Toen Microsoft bijna twee jaar geleden Windows Virtual Desktop lanceerde, kon niemand voorspellen dat een wereldwijde pandemie miljoenen werknemers zou dwingen het kantoor te verlaten en thuis te werken. Organisaties over de hele wereld migreerden belangrijke apps en gegevens naar de cloud om de veerkracht en wendbaarheid van het bedrijf te vergroten. En om het nieuwe externe personeelsbestand te ondersteunen, hebben vele klanten zich tot Windows Virtual Desktop gewend om externe gebruikers een veilige, eenvoudig te beheren, productieve en persoonlijke computerervaring te bieden met Windows 10 vanuit de cloud.

In de toekomst zullen organisaties een evoluerende reeks scenario’s voor werken op afstand en hybride werk moeten ondersteunen. Om aan deze nieuwe hybride werkeisen te voldoen, breidt Microsoft haar flexibele cloud-VDI-platform uit. Voor bijna elke gebruikssituatie die overal toegankelijk is. Een modern VDI-platform moet veilig, schaalbaar en eenvoudig te beheren zijn en tegelijkertijd een naadloze, hoogwaardige ervaring bieden aan eindgebruikers. Het moet organisaties ook de flexibiliteit geven om oplossingen aan te passen en te bouwen met de kerntechnologie.

Om deze bredere visie en de veranderende behoeften te ondersteunen, kondigt Microsoft nieuwe mogelijkheden, nieuwe prijzen voor app-streaming en het veranderen van de naam van de Windows Virtual Desktop naar Azure Virtual Desktop aan.

Nieuwe platformmogelijkheden voor beveiliging en beheer

Microsoft voegt voortdurend nieuwe mogelijkheden toe aan het kernplatform van Azure Virtual Desktop. Te beginnen met een openbare preview van nieuwe functies die u zullen helpen om uw Azure Virtual Desktop te implementeren en beter te beheren. Deze preview is vanaf vandaag beschikbaar.

Ook kondigt Microsoft verbeterde ondersteuning aan voor Azure Active Directory (binnenkort beschikbaar als openbare preview): Azure Active Directory is een belangrijke service die door organisaties over de hele wereld wordt gebruikt om gebruikerstoegang tot belangrijke apps en gegevens te beheren en sterke beveiligingscontroles door te voeren. Microsoft deelt mee dat u binnenkort uw virtuele Azure Virtual Desktop-machines rechtstreeks kunt toevoegen aan Azure Active Directory (AAD) en verbinding kunt maken met de virtuele machines vanaf elk apparaat met basisreferenties. U kunt de virtuele machines ook automatisch inschrijven met Microsoft Endpoint Manager. Dit helpt om de kosten te verlagen en uw implementatie te stroomlijnen. Hoewel dit een belangrijke mijlpaal is, is dit nog maar het begin van de reis naar volledige integratie met Azure Active Directory. “We zullen doorgaan met het toevoegen van nieuwe mogelijkheden, zoals ondersteuning voor eenmalige aanmelding, aanvullende typen referenties zoals FIDO2 en Azure Files voor cloudgebruikers” vertelt Partner Group Program Manager bij Microsoft.

 

Beheer Windows 10 Enterprise multi-sessie virtuele machines met Microsoft Endpoint Manager (nu beschikbaar in preview)

Microsoft Endpoint Manager stelt u in staat om beleid te beheren en applicaties over verschillende apparaten te distribueren. U kunt nu Windows 10 Enterprise multi-sessie Azure Virtual Desktop virtuele machines inschrijven in Microsoft Endpoint Manager en ze beheren in het Microsoft Endpoint Manager-beheercentrum op dezelfde manier als gedeelde fysieke apparaten. Dit vereenvoudigt het beheer en biedt een gecentraliseerd overzicht op zowel fysieke apparaten als virtuele desktops. Lees de Windows 10 Enterprise-documentatie voor meer informatie.

Implementeer in enkele minuten met nieuwe QuickStart-ervaring (binnenkort beschikbaar als preview): Microsoft maakt ook bekend dat er een snelle en eenvoudige onboarding-ervaring voor Azure Virtual Desktop in de Azure-portal komt. Deze nieuwe ervaring valideert vereisten, start een geautomatiseerde implementatie en implementeert ook best practices. Met slechts een paar klikken kunt u een volledige Azure Virtual Desktop-omgeving opzetten binnen uw Azure-abonnement. U vindt deze nieuwe ervaring onder “Quickstart” in de Azure Virtual Desktop-blade in de Azure-portal.

 

Nieuwe prijsopties voor app-streaming op afstand

Veel organisaties gebruiken Azure Virtual Desktop om apps te streamen naar hun eigen werknemers, die onder bestaande licentierechten vallen. Maar veel organisaties willen Azure Virtual Desktop ook gebruiken om applicaties “as-a-service” te leveren aan klanten en zakelijke partners.

Microsoft kondigt een ​​maandelijkse prijsoptie voor toegang per gebruiker aan voor organisaties waarmee Azure Virtual Desktop kan worden gebruikt om apps vanuit de cloud te leveren aan externe (niet-werknemers) gebruikers. Dit zou softwareleveranciers bijvoorbeeld in staat stellen hun app te leveren als een SaaS-oplossing die toegankelijk is voor hun klanten. Naast de maandelijkse gebruikersprijs voor Azure Virtual Desktop betalen organisaties ook voor Azure-infrastructuurservices op basis van gebruik.

 

Probeer het tijdens de actieperiode

De nieuwe prijsoptie voor toegang per gebruiker gaat in op 1 januari 2022. Om organisaties te helpen nu aan de slag te gaan, biedt Microsoft een speciale gratis promotie aan voor toegang tot Azure Virtual Desktop voor het streamen van first-party of third-party applicaties aan externe gebruikers. Deze actie is geldig van 14 juli 2021 tot 31 december 2021.

De prijzen voor maandelijkse gebruikerstoegangsrechten die ingaan op 1 januari 2022, zijn:
• $ 5,50 per gebruiker per maand (Apps)
• $10 per gebruiker per maand (Apps + Desktops)

Deze actie is alleen van toepassing op toegangsrechten voor externe gebruikers. Organisaties zouden blijven betalen voor de onderliggende Azure-infrastructuur. Organisaties moeten bestaande Windows-licentierechten, zoals Microsoft 365 E3 of Windows E3 en hoger, blijven gebruiken voor het streamen van apps naar hun werknemers.

 

Partnerecosysteem uitbreiden

Als cloud VDI-platform werkt Microsoft nauw samen met partners. Citrix en VMware bieden bijvoorbeeld desktop- en app-virtualisatieoplossingen die gebruikmaken van de Azure Virtual Desktop-platformmogelijkheden, zoals Windows 10 Enterprise multi-sessie, waarmee u uw bestaande investeringen kunt maximaliseren en de tools en oplossingen kunt gebruiken waarmee u al bekend bent.

Beginnen met Azure Virtual Desktop

Wilt u maximaal profiteren van Microsofts flexibele VDI-platform in de cloud en nieuwe computermogelijkheden voor eindgebruikers ontgrendelen? We helpen u heel graag met het inrichten en beheren van Azure Virtual Desktop.