Vanaf september krijgt Microsoft teams een nieuwe mogelijkheid om subbeheerders aan te wijzen in breakout rooms. Hiermee kunnen aanwezigen in een subgroep zelf de controle krijgen over hun groep. Microsoft voegde vorig jaar de mogelijkheid toe aan Teams om een vergadering op te splitsen in groepjes voor brainstorms of de uitwerking van onderwerpen in verschillende subteams. Ook worden breakout sessies veel gebruikt in trainingen en workshops. Na de breakout sessie kunnen de deelnemers zich weer aansluiten bij de complete groep.

 

Op dit moment is het opsplitsen van de groep in subgroepen al mogelijk, maar moet de organisator van de meeting de controle voeren over de verschillende subgroepen. En dat is vaak niet handig omdat de organisator vaak ook deel uitmaakt van een subgroep en niet druk wil zijn met het controleren van de verschillende groepen.

 

Vanaf september krijgt de organisator een knop waarmee in elk subgroepje een ‘manager’ kan worden aangewezen die de controle over het subgroepje krijgt. Deze kan bijvoorbeeld zelf ook weer nieuwe subgroepjes maken en mensen toewijzen aan specifieke groepjes en andere instellingen wijzigen. Deze mogelijkheid komt beschikbaar voor iedereen die Teams gebruikt.

 

Intelligente zoekfunctie

Teams krijgt in het laatste kwartaal van dit jaar nog een mooie aanvulling: een intelligente zoekmachine. Met de inzet van kunstmatige intelligentie moet deze functie het makkelijker maken berichten, mensen, antwoorden en bestanden te vinden die relevant zijn voor de deelnemers aan een Team.