Vorig jaar deed Lemontree met een groot team mee aan de jubileumeditie van de Tour Du ALS. Omdat het de tiende editie was wilden we een extra inspanning doen en mochten we met heel veel dank aan gulle donateurs meer dan zestigduizend euro ophalen. Ook dit jaar doet Lemontree, zij het wat minder grootschalig, natuurlijk weer mee. Dit jaar staan Matthijs en Walter van Lemontree paraat om er samen met Jeroen Gomes van Stichting Tiny en Anny van Doorne Fonds weer een succes van te maken. Als vrijwilligers zijn ze voor, tijdens en na de Tour du ALS druk met logistiek, organisatie en verzorging.

Matthijs is vanuit Lemontree al jaren betrokken bij ALS. Niet alleen omdat Lemontree de ICT mag verzorgen voor ALS, maar ook omdat hij al jaren als vrijwilliger een bijdrage levert aan dit belangrijke evenement. Want het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen om de oorzaak en een oplossing te vinden voor de spierziekte ALS. De Mont Ventoux werd door meer dan zevenhonderd deelnemers beklommen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de vreselijke en dodelijke spierziekte ALS. En met succes, er werd meer dan 1,6 miljoen Euro opgehaald. De opbrengst van de Tour du ALS gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke zenuw-/spierziekte ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Dit is hard nodig want de gemiddelde levensverwachting van een patiënt is 3-5 jaar. Een medicijn is nog niet gevonden. Dit jaar staat de teller al op meer dan 1 miljoen euro. Dit bedrag zal in de aanloop naar en tijdens de Tour Du ALS hopelijk nog flink stijgen.

Jeroen Gomes deed vorig jaar voor het eerst mee met de Tour du ALS in team Lemontree. Hij was toen nog werkzaam voor een klant van Lemontree. Dit jaar doet hij mee vanuit de Stichting Tiny en Anny van Doorne Fonds. Tiny en Anny van Doorne waren de oudste dochters van DAF-oprichter Hub van Doorne. Anny overleed in 2004 en Tiny in 2018. Ze hadden allebei een groot sociaal hart en hebben vanuit dat oogpunt Stichting Tiny en Anny van Doorne Fonds opgericht.

Deze stichting richt zich veelal op het ondersteunen van het sociale en culturele leven in de omgeving van Deurne en Eindhoven. Daarnaast worden vanuit deze stichting ook veel doelen ondersteund die kind-gerelateerd zijn. Denk hierbij aan Villa Pardoes en het Prinses Máxima Centrum Kinderoncologie. En uiteraard staat ook Stichting ALS Nederland op het lijstje van belangrijke goede doelen waar de Stichting graag een bijdrage aan levert.

“Wat je allemaal meemaakt op ‘de berg’ is wel even wat anders. De emoties, indrukken en het doel, daar doe je het voor.”

Jeroen vertelt: “Als financiële man ben ik gewend met cijfers te werken. Stichting ALS is op mijn pad gekomen door Matthijs die me er enthousiast over vertelde. Toen ik op een relatiedag met Matthijs en Gert-Jan Pijl (red: oprichter Tour du ALS) in de lift stond hebben ze me overgehaald om mee te gaan. En ik ben meegegaan. Wat een diepe indruk heeft de Tour du ALS op mij gemaakt. Het doet echt wat met je”.  Jeroen vertelt dat hij vorig jaar de invalide ingang van de tent op het festivalterrein nog heeft gemaakt. En bovenal is hij veelvuldig de Mont-Ventoux op- en afgereden om mensen op te halen en weg te brengen. Dit jaar zal Jeroen zich weer vol energie inzetten voor de pendeldienst. Een belangrijke discipline die ervoor zorgt dat mensen voor tijdens en na de beklimming naar de juiste plek worden vervoerd.

Matthijs kan de emotionele rollercoaster bevestigen. “In het dagelijks leven ben ik bezig om als Service Managers de kwaliteit van onze IT-diensten te bewaken bij klanten. En hen te helpen om IT verder te optimaliseren. Maar wat je allemaal meemaakt op ‘de berg’ is wel even wat anders. De emoties, indrukken en het doel, daar doe je het voor. Matthijs zal zich dit jaar als teamleider de verzorgingsposten en het parcours inzetten en zo’n dertig vrijwilligers aansturen en motiveren die zich bezighouden met roosters, pendeldienst en verzorgingposten.

Walter Verstappen zal dit jaar voor het eerst meegaan. Hij zal op dinsdag tijdens de vrijwilligersdag de Mont-Ventoux lopend trotseren en tijdens de Tour du ALS op donderdag allerlei verzorgende, logistieke en organisatorische taken vervullen om ervoor te zorgen dat het een mooie en veilige dag wordt.

Jeroen, Matthijs en Walter vertrekken op zaterdag 3 juni en zullen betrokken zijn bij de opbouw en allerlei voorkomende werkzaamheden. Dinsdag is zoals gezegd de vrijwilligersdag en donderdag 8 juni vindt de Tour du ALS plaats. Vrijdag 9 juni zullen de heren met gierende banden terugkeren naar Nederland, want zaterdag 10 juni bestaat Lemontree 25 jaar.

Wil je een bijdrage leveren aan het belangrijke doel van Stichting ALS, dan wordt een bijdrage enorm gewaardeerd. Dat kan via deze link