier zijn ze dan… de Toppers van Team Lemontree…. 

Live stream Tour du ALS

Totaal opgehaald tijdens TourDuALS 2024

Opgehaald door Team Lemontree

Deel dit artikel met anderen