Microsoft kondigde onlangs Windows Frontline aan: een abonnement om medewerkers in de frontlinie meer flexibiliteit te geven. Met Fronline kunnen maximaal drie gebruikers gebruik maken van 1 licentie. Zo is Windows Frontline bedoeld voor bedrijven die met ploegendiensten werken, veel parttimers hebben of andere constructies waarbij medewerkers niet gelijktijdig werken. Microsoft heeft het flexibele Windows-cloudabonnement Windows 365 Frontline beschikbaar gemaakt voor een preview. Windows 365 Frontline is een manier voor organisaties om gevirtualiseerde Windows 10- of 11-pc’s te draaien, maar waarbij meerdere gebruikers een enkele licentie kunnen gebruiken.

De machines worden bij Frontline automatisch uitgezet als ze niet worden gebruikt, in tegenstelling tot Windows 365-pc’s met een Enterprise-licentie die aan blijven staan. Dat betekent dat gebruikers hun documenten en hun werk moeten opslaan na het gebruik, omdat die anders mogelijk verloren gaan.

Microsoft over Windows Frontline

We hebben nauw samengewerkt met onze klanten bij het bouwen en testen van Windows 365 Frontline. We hebben geluisterend naar hun feedback en wat ze nodig hebben van een cloud-pc en hoe ze deze zouden gebruiken. Denk aan een radioloog die in meerdere ziekenhuizen werkt, een verzekeringsagent die incidenten ter plaatse documenteert of een vertegenwoordiger van de klantenservice die klanten over de hele wereld helpt. Dit zijn voorbeelden die laten zien hoe mensen profiteren van het gebruik van hun cloud-pc om productief en veilig te blijven werken gedurende hun dienst.

Met Windows 365 Frontline geeft elke licentie die u aanschaft drie mensen toegang tot een Cloud-pc tijdens hun werkuren. Dit betekent dat u in plaats van een licentie te kopen voor elke ploegendienst, slechts voldoende licenties kunt kopen voor het aantal actieve werknemers op een bepaald moment. Stel dat u 300 werknemers heeft, maar dat er slechts 100 tegelijkertijd werken. U hoeft slechts 100 licenties aan te schaffen om alle 300 werknemers tijdens hun diensten toegang te geven tot hun gepersonaliseerde Windows-ervaring.

 

Proefversie van Frontline

Geïnteresseerden kunnen alvast een proefversie van Windows 365 Frontline aanvragen. Hoe dat werkt vind je hier.