Met ingang van deze week zijn alle nieuwe Microsoft 365 Business Premium abonnementen voorzien van een licentie voor Microsoft Defender for Business. Alle klanten met bestaande Microsoft 365 Business Premium abonnementen krijgen de komende weken automatisch de licenties voor Microsoft Defender for Business toegewezen, dat kan dus nog even duren.

 

Microsoft Defender for Business is en endpoint beveiligingsoplossing op bedrijfsniveau die zich richt op kleine en middelgrote bedrijven met maximaal 300 gebruikers. Het helpt organisaties om zich te beschermen tegen malware en ransomware-aanvallen. Microsoft Defender is beschikbaar op alle platforms, waaronder Windows, macOS, Android en iOS.

“Met een toename van cyberaanvallen gericht op kleine en middelgrote bedrijven, worden bedreigingen steeds meer geautomatiseerd en willekeurig, en slaan ze in een aanzienlijk hoger tempo toe. In het afgelopen jaar hebben we een toename van 300% van ransomware-aanvallen gezien, waarbij meer dan 50% kleine bedrijven bereikte. Om dit aan te pakken, investeert Microsoft in beveiligingsoplossingen die doelbewust zijn ontworpen om hen te helpen beschermen”, aldus Microsoft

 

Microsoft Defender for Business is meer dan alleen antivirus. Naast een zeer goede anti-virus oplossing biedt defender de volgende mogelijkheden: 

Gecentraliseerd management               

Beveiliging kan centraal geregeld worden via https://security.microsoft.com.

 

Threat en Vulnerability management  

Inzicht in alle op endpoints geïnstalleerde software en de kwetsbaarheden daarin.

 

Attack Surface Reduction                     

Advies om kwetsbaarheden in/op endpoints te mitigeren of verhelpen.

 

Next-generation Protection                   

Detectie op basis van gedrag.

Endpoint Detection and Response         

Er wordt automatisch een bericht gestuurd zodra er een cybersecurity risico geconstateerd is.

 

Automated investigation and response

Geautomatiseerde acties om dreigingen te mitigeren of verhelpen.

 

Threat analytics                                   

Advies en analyse rondom nieuwe cybersecurity risico’s.

 

Cross-platform support

Windows, Mac, iOS en Adroid.

Bedrijven die kiezen voor Microsoft 365 Business Premium hebben dus geen losse antivirusoplossing meer nodig voor endpoints (Let op: nog wel voor servers: hier is een versie van Microsoft Defender specifiek voor servers voor nodig). Dat scheelt dus in de maandkosten. Voor bedrijven die al werken met Microsoft Business Premium is het dus niet langer nodig om een afzonderlijk abonnement af te sluiten voor additionele oplossingen voor endpoint bescherming.