Op weg naar Malaucėne

Dinsdag 7 september was het zover om te vetrekken richting Malaucène voor de Tour du ALS 2021. Nadat het in 2020 niet door kon gaan mogen we weer en daar is iedereen heel blij mee. De spierziekte ALS moet de wereld uit en voor het onderzoek naar de oplossing is veel geld nodig. De Tour du ALS is een van de belangrijkste acties voor Stichting ALS Nederland en iedereen is heel dankbaar dat het evenement dit jaar weer plaats kan hebben. Ik ben Lemontree ook ontzettend dankbaar dat ik weer mag en kan gaan. Zo fijn om een bijdrage te mogen leveren aan zo’n belangrijk evenement!

Stijlvolle auto en caravan mee


We gaan dit jaar iets anders onderweg dan normaal. Vanwege Corona en de volle hotels in Frankrijk hebben we dit jaar besloten om mijn eigen caravan mee te nemen. Ik vertrek vanuit Den Haag om naar Breda te rijden. Daar staat de caravan klaar. Nadat ik deze heb aangekoppeld zak ik rustig aan af richting België, Luxemburg om rond het einde van de middag Frankrijk binnen te rijden. Ik heb besloten niet in één keer de 1150 kilometer af te leggen. Alleen rijdend en met 1400 kilo gewicht achter je auto is dat echt te lang. Ik heb mijn pijlen gericht op een overnachting op een camping in Vittel. Ruim 550km vanaf Den Haag. De rit loopt voorspoedig en het is superleuk om op te vallen met de auto die voorzien is van de speciale Tour du ALS wrap. Onderweg wordt ik herkend en is een weerzien van bekenden… allemaal onderweg naar hetzelfde doel. Ik bereik Vittel zonder problemen rond 18.30 uur. De receptie van de camping is dicht, maar na wat bellen zonder dat we elkaar begrijpen (ik geen Frans, hij geen engels) komt er iemand aangereden. Ik krijg een gemakkelijk toegankelijke plek toegewezen waar ik zo kan inrijden en de caravan aangekoppeld kan laten staan. Zo kan ik de volgende ochtend snel weer door. Nadat de caravan goed staat voor de nacht sprokkel ik wat meegebracht eten bij elkaar en maak mijn bordje klaar. Voordeel van mijn eigen mobiele huis meeslepen: alles bij je en verblijven in een vertrouwde omgeving. Nu slapen, zodat we woensdag weer vroeg verder kunnen.

De aankomst

Woensdag sta ik rond 6 uur op, even douchen, pootjes indraaien en kop thee mee in de auto. We kunnen weer verder richting het einddoel. Het is nog stil op de camping als ik de combinatie weer in beweging zet. We rijden door smalle straatjes en tunnels om zo weer bij de Peage te komen. Nog 550km richting Malaucène. Het is rustig op de weg en dus kunnen we lekker doorrijden. Tegen de middag bereik ik Lyon en daar is het wat drukker. Onderweg in onze groepsapp zie ik mijn collega vrijwilligers langzaam dichterbij komen. De meeste zijn in nacht vertrokken en we komen steeds meer bij elkaar in de buurt. Onderweg na Lyon tref ik mijn makkers Ruud en Ed. Ze hebben pannenkoeken gebakken voor onderweg en ik geniet lekker mee. Na een stop van vijfenveertig minuten gaan we weer verder. Ook deze rit verloopt rustig. Veel wind na Lyon, waardoor de combinatie het moeilijk had. Klimmen en veel wind was handen aan het stuur en opletten. Alles ging goed en tegen 15.00 uur bereik ik het einddoel: Village du Depart in Malaucène. De plek waar het allemaal gaat gebeuren is al in opbouw en iedereen is druk in de weer. Na even gedag te hebben gezegd rijden we naar de camping om de caravan te plaatsen en de tenten op te bouwen. Tegen 17.00 uur gaan we weer terug naar Village om te genieten van de eerste maaltijd. Tijdens deze editie van de Tour du ALS wordt de keuken verzorgd door leerlingen van ROC Horeca. Ze hebben een heerlijke maaltijd bereid, waarvan iedereen uitbundig geniet. Dit is een goede start van een mooie editie. Na het eten maken we nog wat foto’s en gaan we terug naar de camping, 500 meter verderop.

Aan de slag

Donderdag 9 september zijn we rond 8 uur terug op Village en er wordt alweer hard gewerkt. Village gaat er steeds meer op lijken en de kale plek verandert steeds meer in een fantastisch dorp waar we de komende dagen veel mooie en leuke momenten gaan beleven. Iedereen is druk in de weer en ook Lemontree is nadrukkelijk aanwezig. We zetten onze auto natuurlijk zo neer dat deze opvalt. Samen met die van Rubi Benelux heten beide auto’s iedereen welkom. De zuilen met handgel van Lemontree staan bij de ingang ?. Zelf ben ik druk bezig de informatiebalie in te richten met laptops en een printer zodat alle deelnemers zich vanaf vanavond kunnen aanmelden. Er moet nog veel gebeuren, maar met zoveel enthousiaste vrijwilligers gaat dat zeker lukken. De sfeer is nu al superleuk en iedereen is heel blij dat we dit leuke en belangrijke evenement weer kunnen meemaken. Vandaag staat in het teken van opbouwen, morgen gaan we aan de slag met onze pendeldiensten. We kijken uit naar de komende dagen en ik zal jullie zeker op de hoogte houden.

 

Groetjes uit Malaucène

Matthijs de Grood

 

 

 

 

Naar deel II

Deel dit artikel met anderen