Werken mensen binnen uw organisatie met een Dell computer, dan loopt uw organisatie het risico aangevallen te worden via de BIOS van een van deze computers. Om u te beschermen tegen een dergelijke aanval willen we u dan ook adviseren zo snel mogelijk onderstaande maatregelen te treffen

Wat is het probleem?

Dell-computers zijn kwetsbaar door beveiligingslekken in BIOSConnect waardoor een aanvaller in het ergste geval willekeurige code op BIOS/UEFI-niveau kan uitvoeren en controle over het bootproces kan krijgen.

Welke Dell computers betreft dit?

In totaal zijn 129 verschillende modellen Dell-computers kwetsbaar. Op de DELL pagina die ingericht is naar aanleiding van dit probleem treft u meer informatie aan over modellen en oplossingen. Wij adviseren u wel om deze pagina goed in de gaten te houden. De pagina vindt u HIER.  

Wat moet ik doen?

Om het probleem op te lossen adviseren wij u dringend de benodigde updates handmatig te downloaden en deze te installeren zodra ze beschikbaar zijn. Via Drivers en downloads | Dell Nederland worden de updates zodra ze gereed zijn, aangeboden. Op Dell BIOS-updates is te lezen hoe je een BIOS kunt updaten.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit of heeft u assistentie nodig om meerdere werkplekken te updaten?  Vanzelfsprekend wil Lemontree u hierbij graag assisteren.