Beveiliging blijft een van de grootste zorgen en meest uitdagende verantwoordelijkheden waarmee bedrijven vandaag de dag worden geconfronteerd. Met een toename van cyberaanvallen gericht op kleine en middelgrote bedrijven, worden bedreigingen steeds meer automatisch en willekeurig toegepast en slaan ze in een aanzienlijk hoger tempo toe. In het afgelopen jaar hebben we een toename van 300% van ransomware-aanvallen gezien, waarbij meer dan 50% kleine bedrijven bereikte. Om dit aan te pakken, investeert Microsoft in beveiligingsoplossingen die doelbewust zijn ontworpen om hen te beschermen.

Defender for Business

Microsoft introduceert daarom Defender for Business een nieuwe oplossing voor eindpuntbeveiliging die binnenkort als preview-versie beschikbaar is. Microsoft Defender for Business is speciaal gebouwd om beveiliging op bedrijfsniveau te bieden aan bedrijven met maximaal 300 werknemers, in een gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve oplossing.

Defender for business nader beschouwd

De belangrijkste beveiligingsbedreigingen van vandaag zijn afpersing of verstoring door ransomware. Uw bedrijf heeft meer bescherming nodig tegen deze en andere bedreigingen. Defender for Business verhoogt de beveiliging van traditionele antivirus naar bescherming van de volgende generatie, detectie en reactie van eindpunten, beheer van bedreigingen en kwetsbaarheden en meer. Het biedt vereenvoudigde configuratie en beheer met intelligent, geautomatiseerd onderzoek en herstel. Defender for Business helpt u uw organisatie te beschermen tegen cyberbeveiligingsbedreigingen, waaronder malware en ransomware op Windows-, macOS-, iOS- en Android-apparaten.

Endpointbeveiliging voor het MKB

Microsoft brengt de mogelijkheden van haar grootzakelijke Defender for Endpoint-oplossing en heeft deze geoptimaliseerd voor bedrijven met minder dan 300 werknemers.

Defender for Business bevat de volgende mogelijkheden:

Beheer van bedreigingen en kwetsbaarheden

Defender for Business helpt u prioriteiten te stellen en u te concentreren op de zwakke punten die het meest urgent en het grootste risico voor uw bedrijf vormen. Door kwetsbaarheden en verkeerde configuraties in software te ontdekken, te prioriteren en te verhelpen, kunt u proactief een veilige basis voor uw omgeving bouwen.

Vermindering kwetsbare gebieden

Defender for Business verkleint uw het aantal plaatsen waar uw bedrijf kwetsbaar is voor cyberaanvallen op al uw apparaten en applicaties met behulp van mogelijkheden zoals ransomware-beperking, applicatiebeheer, webbescherming, netwerkbescherming, netwerkfirewall en regels voor het verminderen van aanvalsoppervlakken.

Toekomstgerichte bescherming

Defender for Business helpt bij het voorkomen van en beschermen tegen bedreigingen met antimalware- en antivirusbescherming, op uw apparaten en in de cloud.

 

Eindpuntdetectie en -reactie (EDR)

Ontvang op gedrag gebaseerde detectie- en reactiewaarschuwingen waarmee u aanhoudende bedreigingen kunt identificeren en uit uw omgeving kunt verwijderen. Met handmatige responsacties binnen Defender for Business kunt u actie ondernemen op processen en bestanden, terwijl live respons u de directe controle over een apparaat geeft om ervoor te zorgen dat het wordt hersteld, beveiligd en klaargemaakt voor gebruik.

 

Geautomatiseerd onderzoek en herstel

Defender for Business helpt bij het schalen van uw beveiligingsactiviteiten door waarschuwingen te onderzoeken en onmiddellijk actie te ondernemen om aanvallen voor u op te lossen. Door het waarschuwingsvolume te verminderen en bedreigingen te verhelpen, stelt Defender for Business u in staat taken te prioriteren en u te concentreren op meer geavanceerde bedreigingen.

 

API’s en integratie

Automatiseer workflows en integreer beveiligingsgegevens in uw bestaande beveiligingsplatforms en rapportagetools. U kunt bijvoorbeeld detecties van Defender for Business naar uw hulpprogramma voor beveiligingsinformatie en gebeurtenisbeheer halen.

 

Eenvoudig te gebruiken, beheren en configureren

Er is geen specialistische beveiligingskennis vereist om Defender for Business te installeren en te beheren. Op basis van aanbevelingen en best practises wordt u geholpen om alles goed in te stellen. Hiermee kunt u eindpunten eenvoudig beveiligen tegen kwaadwillenden.

Defender for Business bevat een vereenvoudigde clientconfiguratie met een wizard gestuurde installatie en aanbevolen beveiligingsbeleid dat kant-en-klaar is geactiveerd, zodat u apparaten snel kunt beveiligen. Gebruiksvriendelijke beheeropties en bruikbare inzichten helpen u tijd te besparen en taken te prioriteren.

 

Kosten

Defender for Business zal onderdeel uitmaken van Microsoft Office 365 Business Premium. Voor andere versies kan Defender for Business los worden aangeschaft voor $3 per gebruiker per maand.