Zoals eerder aangekondigd, ligt de toekomst van Internet Explorer op Windows in Microsoft Edge. Internet Explorer-modus (IE-modus) biedt ondersteuning voor oudere browsers binnen Microsoft Edge. Daarom wordt de IE11-desktoptoepassing op 15 juni 2022 buiten gebruik gesteld voor bepaalde versies van Windows 10. Dit betekent dat de IE11-desktoptoepassing niet langer wordt ondersteund en in de komende maanden geleidelijk wordt omgeleid naar Microsoft Edge, en uiteindelijk uitgeschakeld via Windows Update, om te zorgen voor een soepele uitfasering.

 

Welke gevolgen heeft dit voor uw organisatie:

Als uw organisatie verouderde sites en apps met IE-afhankelijkheden heeft, moet u de IE-modus instellen zodat gebruikers deze kunnen openen via Microsoft Edge. Als u de IE-modus niet instelt voordat IE11 wordt stopgezet en uitgeschakeld, verliezen gebruikers de toegang tot die verouderde sites en kunt u bedrijfsstoringen ondervinden.

Zoals voor het eerst te zien was met de Windows 10 januari 2022 C “Preview”-release, heeft IE11 nu een in-productbanner die gebruikers op de hoogte stelt van de aanstaande uitfasering. Dit wordt alleen weergegeven op Windows-versies die worden beïnvloed door de uitfasering van IE11. Gebruik het groepsbeleid “Verberg Internet Explorer 11 Application Retirement Notification” in de Editor voor lokaal groepsbeleid onder Beheersjablonen\Windows-componenten\Internet Explorer.

Opmerking: na 15 juni 2022 wordt de IE11-desktoptoepassing verwijderd uit in-scope versies van Windows 10 via Windows-update. We raden af ​​om Windows-updates te vermijden om IE11 te behouden, aangezien Windows-updates kritieke beveiligingspatches voor het besturingssysteem bevatten.

 

Wat je moet u doen om uw organisatie voor te bereiden:

Ter voorbereiding raden we aan om Microsoft Edge in uw organisatie in te stellen. Als uw organisatie ondersteuning voor verouderde browsers nodig heeft, moet u de IE-modus zo snel mogelijk in Microsoft Edge instellen, omdat dit een proces uit meerdere stappen is.

  • Bekijk het Microsoft browser usage report in het Microsoft 365-beheercentrum om het IE-gebruik in uw organisatie te helpen bepalen.
  • Gebruik de Getting Started guide om de IE-modus in Microsoft Edge in uw organisatie in te stellen.
    • Begin met het instellen van de IE-modus door Site Discovery uit te voeren (meestal 3-4 weken).
    • Lees meer door het Microsoft webinar te bekijken.
    • Gebruik IE Driver om end-to-end testen van IE-modus te automatiseren.
    • Disable IE11 om de IE-modus in uw omgeving te testen.

 

Meer informatie:

U kunt het volledige bericht van Microsoft lezen in uw Microsoft 365 admin center.

 

Deel dit artikel met anderen