Kleine en middelgrote bedrijven (MKB) vormen het fundament van onze economie en vertegenwoordigen 90 procent van de bedrijven en meer dan 50 procent van de werkgelegenheid wereldwijd. Daarom is het belangrijk om de toegenomen cyberrisico’s waarmee ze worden geconfronteerd, te erkennen. ze omarmen hybride werk en nieuwe digitale bedrijfsmodellen, samen met de opkomst van cyberaanvallen als een service.

 

Toegenomen beveiligingsproblemen met het veranderende MKB-landschap

Microsoft heeft in april 2022 meer dan 150 kleine en middelgrote bedrijven in de Verenigde Staten ondervraagd om een ​​beter inzicht te krijgen in de veranderende beveiligingsbehoeften van het MKB.

Meer dan 70 procent van het MKB zegt dat cyberdreigingen steeds meer een zakelijk risico worden. Bijna een op de vier MKB-bedrijven geeft aan het afgelopen jaar een beveiligingsinbreuk te hebben gehad, dus ze hebben reden om zich zorgen te maken. Er is zelfs een toename van meer dan 300 procent van ransomware-aanvallen, waarvan meer dan de helft gericht was op kleine bedrijven.

Ondanks vergelijkbare risico’s als ondernemingen, hebben MKB-bedrijven vaak geen toegang tot de juiste middelen en tools. Veel MKB-bedrijven vertrouwen nog steeds op traditionele antivirusoplossingen voor hun beveiliging. Hoewel 80 procent van de MKB-bedrijven zegt een of andere vorm van antivirusoplossing te hebben, blijft 93 procent zich zorgen maken over de toenemende en evoluerende cyberaanvallen, waarbij phishing, ransomware en gegevensbescherming voorop staan. Wat het MKB bijzonder kwetsbaar maakt, is dat ze vaak over minder middelen beschikken en geen gespecialiseerd beveiligingspersoneel hebben. In feite heeft minder dan de helft van de ondervraagde MKB-bedrijven een toegewijde IT-beveiligingspersoon in huis, en MKB-bedrijven noemen een gebrek aan gespecialiseerd beveiligingspersoneel als hun belangrijkste beveiligingsrisicofactor. Geavanceerde beveiligingsoplossingen voor ondernemingen zijn vaak onbetaalbaar complex of te duur, of beide. Beveiliging voor iedereen om het MKB te helpen beschermen Bij Microsoft Ignite hebben we onze visie op beveiliging voor iedereen gedeeld, in de overtuiging dat kleine en middelgrote bedrijven betaalbare toegang moeten hebben tot hetzelfde beschermingsniveau als ondernemingen. Vandaag zijn we verheugd om die visie een stap verder te brengen met de algemene beschikbaarheid van de zelfstandige versie van Microsoft Defender for Business. Defender for Business brengt endpointbeveiliging op enterprise-niveau naar het MKB, inclusief endpoint detectie en respons (EDR)-mogelijkheden, met het gebruiksgemak en de prijsstelling die kleine zakelijke klanten en hun partners verwachten. Microsoft Defender for Business is al opgenomen als onderdeel van Microsoft 365 Business Premium, onze uitgebreide beveiligings- en productiviteitsoplossing voor bedrijven met maximaal 300 werknemers. Klanten kunnen Defender for Business nu als zelfstandige oplossing aanschaffen. Serverondersteuning komt later dit jaar met een add-on-oplossing.

Beveiliging op bedrijfsniveau ter bescherming tegen ransomware en andere cyberdreigingen

Om zich te beschermen tegen het toenemende volume en de verfijning van cyberaanvallen zoals ransomware, hebben MKB-bedrijven een verhoogde beveiliging nodig. Veel MKB-ers vertrouwen nog steeds op traditionele antivirus, die slechts één enkele beschermingslaag biedt door te matchen met handtekeningen om te beschermen tegen bekende bedreigingen. Met Defender for Business krijgt u meerlaagse bescherming, detectie en respons, verspreid over de vijf fasen van het cyberbeveiligingsraamwerk van het National Institute of Standards and Technology (NIST) – identificeren, beschermen, detecteren, reageren en herstellen – om te beschermen en te herstellen tegen bekende en onbekende bedreigingen. Laten we de mogelijkheden in detail bekijken:

 

Identificeren

Beheer van bedreigingen en kwetsbaarheden helpt u prioriteiten te stellen en u te concentreren op de zwakke punten die het meest urgente en grootste risico voor uw bedrijf vormen. Door kwetsbaarheden en verkeerde configuraties in software te ontdekken, te prioriteren en te verhelpen, kunt u proactief een veilige basis voor uw omgeving bouwen.

 

Beschermen

Opties voor het verkleinen van het aanvalsoppervlak helpen uw aanvalsoppervlak te minimaliseren (zoals de plaatsen waar uw bedrijf kwetsbaar is voor cyberaanvallen op al uw apparaten en applicaties), waardoor kwaadwillenden minder manieren hebben om aanvallen uit te voeren. Bescherming van de volgende generatie helpt bij het voorkomen van en beschermen tegen bedreigingen aan uw voordeur met antimalware- en antivirusbescherming, op uw apparaten en in de cloud.

 

Detecteren en reageren

Eindpuntdetectie en -reactie bieden op gedrag gebaseerde detectie- en reactiewaarschuwingen, zodat u aanhoudende bedreigingen kunt identificeren en uit uw omgeving kunt verwijderen.

 

Herstellen

Automatisch onderzoek en herstel helpen bij het schalen van uw beveiligingsactiviteiten door waarschuwingen te onderzoeken en onmiddellijk actie te ondernemen om aanvallen voor u op te lossen. Door het waarschuwingsvolume te verminderen en bedreigingen te verhelpen, stelt Defender for Business u in staat taken te prioriteren en u te concentreren op meer geavanceerde bedreigingen. Gebouwd voor het MKB, gebruiksvriendelijk en kosteneffectief

 

Microsoft heeft Defender for Business ontworpen, rekening houdend met de behoeften van het MKB.

Omdat IT-beheerders voor MKB-klanten en -partners vaak met veel rollen tegelijk spelen, wilden we een oplossing bieden die eenvoudig in te stellen was en bedreigingen automatisch kon detecteren en verhelpen, zodat u zich weer kunt concentreren op het runnen van uw bedrijf. Defender for Business wordt geleverd met ingebouwd beleid zodat u snel aan de slag kunt. We hebben ook een vereenvoudigde, op een wizard gebaseerde onboarding voor Windows-apparaten toegevoegd. Extra vereenvoudiging voor macOS, Android en iOS staat op de roadmap. Met geautomatiseerd onderzoek en herstel doen we het soort werk dat wordt afgehandeld door een toegewijd Security Operations (SecOps)-team door de meeste bedreigingen continu te detecteren en automatisch te herstellen.

 

Voordelen van Defender for Business voor partners

Het MKB wendt zich vaak tot partners voor het beveiligen van hun IT-omgevingen, en terecht. We erkennen dat het beveiligen van MKB-klanten vaak betekent dat we partners tools moeten bieden om hen te helpen hun klanten efficiënt te beveiligen. Defender for Business en Microsoft 365 Business Premium bieden partners nieuwe mogelijkheden om klanten op grote schaal te beveiligen met beheerde services met toegevoegde waarde. Beide oplossingen integreren met Microsoft 365 Lighthouse, algemeen beschikbaar gemaakt op 1 maart 2022, zodat Microsoft Cloud Solution Provider (CSP)-partners beveiligingsincidenten tussen huurders kunnen bekijken in een uniforme portal.

 

Microsoft kondigt ook de komst aan van Remote Monitoring en Management (RMM)-tools die partners van managed serviceproviders vaak gebruiken om hun klanten op grote schaal te beveiligen. De integratie van Datto RMM met Microsoft Defender for Business is nu beschikbaar voor partners. ConnectWise RMM-integratie met Microsoft Intune en Microsoft 365 Business Premium komt binnenkort.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voordelen van Microsoft Defender for Business? Uiteraard helpen wij u graag verder.