Vrijdag 9 juni

De Tour du ALS zit erop. Meer dan 740 mensen die hun uiterste best hebben gedaan om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de oorzaak en oplossing van de vreselijke spierziekte ALS. En dat heeft geresulteerd in een geweldig bedrag. Heel veel emoties, waar verdriet, gemis, maar ook strijdvaardigheid en plezier samen komen. Het was wederom een overweldigend evenement. Proef de sfeer in de prachtige aftermovie. 

 

Donderdag 8 juni

Vandaag is de Tour Du ALS. Meer dan 740 mensen zullen vandaag een poging doen aan de top van de Mont Ventoux te komen. Allemaal met hetzelfde doel namelijk geld ophalen voor de nog steeds dodelijke spierziekte ALS. Er moet een oorzaak en oplossing worden gevonden voor deze ziekte die slopend is en in zo’n drie tot vijf jaar een einde maakt aan vele levens. 

Wil jij een bijdrage leveren? Dat kan natuurlijk nog steeds op deze pagina.

 

13:00 uur. Inmiddels is de meter opgelopen naar ruim 1.6 miljoen Euro!

19:00 uur. Er is een bedrag opgehaald van 1.650.000 euro. En de meter loopt nog steeds door. 

 

Woensdag 7 juni

Vandaag staat in het teken van de laatste voorbereidingen voor de grote dag van morgen. Spullen voor de verzorgingsposten zijn verzameld, bussen zijn geladen en de pendelbussen staan er klaar voor. Nog even wat versiering aanbrengen in de tent en een mooi moment: een foto van alle vrijwilligers, die dit geweldige event met veel inspanning en toewijding mogelijk maken. Vandaag met deze bussen geoefend op de berg, want het rijden op steile hellingen is best even aanpassen om de remmen en de versnelling goed te gebruiken. De teller stand is nu 1,5 miljoen Euro. Op naar morgen… D-Day en op naar de 2 miljoen. 

 

Dinsdag 6 juni 2023

Vandaag is het aan de vrijwilligers om de Mont Ventoux te trotseren. Fietsend, lopend en hardlopend zullen vele vrijwilligers het ruim 21 km lange parcours met flinke stijging proberen af te leggen. Ook onze Walter verstappen is erbij. Succes Walter…. zet ‘m op!

12: 30 Inmiddels is Walter op de helft en laat hij weten dat het goed gaat met hem. Topper!

 

13:00 Nog 10 kilometer… Met een stijgingspercentage van 11% omhoog.

 

13:25 Walter zit op een hoogte van 1195 meter en met nog 9 kilometer te gaan vodert hij gestaag.  

 

14:45 Terwijl Walter zich een weg omhoog baant, kun jij hem een zetje in de rug geven door te doneren voor de vreselijke ziekte ALS. 

 

15:10 Walter heeft de Mont Ventoux bedwongen. Wat een top-prestatie!

 

Maandag 5 juni 2023

Jeroen Gomes, Walter Verstappen en Matthijs de Grood zijn afgelopen weekend goed aangekomen in Malaucène om namens Lemontree te helpen bij de organisatie van de Tour de ALS. Het is vandaag een warme, maar regenachtige dag. De voorbereidingen voor het basiskamp, onder aan de Mont Ventoux, zijn in volle gang. De podiumwagen is gearriveerd en de start/finish boog staat al klaar om de ruim 700 deelnemers te begroeten.

Vandaag hebben de mannen de route verkend langs de verzorgingsposten. Vervolgens Sanne Tieke opgehaald, vanaf Avignon TGV, die zich namens Stichting ALS Nederland bezighoudt met alle media. Door de treinstoringen in Amsterdam had ze een flinke vertraging.

Morgen is voor Walter een spannende dag… hij gaat op de vrijwilligersdag de Mont Ventoux lopend beklimmen. We wensen hem veel bemoedigende woorden toe. Ruim 21 km deze steile berg oplopen is een hele mooie, maar ook een hele zware opgaaf. Geniet ervan Walter en succes! We horen graag hoe je het hebt ervaren.