21 november 2024

Fort Wierickerschans

Samen zorgen voor morgen

Op 21 november 2024 organiseert Lemontree het zorgevenement ‘Samen zorgen voor morgen’. Doel van dit evenement is om ervaringen op het gebied van procesoptimalisatie, innovatie en trends uit te wisselen voor beslissers in de zorgsector. Inspireren. Delen, leren en netwerken staan centraal tijdens  ‘Samen zorgen voor morgen’. Een viertal inspirerende sprekers zullen hun kennis en ervaringen delen op het vlak van digitaal versnellen, AI, security, dataclassificatie en werkplekoptimalisatie. En er zal ruim gelegenheid zijn om met branchegenoten te netwerken en van elkaar te leren. Aan dit evenement zijn geen kosten verbonden!

Het evenement zal plaatsvinden op het prachtige 17e eeuwse fort Wierickschans bij Bodegraven.

Agenda

Ontvangst en kennismaking (13:30)

Edwin Reinhoudt • Digitaal versnellen (14:00)

Edwin Reinhoudt is zelfstandig programmamanager en adviseur voor digitale (organisatie)transformaties. Bruggenbouwer tussen Business en IT met een groot hart voor de zorg.

Hoe zorgen we ervoor dat de zorg betaalbaar en toegankelijk blijft? Wat nou als we een uur per dag per zorgmedewerker kunnen teruggeven aan de zorg, aan echte zorgverlening van cliënten. Hoe laat je een zorgorganisatie digitaal versnellen op zo’n manier dat ICT echt een significante productiefactor wordt. Cordaan doet het!

Chris Kettting • AI en Security (15:00)

Chris Ketting: external facing technologist voor Lemontree. Als CTO fungeert hij als tussenpersoon tussen klanten en ontwikkelingen binnen het producten- en dienstenportfolio van Lemontree. Daarvoor spreekt hij regelmatig met klanten en prospects en bezoekt hij (grote) events zoals Microsoft Ignite 2024 in Chicago waar Microsoft vertelt waar ze mee bezig zijn en waar zij de markt naartoe zien bewegen.

NIS2, Microsoft Copilot, APT’s, CVE’s, ransomware… het lijkt wel of de leuke en minder leuke ontwikkelingen steeds sneller gaan. Welke frameworks en (Microsoft) technologieën kunnen helpen om structuur aan te brengen, de beveiliging van je Microsoft-omgeving te verbeteren en te zorgen dat je in controle blijft? In deze sessie wordt je in vogelvlucht meegenomen op een pad van verlichting.

Gerard Stroeve • Dataclassificatie (15:30)

Gerard Stroeve van Securewise Consultancy is al meer dan 25 jaar actief binnen het vakgebied informatiebeveiliging. Hij is werkzaam als Chief Information Security Officer (CISO) bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Daarnaast helpt hij als zelfstandig adviseur organisaties met specifieke vraagstukken op het gebied van Information Security Management.

De 5 grootste valkuilen bij dataclassificatie

Dataclassificatie beschermt gevoelige patiëntinformatie, vermindert datalekrisico’s, ondersteunt naleving van regelgeving en verbetert efficiëntie in de zorg, wat resulteert in betere en veiligere zorgverlening. Toch zien we in de dagelijkse praktijk veel verbeterpunten. Gerard staat stil bij de 5 grootste valkuilen bij het classificeren van informatie.  

Patricia Gijsenbergh & Xavier Geerdink • Participatie en de werkplek (16:00)

Patricia Gijsenbergh is I&A Coordinator bij de zorgorganisatie WelThuis (Gouda) en Xavier Geerdink is business consultant bij Synigo. 

Patricia en Xavier laten zien hoe Welthuis haar werkplek vanuit de zorgmedewerker laat ontstaan. Onderwerpen die we delen

    • Drijfveer vanuit de zorgmedewerker.
    • Behoefte aan participatie vanuit de werkplek.
    • Klein beginnen.
    • Nieuwe ontwikkelingen: copilot en taakgericht werken.

Netwerken en napraten (16:30 - 18:00)

Locatie

Dit imposante verdedigingswerk uit de gouden eeuw is de parel van het Groene Hart.

Prins Willem III gaft in januari 1673 opdracht tot de bouw van een sterke schans op de plaats van zijn vroegere hoofdkwartier aan de enkele Wiericke. Al in augustus van hetzelfde jaar was Fort De Kleine Wiericke af. Bouwmeester Anthonie Smits ontwierp een vierkant fort met uitstekende punten, volgens het Oud-Hollandse stelsel.
Maar in 1678 kwam er een eind aan de Hollandse Oorlog. In 1698 werden de vier bastions nog aangepast op basis van het Nieuw-Hollandse stelsel, maar ze werden nooit gebruikt. Vanaf de wallen is nooit één schot gelost. Tenminste, niet in oorlogstijd.
De Staten van Holland verlegden de waterlinie ten oosten van Utrecht, waardoor Fort Wierickerschans als verdedigingswerk overbodig werd.

Gratis parkeren

Goed bereikbaar met OV

Centraal gelegen nabij A12 Bodegraven

Deel dit artikel met anderen