Van Rooijen Logistiek

Van Rooijen Logistiek

 

Hyperconverged IT oplossing Van Rooijen Logistiek zorgt voor betrouwbaar en snel Transport Management Systeem en kantoorautomatisering

Van Rooijen is een logistiek familiebedrijf en bestaat al sinds 1947. Het bedrijf met vestigingen in Eindhoven (NL) en Turnhout (BE) wordt aangestuurd door de derde generatie directie. De logistiek dienstverlener is vooral actief in de BeNeLux met fast moving consumer goods en biedt haar klanten one stop shopping op het gebied van transport, warehousing, pharma en Value Added Services. Van Rooijen logistiek heeft 600 medewerkers en 230 eigen ‘trekkende eenheden’ die continu in dienst staan van het bedrijf. In Eindhoven is Van Rooijen gevestigd op het vroegere Philips terrein, waar het bedrijf ook een directe spoorverbinding heeft voor de overslag van zeecontainers. Het bedrijf heeft vanuit Eindhoven een goede aansluiting met de havens in Rotterdam en het vliegveld op Eindhoven.

Informatie Technologie voor kantoor, transport en warehousing

Ruud Verkoeijen Van Rooijen

Ruud Verkoeijen, ICT manager bij Van Rooijen Logistiek

Uiteraard is IT onmisbaar voor Van Rooijen. Kantoorautomatisering, Transport Management Systemen en Warehouse Management Systemen zorgen er iedere dag voor dat bedrijfsprocessen geolied verlopen en dat de juiste communicatie en informatie richting betrokken partijen worden geregeld. We spreken met Ruud Verkoeijen, IT manager. “Vanuit onze afdeling houden we ons primair bezig met het bieden, onderhouden en beheren van een veilige en betrouwbare ICT-omgeving. Daarop leveren we met name kantoorautomatisering en transport management systemen. We bieden ook het technische platform voor Warehouse Management Systemen, maar het applicatiebeheer hiervoor valt direct onder de operationele afdeling omdat de verwevenheid met klantprocessen enorm is”. Ruud zorgt er met vijf ICT-collega’s voor dat 165 kantoor- en magazijn gebruikers dagelijks beschikken over een goede en veilige ICT-werkplek. En dat alle transportautomatisering, waaronder mobiele communicatie, een app voor chauffeurs en allerlei klantkoppelingen goed werken. Hiervoor zijn ongeveer 50 servers nodig die onlangs zijn gemigreerd naar een HPE SimpliVity oplossing. Verkoeijen: “in 2018 hebben we in onze Belgische vestiging de toenmalige Lefthand oplossing met synchrone mirroring vervangen door twee HPE SimpliVity nodes. We hebben toen gekeken naar andere merken, maar ook naar Nimble en 3PAR oplossingen van Hewlett Packard Enterprise. HPE SimpliVity kwam voor ons als beste oplossing uit de bus vanwege compressie, deduplicatie, snelheid, kosten en het vereenvoudigen van het ICT-beheer. Begin dit jaar hebben we er ook voor gekozen deze oplossing voor Nederland te selecteren. We hebben op dit moment twee nodes in Turnhout, twee in Eindhoven en nog twee computing nodes voor onze (RDS) werkplekoplossing. Naar de toekomst toe willen we deze omgeving zoveel mogelijk centraliseren in Eindhoven.” Vertelt Ruud enthousiast.

Voorbereiding is het halve werk

In maart zette Van Rooijen zijn handtekening onder de opdracht om de Nederlandse omgeving naar HPE SimpliVity te migreren. “In mijn zoektocht naar een goede partner, werd vanuit Hewlett Packard Enterprise Lemontree aanbevolen omdat zij de meeste ervaring hebben en veel praktische kennis hebben voor een slimme inrichting van HPE SimpliVity. Van de keuze voor Lemontree heb ik geen spijt gekregen. Na een gedegen gezamenlijke voorbereiding hebben we de omgeving snel en zonder noemenswaardige issues gemigreerd. Vooral deze voorbereidingen waarin de migratie van 50 servers gepland moest worden én de sizing waren zeer belangrijk voor het succes. De praktijkervaring van Lemontree, waaronder het adviseren om met computing servers te werken voor RDS, waren van grote toegevoegde waarde in de partnerkeuze en het succes van de migratie.” vertelt Verkoeijen. Van Rooijen maakt voor een korte RTO en RPO gebruik van de bijzonder snelle back-up- en restoremogelijkheden van HPE SimpliVity en zorgt met een Veeam back-up ook voor een offsite backup van de omgeving.

Over Van Rooijen

Transport

Van Rooijen levert logistieke transport oplossingen zoals routevervoer, speciaal transport van medische (radio actieve) en waardevolle producten, geconditioneerd vervoer en container transport. Daarnaast biedt de dienstverlener reclamemogelijkheden op haar trailers.

Warehousing

In zowel Eindhoven als Turnhout beschikt Van Rooijen over moderne, conventionele en geconditioneerde warehouses en crossdocks. De beveiliging en de brandpreventie zijn zeer uitgebreid en voldoen aan de hedendaagse eisen, waardoor de goederen onder constante condities opgeslagen kunnen worden.

Pharma

Van Rooijen biedt in Turnhout een speciaal pharma warehouse, waar conform wet- en regelgeving farmaceutische producten opgeslagen kunnen worden.

Value added Services

Op de speciale co-packaging afdeling kan de gehele regie van het afhalen van onderdelen tot en met de uitlevering uit handen van klanten genomen worden. Klanten besparen hierdoor op kosten en doorlooptijden. Routematige werkzaamheden worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uitgevoerd.

Railterminal

Van Rooijen ligt logistiek zeer handig aan de aansluitroutes naar Duitsland en België. Door een directe spoorlijn tussen de Rotterdamse haven kunnen containers snel en flexibel worden afgeroepen. Meer informatie vindt u op vanrooijen.nl

KonnecteD

KonnecteD

KonnekteD

 

KonnecteD kiest voor Hyperconverged oplossing met Lemontree

Van buikgevoel naar geweldige samenwerking

 

KonnecteD is een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt naar betaald werk. De organisatie, die gevestigd is in Deventer, werkt nauw samen met en vervult haar maatschappelijke functie in de gemeenten Deventer en Olst en Wijhe. Deventer Werktalent, Sallcon en het Groenbedrijf zijn onderdeel van KonnecteD.

 

We spreken met Martin Snellink, hoofd ICT van KonnecteD: “We hadden een ICT-omgeving die eigenlijk sinds 2012 niet meer een serieuze vervangingsslag had doorgemaakt. En als je op ICT-vlak zes jaar niet veel meer verandert, dan komen integriteit en betrouwbaarheid in het geding”. KonnecteD moet financieel op eigen benen staan en is daarom kostenbewust. Ook wat de ICT betreft. Om de kwaliteit van ICT te kunnen waarborgen moest er in 2018 een plan worden gemaakt om de legacy systemen te vervangen en tegen redelijke kosten een toekomstbestendige ICT-omgeving te implementeren.

 

“Het voordeel als alles is afgeschreven is dat je met een schone lei kunt beginnen. In eerste instantie hebben we tien partijen uitgenodigd om met ons mee te denken hoe ICT eruit zou moeten zien. Helaas kwamen deze te snel met te concrete technische voorstellen en prijzen en voelden we ons onvoldoende gehoord in onze ambitie en wensen. We hebben toen een partij in de arm genomen om ons te helpen in het selectieproces” vertelt Martin. Hierdoor kon KonnecteD meer focus leggen op de wensen en eisen uit de organisatie en beter definiëren wat de organisatie van ICT verlangt.

 

“Toen we een helder beeld hadden van de verwachtingen rondom ICT ging de selectie sneller en gemakkelijker en hielden we al snel twee partijen over. Daarbij ging de voorkeur naar Lemontree. Vanwege hun track record op het vlak van hyperconverged IT maar zeker ook vanwege het positieve gevoel dat we bij de mensen van Lemontree hadden. Ze begrepen goed wat onze wensen en eisen waren en kwamen met een concept dat goed paste bij onze organisatiebehoeften. En de voorstellen paste goed bij onze plannen, visie en budgetten.” Vertelt Snellink.

 

Lemontree had een hyperconverged stretched cluster oplossing van HPE SimpliVity voorgesteld, waarbij beschikbaarheid, integriteit en betrouwbaarheid een elementaire rol speelden. “Deze omgeving biedt alle facetten om de bedrijfsapplicaties goed en snel te laten draaien voor onze eindgebruikers. Bovendien is het een toekomstgerichte oplossing waarbij we onze data veilig kunnen opslaan. Ook is de betrouwbaarheid van onze back-up oplossing enorm verbeterd wat een enorme opluchting voor me is. En heel belangrijk: de performance van ICT is flink verbeterd. We zijn nog steeds in een continu proces aan het tweaken samen met Lemontree maar de eerste ervaringen zijn goed merkbaar.”

 

Martin is lovend over de samenwerking met Lemontree. Zowel in de voorbereiding als tijdens het project vindt hij dat de samenwerking erg leuk en soepel is verlopen. Maar ook na het project ervaart hij dat de mensen van KonnecteD en Lemontree goed kunnen samenwerken. “Er is een erg leuke klik tussen onze specialisten en de mensen van Lemontree. In de samenwerking merkten we telkens dat we de juiste kennis op het juiste moment beschikbaar hadden en we gezamenlijk een zeer succesvolle implementatie hebben gedaan. Daarbij merkten we vooral dat Lemontree echt oog en oor heeft voor onze wensen, maar ook voor de mensen die bij ons werken. Daardoor is Lemontree een mooie aanvulling op ons eigen team. Die samenwerking zetten we dan ook voort, want Lemontree doet het onderhoud op de omgeving. We hebben een relatief klein IT-team die door Lemontree wordt ontzorgd op specifieke kennis, patchmanagement en monitoring. Daardoor kunnen wij ons meer richten op de applicaties en eindgebruikers”.

Over KonnecteD

KonnecteD is een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt naar betaald werk. KonnecteD stimuleert vernieuwing door mensen met ideeën en kansen te verbinden en te faciliteren. KonnecteD verbindt bedrijven en bevordert de inclusieve samenleving en een circulaire economie. Geluk door werk. Dat is wat KonnecteD wil bereiken. Deventer WerktalentSallcon en het Groenbedrijf zijn onderdeel van KonnecteD. Net als alle aangesloten ondernemers en partners. Dit zijn organisaties die midden in de samenleving staan, die anders denken en anders doen. En samenwerken aan oplossingen om bedrijvigheid en werkgelegenheid duurzaam te laten groeien. Zij maken werk van betekenis.

Bekijk het mooie werk van KonnecteD op RTL programma “Doe Maar Duurzaam”

Over Lemontree

Lemontree’s missie is “bedrijfskansen creëren door geweldige ICT” voor onze opdrachtgevers. Dit doen wij door informatie- en communicatietechnologie toegankelijk, betrouwbaar en betaalbaar te maken met een geweldige gebruikerservaring en “first class” support. Samen leggen wij, als echte partners, de weg af naar een zorgeloze, transparante ICT-omgeving en een samenwerking op basis van persoonlijke en hartelijke communicatie, respect en vertrouwen. Het resultaat van onze dienstverlening is rust in de organisatie en focus op de core business. Onze opdrachtgevers waarderen onze manier van werken met minimaal een 8,5 en omschrijven Lemontree op basis van 3 essentiële kernwaarden: competent, authentiek en transparant.