HBK leiden ICT

OneDesk Mobile helpt HBK om sneller en veiliger thuis te werken en verbindt collega’s

 

HBK is een persoonlijk en gedreven fiscalisten- en accountantkantoor waar ongeveer 25 adviseurs hun klanten helpen om meer uit hun fiscale en financiële situatie te halen. Voor het bedrijf uit Leiderdorp is informatiebeveiliging en veilig kunnen werken vanuit verschillende locaties, naast de snelheid van de werkplek en applicaties, erg belangrijk. Daarom wilde HBK een moderne werkplek als alternatief voor hun steeds trager wordende RDS omgeving. Een werkplek die vanaf verschillende locaties eenvoudig en eenduidig werkt en toch de hoogste eisen stelt aan privacy en securityrichtlijnen.

 

HBK beschikte over een zogenaamde Remote Desktop infrastructuur via lokale servers op kantoor. Vanwege het steeds trager worden van deze oplossing en de blijvende behoefte om informatie van klanten zeer goed te beveiligen, ging het bedrijf op zoek naar een passende oplossing. Thijs Hemmes, fiscalist en medeoprichter vertelt: “Ik ben een echte digibeet en voor mij is het belangrijk dat ICT gewoon snel werkt en gegarandeerd veilig is. Ik was al langer in gesprek met Lemontree en had een goed gevoel bij het bedrijf en de personen die daar werken”.

 

HBk-directie

Om tegemoet te komen aan de eisen en wensen van HBK adviseerde Lemontree OneDesk Mobile: de moderne werkplek op basis van Microsoft 365. Deze werkplek wordt door verschillende aanvullende oplossingen – zoals onder andere monitoring en blokkade van uitgaande connectiviteit bij onverhoopt opstarten malware, antivirus, antispam en cloud-to-cloud backup – extra beveiligd. Daarmee is OneDesk Mobile “by design” voorzien van alle technische maatregelen om te voldoen aan de AVG/GDPR wetgeving.

 

En heel belangrijk de werkplekken hebben een ‘startportaal’ waarin alle medewerkers altijd eenvoudig en eenduidig via een vertrouwde portal bij hun werkactiviteiten komen. Hier kunnen ze ook het laatste nieuws lezen en met elkaar communiceren. Met deze portal blijven ze in verbinding met elkaar, kunnen ze snel hun activiteiten en applicaties overzien en kan op basis van bedrijfswensen veel handige informatie worden weergegeven.

 

“Halverwege 2020 zijn we overgegaan naar OneDesk Mobile. Eigenlijk toevallig tijdens Covid, maar dat was wel een zeer geschikte periode om over te gaan op deze nieuwe oplossing. Iedereen kan daarmee beter, veiliger en sneller thuiswerken. En heel essentieel, we kunnen nu volledig gebruik maken van videobellen en heel veel handige functies om samen te werken op afstand. Ook is het nu veel gemakkelijker om applicaties, informatie en belangrijke activiteiten terug te vinden en we kunnen gewoon weer video en zwaardere content op de werkplek bekijken. De implementatie ging soepel vertelt Hemmes met een glimlach: “Ik ben op vakantie gegaan terwijl onze mensen en Lemontree zich bogen over het omzetten van de omgeving en de migratie van de data. Maar ik heb alleen maar positieve geluiden gehoord. En door een Covid-proof training is iedereen duidelijk geïnstrueerd hoe de nieuwe omgeving werkt”.

Over HBK

Vijfentwintig adviseurs met een missie. Persoonlijk en gedreven. Betrouwbaar en scherp. Vlijmscherp. Bij HBK weten ze dat op fiscaal gebied veel kansen onbenut blijven. Kansen om fiscale en financiële situaties te optimaliseren en risico’s te minimaliseren. Of het nu gaat om administratie, belastingen, personeel, salarissen, recht of pensioenvraagstukken, HBK kent de regels en wetten en beschikt over de kennis en ervaring, zowel nationaal als internationaal. HBK is meer dan een accountant of fiscalist. De adviseurs ondersteunen en adviseren zodat klanten het beste uit hun onderneming kunnen halen. Door anders naar de situatie te kijken. Verder te kijken dan alleen naar de belastingdruk. Geen kans te missen en te zien wat anderen niet zien.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

10 februari 2021