Bij een bedrijf dat niet te stoppen is, moet IT het altijd doen.

Bij een bedrijf dat niet te stoppen is, moet IT het altijd doen.

Bij een bedrijf dat niet te stoppen is, moet IT het altijd doen

 

CCT – of voluit Combined Cargo Terminals – is een bedrijf met een netwerk aan terminals die uitgegroeid is tot een spil in het web van internationale goederenstromen. Het bedrijf is gespecialiseerd in logistieke operaties en gevestigd in de haven van Moerdijk en langs de Gouwe in Alphen aan den Rijn. In Moerdijk beschikt CCT over 360.000 m2 terminal, 60.000 m2 warehousing, 1600 meter kade en 8 kranen voor containeroverslag. Met 60.000 m2 opslagcapaciteit is CCT Alphen een van de grootste binnenvaartterminals van Nederland. Per jaar worden tienduizenden containers verwerkt naar binnen- en buitenland.

Peter van Veelen CCT

Peter van Veelen, general manager CCT

We spreken op de locatie in Moerdijk met Peter van Veelen. Hij houdt zich vanuit de directie bezig met logistiek, commercie en regie op IT. “IT is voor ons onmisbaar. We verwerken per dag een groot aantal containers die allemaal een berg aan data met zich meebrengen. Op onze 36 hectare grote terminal vindt een groot aantal containerbewegingen plaats via schepen, vrachtverkeer en per trein. Iedere dag rijden hier tussen de 800 en 1200 vrachtwagens het terrein op en af. IT begint al bij het hek. Het aanmelden en identificeren van vervoerders en hun lading is een belangrijk proces dat nooit stil mag liggen”. CCT beschikt daarvoor over een OCR systeem (Optical Character Recognition) om de processen volledig te automatiseren. Maar er is natuurlijk veel meer. Zo is er terreinbewaking met CCTV, welke onder andere koppelingen heeft met de slimme hekwerken, een Terminal Management Systeem, Terminal automatisering, een Gate Systeem, een Warehouse Management Systeem en natuurlijk zijn er nog diverse applicaties om mee te factureren en om interne processen mee te managen. Naast al deze core bedrijfssystemen beschikt het bedrijf voor het kantoorpersoneel over kantoorautomatisering.

 

Datamanagement

“Alle data met betrekking tot goederenstromen worden nauwlettend verwerkt en geadministreerd in onze systemen, die via verschillende standaarden gekoppeld zijn. Daarnaast werken we ook met diverse partners, zoals de douane en transporteurs, waardoor we ook koppelingen met externe systemen hebben. Om al deze data en processen goed te verwerken beschikken we over een hoogbeschikbare en snelle IT-omgeving” vertelt Peter.

“We waren daarbij zo onder de indruk van de aanpak en manier van communiceren dat we besloten met Lemontree ook de toekomst in te gaan”

 

Stabiliteit, snelheid en veiligheid

In 2020 ontstond de behoefte bij CCT om IT eens flink onder de loep te leggen. Men was niet overtuigd van de stabiliteit en betrouwbaarheid van IT en om die reden werd besloten een audit te laten doen op de omgeving. Omdat een van de directieleden een langdurige en goede relatie met Lemontree had werd deze partij gevraagd een onderbouwde mening te geven over de status en toekomst van het IT-landschap van het bedrijf. In een IT-masterplan werden de verbeterpunten en roadmap gepresenteerd. “We waren daarbij zo onder de indruk van de aanpak en manier van communiceren dat we besloten met Lemontree ook de toekomst in te gaan” zegt van Veelen. In het rapport bleek dat het netwerk, security en de basis van een snel en hoogbeschikbare omgeving een flinke update konden gebruiken die de performance, betrouwbaarheid en veiligheid van systemen een enorme boost zouden geven. “We zijn erg blij dat we de keuze toen hebben gemaakt om deze reis samen met Lemontree te maken. Ons netwerk is nu heel genuanceerd inzichtelijk, de applicaties draaien snel en heel belangrijk onze gebruikers waarderen IT veel positiever” zegt Peter.

 

Hyperconverged IT in combinatie met Microsoft365

Voor de basis van alle bedrijfsapplicaties zijn in Moerdijk en Alphen aan den Rijn HPE SimpliVity nodes geplaatst. Deze vormen de snelle en stabiele basis om de volledige IT van CCT aan gebruikers aan te bieden. “We hebben er vanwege snelheid heel bewust voor gekozen om onze IT niet vanuit public cloud platformen aan te bieden, maar gebruik te maken van IT vanuit onze eigen locaties. Samen met Lemontree hebben we toen de keuze gemaakt voor HPE SimpliVity, vanwege de hoge performance en de mogelijkheid om de vestigingen in Moerdijk en Alphen met elkaar te verbinden en er zo voor te zorgen dat als er iets is op een locatie de andere locatie dit opvangt. Met een snelle verbinding tussen Moerdijk en Alphen hebben we een uitstekende performance van de systemen. Daarnaast hebben we het securitybeleid aangescherpt en genormaliseerd. Dat betekent dat we op netwerkgebied en op de werkplekken diverse maatregelen hebben doorgevoerd die de omgeving nog beter bestand maken tegen ongewenst gedrag en cybercriminelen. Op dit moment loopt ook nog een project om het securitybeleid ook naar de toekomst toe op het hoogste niveau te houden” aldus van Veelen.

Op de basis van HPE SimpliVity draaien dus de core processen en applicaties voor de twee terminallocaties van CCT. Daarnaast heeft het bedrijf nog Microsoft 365 voor kantoorautomatisering. Hierin zijn via PowerBI koppelingen gemaakt met systemen om het management te voorzien van mooie en sprekende dashboards.

 

De samenwerking tussen CCT en Lemontree

Voor een goede werking van de systemen heeft CCT het beheer op de infrastructuur, het netwerk en de werkplekken uitbesteed aan Lemontree. Bij vragen of incidenten kunnen de medewerkers van CCT bellen met de skilled helpdesk van Lemontree. Rapportages, lopende zaken en de roadmap worden besproken met de servicemanager en er vindt strategisch overleg plaats tussen de directie van CCT en managing consultant en directie van Lemontree.

“Er is wederzijds vertrouwen en we kunnen erg goed en op een leuke manier schakelen met Lemontree. Gezamenlijk hebben we de IT-omgeving de afgelopen jaren enorm verbeterd met name op het vlak van security, performance en beschikbaarheid. Maar minstens zo belangrijk is dat we volop vertrouwen hebben in onze IT-systemen, waardoor we onze bedrijfsambities om verder te groeien ondersteund zien. En dat leveranciers en klanten sneller kunnen laden en lossen en het kantoorpersoneel IT als veel beter ervaart is een kers op de taart” sluit van Veelen af.

 

Ivengi

Ivengi

 

Lemontree heeft van Ivengi de opdracht gekregen om de huidige server en storage systemen te vervangen voor een nieuwe hoog beschikbare oplossing van HPE Simplivity en het SimpliVity platform daarna te beheren. Ivengi bouwt digitale innovatieve oplossingen voor haar klanten.

We zijn met Ivengi in contact gekomen via onze business partner SouthernHill, waar we al jaren prettig mee samenwerken.

Van Rooijen Logistiek

Van Rooijen Logistiek

 

Hyperconverged IT oplossing Van Rooijen Logistiek zorgt voor betrouwbaar en snel Transport Management Systeem en kantoorautomatisering

Van Rooijen is een logistiek familiebedrijf en bestaat al sinds 1947. Het bedrijf met vestigingen in Eindhoven (NL) en Turnhout (BE) wordt aangestuurd door de derde generatie directie. De logistiek dienstverlener is vooral actief in de BeNeLux met fast moving consumer goods en biedt haar klanten one stop shopping op het gebied van transport, warehousing, pharma en Value Added Services. Van Rooijen logistiek heeft 600 medewerkers en 230 eigen ‘trekkende eenheden’ die continu in dienst staan van het bedrijf. In Eindhoven is Van Rooijen gevestigd op het vroegere Philips terrein, waar het bedrijf ook een directe spoorverbinding heeft voor de overslag van zeecontainers. Het bedrijf heeft vanuit Eindhoven een goede aansluiting met de havens in Rotterdam en het vliegveld op Eindhoven.

Informatie Technologie voor kantoor, transport en warehousing

Ruud Verkoeijen Van Rooijen

Ruud Verkoeijen, ICT manager bij Van Rooijen Logistiek

Uiteraard is IT onmisbaar voor Van Rooijen. Kantoorautomatisering, Transport Management Systemen en Warehouse Management Systemen zorgen er iedere dag voor dat bedrijfsprocessen geolied verlopen en dat de juiste communicatie en informatie richting betrokken partijen worden geregeld. We spreken met Ruud Verkoeijen, IT manager. “Vanuit onze afdeling houden we ons primair bezig met het bieden, onderhouden en beheren van een veilige en betrouwbare ICT-omgeving. Daarop leveren we met name kantoorautomatisering en transport management systemen. We bieden ook het technische platform voor Warehouse Management Systemen, maar het applicatiebeheer hiervoor valt direct onder de operationele afdeling omdat de verwevenheid met klantprocessen enorm is”. Ruud zorgt er met vijf ICT-collega’s voor dat 165 kantoor- en magazijn gebruikers dagelijks beschikken over een goede en veilige ICT-werkplek. En dat alle transportautomatisering, waaronder mobiele communicatie, een app voor chauffeurs en allerlei klantkoppelingen goed werken. Hiervoor zijn ongeveer 50 servers nodig die onlangs zijn gemigreerd naar een HPE SimpliVity oplossing. Verkoeijen: “in 2018 hebben we in onze Belgische vestiging de toenmalige Lefthand oplossing met synchrone mirroring vervangen door twee HPE SimpliVity nodes. We hebben toen gekeken naar andere merken, maar ook naar Nimble en 3PAR oplossingen van Hewlett Packard Enterprise. HPE SimpliVity kwam voor ons als beste oplossing uit de bus vanwege compressie, deduplicatie, snelheid, kosten en het vereenvoudigen van het ICT-beheer. Begin dit jaar hebben we er ook voor gekozen deze oplossing voor Nederland te selecteren. We hebben op dit moment twee nodes in Turnhout, twee in Eindhoven en nog twee computing nodes voor onze (RDS) werkplekoplossing. Naar de toekomst toe willen we deze omgeving zoveel mogelijk centraliseren in Eindhoven.” Vertelt Ruud enthousiast.

Voorbereiding is het halve werk

In maart zette Van Rooijen zijn handtekening onder de opdracht om de Nederlandse omgeving naar HPE SimpliVity te migreren. “In mijn zoektocht naar een goede partner, werd vanuit Hewlett Packard Enterprise Lemontree aanbevolen omdat zij de meeste ervaring hebben en veel praktische kennis hebben voor een slimme inrichting van HPE SimpliVity. Van de keuze voor Lemontree heb ik geen spijt gekregen. Na een gedegen gezamenlijke voorbereiding hebben we de omgeving snel en zonder noemenswaardige issues gemigreerd. Vooral deze voorbereidingen waarin de migratie van 50 servers gepland moest worden én de sizing waren zeer belangrijk voor het succes. De praktijkervaring van Lemontree, waaronder het adviseren om met computing servers te werken voor RDS, waren van grote toegevoegde waarde in de partnerkeuze en het succes van de migratie.” vertelt Verkoeijen. Van Rooijen maakt voor een korte RTO en RPO gebruik van de bijzonder snelle back-up- en restoremogelijkheden van HPE SimpliVity en zorgt met een Veeam back-up ook voor een offsite backup van de omgeving.

Over Van Rooijen

Transport

Van Rooijen levert logistieke transport oplossingen zoals routevervoer, speciaal transport van medische (radio actieve) en waardevolle producten, geconditioneerd vervoer en container transport. Daarnaast biedt de dienstverlener reclamemogelijkheden op haar trailers.

Warehousing

In zowel Eindhoven als Turnhout beschikt Van Rooijen over moderne, conventionele en geconditioneerde warehouses en crossdocks. De beveiliging en de brandpreventie zijn zeer uitgebreid en voldoen aan de hedendaagse eisen, waardoor de goederen onder constante condities opgeslagen kunnen worden.

Pharma

Van Rooijen biedt in Turnhout een speciaal pharma warehouse, waar conform wet- en regelgeving farmaceutische producten opgeslagen kunnen worden.

Value added Services

Op de speciale co-packaging afdeling kan de gehele regie van het afhalen van onderdelen tot en met de uitlevering uit handen van klanten genomen worden. Klanten besparen hierdoor op kosten en doorlooptijden. Routematige werkzaamheden worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uitgevoerd.

Railterminal

Van Rooijen ligt logistiek zeer handig aan de aansluitroutes naar Duitsland en België. Door een directe spoorlijn tussen de Rotterdamse haven kunnen containers snel en flexibel worden afgeroepen. Meer informatie vindt u op vanrooijen.nl

Verzuimdata

Verzuimdata

Verzuimdata IT Simplivity

Als informatiehub van verschillende instanties moet IT van Verzuimdata het altijd doen.

 

Verzuimdata is de informatiehub tussen werkgevers en instanties die betrokken zijn bij ziekteverzuim, zoals UWV, verzekeraars en Arbodiensten. Het bedrijf is gespecialiseerd in datalogistiek en zorgt voor eenduidige, actuele en geverifieerde data tussen bedrijven en instanties die betrokken zijn bij verzuim. Daarmee is het bedrijf uit Ridderkerk de spin in het web in data-uitwisseling tussen een variëteit aan systemen van werkgevers en instanties. Door middel van (web)portals en koppelingen met ERP systemen brengt Verzuimdata dagelijks gegevens op het juiste moment op de juiste plek.

 

De oplossingen van Verzuimdata worden door veel organisaties gebruikt om op een eenvoudige manier ziekmeldingen van werknemers af te handelen. Na het ziekmelden van de medewerker in een applicatie worden de benodigde gegevens verzameld, gecontroleerd en naar de betreffende instanties gedistribueerd. Tegelijkertijd wordt Verzuimdata door vele instanties, zoals verzekeraars, ingezet om relevante persoonsgegevens bij werkgevers op te halen. Deze data zijn nodig om bijvoorbeeld premies te berekenen, de administratie goed te verwerken en verzuim bij te houden.

 

Informatietechnologie zeer belangrijk

Om de dienstverlening van Verzuimdata goed te kunnen garanderen naar alle betrokken partijen is IT een zeer belangrijk fundament. Veel processen zijn geautomatiseerd en omdat veel persoonlijke gegevens worden uitgewisseld, is een foutloze (ver)werking van deze informatie vereist. Daarnaast moet de infrastructuur goed beveiligd zijn om te voorkomen dat persoonsgegevens in handen van onbevoegden komen. Om die reden investeert Verzuimdata flink op het beveiligen van de omgeving en het testen van de beveiliging. Sinds 2019 ISAE 3402-2 gecertificeerd, wat betekent dat je aantoonbare maatregelen treft en doorvoert op het vlak van onder andere privacy, compliancy, governance en security. ISAE 3402 waarborgt dat aspecten als risicobeheersing, informatiebeveiliging, privacy, anti-fraude maatregelen en continuïteit effectief zijn.

 

We hebben gezamenlijk een mooie omgeving gebouwd die klaar is voor de strenge eisen van vandaag en morgen.

 

Erwin Hollaar Verzuimdata IT Simplivity

Erwin Hollaar, Manager IT bij Verzuimdata

Continuïteit van IT diensten

Naast een accurate en veilige omgeving moet de infrastructuur het altijd zonder verstoringen doen. We spreken met Erwin Hollaar, manager IT bij Verzuimdata: “In 2016 ben ik begonnen met de professionalisering van IT bij Verzuimdata. Daarvoor was ik als externe consultant betrokken bij het bedrijf, dat voor 2016 schuilging onder de vlag van RDC. Omdat IT een vernieuwingsslag nodig had, ben ik aangetrokken om de infrastructuur klaar te maken voor de toekomst. Eén van de eerste uitdagingen was om een uitwijkoplossing te realiseren, zodat het bedrijf bij calamiteiten gewoon door kan draaien. Tevens moest de omgeving gemoderniseerd worden om aan de zware klanteisen en wensen te voldoen.”

 

Hyperconverged met SimpliVity

Hiervoor koos Erwin al in 2016 als één van de eersten in Nederland voor SimpliVity. Een zogenaamde hyperconverged oplossing die in 2017 werd overgenomen door Hewlett Packard Enterprise. Deze oplossing heeft als eigenschap dat IT en beheer worden vereenvoudigd, de omgeving zich heel gemakkelijk laat aanpassen, zeer betrouwbaar is, back ups heel eenvoudig en consistent zijn en restores binnen enkele seconden uitgevoerd kunnen worden. Bovendien heeft HPE SimpliVity in veel gevallen een hele positieve businesscase ten opzichte van public cloudoplossingen en traditionele server storage infrastructuren.

 

“Bij mijn indiensttreding in 2016 had ik Simplivity al in beeld. We zijn toen gestart met deze oplossing op Lenovo systemen en hadden hiermee al een flinke professionaliseringsslag bereikt én uitwijk gerealiseerd. Na de overname van SimpliVity door Hewlett Packard Enterprise hebben we HPE SimpliVity apparatuur aangeschaft voor de productieomgeving en de Lenovo’s ingezet als test- en acceptatie omgeving. Door de jaren heen hebben we de omgeving uitgebreid en beschikken we nu over twee clusters van drie HPE SimpliVity units in Ridderkerk en drie in ons Tier4 datacenter in Eindhoven. Deze opstelling zorgt ervoor dat we heel flexibel zijn in resources en capaciteit en heel snel data heen en weer kunnen verplaatsen. Ook kunnen we heel snel data restoren mocht dit nodig zijn. Dit biedt ons heel veel mogelijkheden om snel en betrouwbaar in te spelen om de behoeften van onze klanten.” vertelt Erwin.

 

Verzuimdata en Lemontree

Erwin kijkt terug op een hele goede en leuke samenwerking met Lemontree. “Ik ben in contact gekomen met Lemontree na een leuk telefoongesprek met Cem. Op dat moment had ik niet concreet iets nodig, maar we spraken af ieder half jaar even contact te houden. Dat gebeurde op een hele leuke en natuurlijke manier. Toen ik de omgeving wilde uitbreiden hoefde ik dan ook niet lang na te denken wie ik zou bellen. Lemontree is in Nederland namelijk ook bekend als dé specialist op het gebied van HPE SimpliVity. Ik ben erg tevreden over de leuke en inspirerende gesprekken met Marcel en Chris van Lemontree. We leren van elkaar en delen ervaringen uit. We hebben gezamenlijk een mooie omgeving gebouwd die klaar is voor de strenge eisen van vandaag en morgen.” Aldus Hollaar.

 

Over Verzuimdata

Verzuimdata is een gespecialiseerde dienstverlener in het uitwisselen van verzuim- , loon- en werknemersgegevens tussen werkgevers, verzekeraars, arbodiensten en de overheid. Haar doel is om het gehele proces rondom deze gegevensuitwisseling zo eenvoudig mogelijk te maken. Verzuimdata biedt verschillende mogelijkheden om gegevens te registreren. De gegevens worden gecontroleerd op juistheid en volledigheid en, indien nodig, geoptimaliseerd, voordat deze naar de gewenste partij(en) worden doorgestuurd. Hierdoor kan het bedrijf uit Ridderkerk een 100% correcte, complete tijdige en veilige uitwisseling van de gegevens garanderen.

Naast de standaard dienstverlening levert Verzuimdata ook diverse oplossingen ter ondersteuning van de dagelijkse processen van verzekeraars, volmachten en/of intermediair. Deze oplossingen bestaan onder andere uit polis beheer, premie- en schadeberekening, schadelast beheersing, diverse dashboards en een digitale documentenkluis. Hierbij biedt Verzuimdata een werkgevers- en een verzekeraars portaal. Het is ook mogelijk bijpassende diensten af te nemen. Voorbeelden van deze dienstverlening zijn ervoor zorgen dat alle lonen bij klanten actueel zijn, het koppelen met personeelsinformatiesystemen van klanten en het ontzorgen van primaire processen. De diensten zijn ondersteunend aan klantprocessen zodat bedrijven zich nog meer kunnen concentreren op core-processen.

 

Lees ook het Verzuimdata interview met HPE.

Steenbergen Transport

Steenbergen Transport

Steenbergen transport

 

Toekomstbestendige IT-omgeving bij transportreus Steenbergen Transport

Snelheid, beschikbaarheid en een hoge mate aan zelfstandig beheer. Dat waren de drie belangrijkste eisen waar de nieuwe IT-omgeving van Steenbergen Transport aan moest voldoen. Na een intensieve zoektocht naar een geschikte IT-partner, ging het internationale transportbedrijf in zee met Lemontree. Samen zochten ze naar een geschikte oplossing om de gestelde eisen in te vullen. Vooral de uitwijkmogelijkheid en snelheid van HPE SimpliVity bleken doorslaggevend. Steenbergen b.v. is een logistieke dienstverlener die gespecialiseerd is in de 24-uurs distributie van zendingen binnen de Benelux. Het transportbedrijf in Bodegraven, dat werd opgericht in 1907, is met meer dan 300 werknemers en zo’n 250 transporteenheden op de weg een grote speler in de (inter)nationale transportsector. Steenbergen b.v. is vooral actief in de automotive-, stukgoed- en palletdistributie, maar heeft ook verschillende opslaglocaties binnen de Benelux.

 

Tweeledig IT-probleem

Het internationale transportbedrijf kreeg te kampen met een tweeledig IT-probleem. Eerst en vooral was de IT-infrastructuur end of life en dus aan vervanging toe. Ten tweede werd de IaaS-oplossing van de vorige IT-partner stopgezet. Een soepele migratie naar Office365 met een koppeling naar Azure was een bijkomende, maar daarom niet minder belangrijke wens. “Er werd een onderzoek gestart naar de diverse mogelijkheden – IaaS, SaaS of eigen hardware – bij diverse IT-dienstverleners uit het eigen netwerk. Op aanraden van een leverancier klopten we ook aan bij Lemontree. Naast een bedrijfsbezoek met een presentatie van de oplossing, werden ook zaken als referenties en continuïteit gecontroleerd. Uiteindelijk kozen we voor Lemontree”, vertelt Stan van Lammeren, ICT-manager bij Steenbergen b.v.

Geen reguliere kantoortijden

De nieuwe omgeving moest voor Steenbergen b.v. aan een aantal belangrijke eisen voldoen. “We hebben een eigen IT-afdeling en voeren daarom graag een groot aantal IT-taken zelfstandig uit”, vertelt van Lammeren. “De nieuwe omgeving moest voor onze gebruikers minstens even snel zijn als voorheen.” Bij Steenbergen b.v. dienen de vrachtwagens bij het vertrek in de vroege ochtend namelijk over de juiste informatie te beschikken. Nog belangrijker is dat het inplannen van de routes de avond ervoor vlekkeloos verloopt. “Omdat kritische businessprocessen zich gedurende de gehele dag voordoen, is een hoge mate van beschikbaarheid gewenst. De omgeving moet dus ook betrouwbaar zijn”, voegt van Lammeren nog toe. “En bij calamiteiten is er behoefte aan een snel en testbaar uitwijkscenario”.

 

Omdat kritische businessprocessen zich gedurende de gehele dag voordoen, is een hoge mate van beschikbaarheid gewenst.Stan van Lammeren – ICT-manager bij Steenbergen b.v.

 

HPE SimpliVity

Na verschillende overlegrondes kozen Lemontree en Steenbergen b.v. samen voor HPE SimpliVity. “Dit was de meest geschikte oplossing voor het transportbedrijf”, vertelt Rob van Leeuwen, verantwoordelijk voor New Business Sales en Business Development bij Lemontree. “Vooral de uitwijkmogelijkheid van HPE SimpliVity was doorslaggevend voor Steenbergen b.v. Het bereidt bedrijven voor op noodherstel, via ingebouwde gegevensbescherming en een eenvoudig, geautomatiseerd herstelproces. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt, is het datacenter in maximaal twee uur tijd opnieuw actief op een externe locatie, met een minimaal dataverlies”, zegt van Leeuwen. “Een andere grote troef is vereenvoudiging. De IT-infrastructuur wordt overzichtelijk beheerd op één centrale plaats en gegevens worden in-line gecomprimeerd en gededupliceerd, wat minder opslagruimte vraagt”, voegt van Leeuwen nog toe.

HPE SimpliVity geeft minstens dezelfde snelheid aan onze eindgebruikers. Stan van Lammeren – ICT manager bij Steenbergen b.v.

 

Proof of concept

Voordien waren ze bij Steenbergen b.v. niet bekend met HPE SimpliVity. “Om er zeker van te zijn dat onze lokale systemen minstens even snel draaien met HPE SimpliVity, voerden we voor de effectieve aanschaf verschillende snelheidstesten uit”, zegt van Lammeren. “In overleg met Hewlett Packard Enterprise werd HPE SimpliVity kosteloos beschikbaar gesteld om de noodzakelijke testen uit te voeren. De deal hield in dat als de testen goed waren, de oplossing dan ook moest worden aangekocht. En zo geschiedde!”, vertelt van Leeuwen.

 

Expertise en proactief werken

Medio september vond het eerste bezoek van Steenbergen b.v. aan Lemontree plaats. Een achttal maanden later, op 29 mei 2020, werd de nieuwe infrastructuur in gebruik genomen. “De levering liep wat vertraging op door de coronapandemie. Daardoor werd het alsnog een race tegen de klok! Onze vorige IaaS-oplossing zou namelijk op 1 juni niet langer beschikbaar zijn”, vertelt van Lammeren. Vanaf de start van het project verloopt de samenwerking tussen Lemontree en Steenbergen b.v. goed. “We zien dat er korte lijnen zijn en dat er proactief wordt gewerkt. Niet alleen tijdens het project, maar ook na de oplevering en ingebruikname”, zegt van Lammeren. “We kunnen in de nieuwe omgeving een groot aantal IT-taken zelfstandig uitvoeren. Lemontree houdt naast het reguliere systeembeheer en -onderhoud ook de veiligheid in de gaten. En als er iets moet worden geïnstalleerd, wordt dit meteen uitgevoerd.” Verder was het persoonlijk contact voor Steenbergen b.v. een belangrijke factor om met Lemontree in zee te gaan. “We hebben de afspraak dat de juiste expert van Lemontree ons komt bezoeken op locatie. De ene keer is dat een infrastructuurspecialist, de andere keer een supportmedewerker”, vertelt van Lammeren. Zo worden medewerkers die met een probleem zitten, in levenden lijve bijgestaan. “Onze hoofdkantoren bevinden zich slechts een tiental kilometer van elkaar! Dat maakt de samenwerking net iets eenvoudiger én beter”, zegt van Leeuwen.

Secrid

Secrid

Secrid beschikt over centrale rekenkracht waarmee zelfs zware 3D tekenapplicaties vlekkeloos thuis werken

 

Wie kent ze niet: de handige en in het oog springende ‘portomonnees’ van Secrid? De briljante ‘card-protector’ met die handige knop, waarmee je pasjes omhoog schieten. Wat velen niet weten is dat achter dit merk een puur Nederlands bedrijf schuilgaat, dat veel zorg besteed aan kwaliteit, mensen en het milieu. Oprichters René en Marianne hebben hun achtergrond in mode en productontwerp gecombineerd. 20 jaar geleden al zagen zij dat de inhoud van onze broekzakken veranderde toen de eerste elektronische betaalsystemen in Nederland werden geïntroduceerd. In 1997, toen contant geld plaats maakte voor betaalkaarten, maakten zij de eerste wallet: de Secrid Bodycard. In 2009 werd de Cardprotector gelanceerd. Secrid is inmiddels vereerd met vele prijzen en een enorme groei van het aantal Secrid-fans. Vandaag de dag liggen de Secrid producten in meer dan 5.000 geselecteerde winkels wereldwijd.

 

 

Een betere wereld begint in je broekzak

 

Naast het zakelijke succesverhaal van Secrid, is er een minstens zo belangrijk verhaal als het gaat om sociaal ondernemen. In 2009 was de leerindustrie bijna verdwenen richting lagelonenlanden. Secrid bracht de productie van kleinlederwaren weer terug naar Nederland. Geproduceerd met heel veel passie en met aandacht voor mens en milieu. Door een revolutionair ander product en productieproces worden portemonnees weer in ons land geproduceerd. Efficiënter en schoner dan ooit tevoren, op een schaal die in Nederland niet eerder heeft plaatsgevonden. In nauwe samenwerking met 50 toeleveranciers: van het naaiatelier in Vlaardingen tot de sociale werkbedrijven in Leiden, Delft en Haarlem. Inmiddels heeft het kleine portemonneetje meer dan tweehonderd banen gecreëerd.

 

Naar krachtige en schaalbare IT

Mike Vos – IT Manager bij Secrid

 

Al die prachtige producten beginnen op de digitale tekentafel. In SolidWorks komen de producten digitaal tot leven in 3D. En daarvoor beschikte het bedrijf over verschillende Mac’s en Windows computers. “We wilden meer schaalbaarheid en meer rekenkracht. En een meer eenduidige benadering van IT” vertelt Mike Vos, IT manager bij Secrid. “Om de Windows gebruikers professioneler te ondersteunen en de omgeving meer naar een virtuele werkplek infrastructuur over te zetten hebben we Lemontree gevraagd om ons hierbij te assisteren. We wilden meer controle op de machines en een betere beheerbaarheid op de totale omgeving. Daarvoor zochten we naar een oplossing om van de verschillende Operating Systemen af te komen en niet meer zoveel peperdure computers te hoeven aanschaffen. Daarnaast is het voor ons heel belangrijk dat ons ‘Intellectual Property’ binnen het bedrijf blijft en niet letterlijk bij mensen thuis komt te liggen” vertelt Mike.

 

Van inventarisatie naar controle

 

En terwijl Mike de wensen en eisen van de gebruikers in kaart bracht, deed Lemontree een inventarisatie van de technische aspecten van de IT-omgeving. Op basis van de uitkomsten is de omgeving gemigreerd naar een Virtual Desktop Infrastructuur (VDI), waardoor veel voordelen zijn ontstaan voor Secrid. “Qua schaalbaarheid en rekenkracht hebben we nu veel meer capaciteit en we zijn af van het moeten beheren en supporten van Windows en Mac operating systemen. Iedereen werkt nu op een Mac en de applicaties en data worden vanaf onze centrale serveroplossing ontsloten. De ruim twintig personen die tekenen en daarvoor computers van meer dan vijfduizend Euro nodig hebben, kunnen nu geweldig uit de voeten met een Mac en twee schermen. We zijn dan ook erg blij met de oplossing en de manier waarop we die samen met Lemontree van idee tot realisatie hebben uitgevoerd” vertelt Vos. “En we zijn erg tevreden met de nieuwe policies, het beheer en de ondersteuning van onze mensen, waardoor iedereen goed en veilig met de IT-oplossingen kan werken”.

Thuiswerken, zelfs met zware tekenapplicatie

 

Voor de medewerkers binnen Secrid werkt de oplossing eenvoudig en naar volle tevredenheid. Ze kunnen vanuit de browser heel eenvoudig hun virtuele bureaublad lanceren en ervaren de snelheid en gebruikerservaring van hun ‘bekende computer’. En omdat deze oplossing weinig vergt van de computer zelf, kunnen ze op hun eigen device ook op volle snelheid hun werk verrichten. Mike: “Het grote voordeel van deze oplossing voor de gebruikers is dat ze nu ook thuis zware tekeningen kunnen maken, lezen en schalen. In eerste instantie stond thuiswerken niet als belangrijkste op ons wensen- en eisenlijstje, maar door COVID werd deze eis natuurlijk in één keer heel belangrijk. Ruim twintig mensen werken met tekeningen en daarnaast is het uiteraard voor alle medewerkers heel belangrijk dat ze veilig en onbelemmerd bij onze bedrijfsapplicaties kunnen. Gelukkig waren we in maart 2020 net klaar met de oplevering van VDI en hebben we enorm kunnen profiteren van het feit dat mensen nu ook thuis met deze zware applicaties aan de slag kunnen”.

 

Lees meer over dit prachtige Nederlandse merk en haar filosofie op https://secrid.com/nl-nl/.

Ambaflex

Ambaflex

AmbaFlex kiest voor schaalbare IT om enorme groei te faciliteren

AmbaFlex is een Nederlandse parel in materiaaltransportsystemen op maat en heeft inmiddels over de gehele wereld bekendheid verworven. Het bedrijf dat in 1996 werd opgericht in Zwaag heeft inmiddels, naast de hoofdvestiging in Zwaag, verkoopkantoren in Singapore, Shanghai en Dallas en productievestigingen in Nederland, Roemenië, China en Amerika. AmbaFlex heeft internationaal naam gemaakt op het vlak van verticale spiraalvormige transportsystemen, die veelvuldig worden toegepast bij e-commerce en logistieke bedrijven, de verpakkingsindustrie, botteling bedrijven en in de printwereld.

 

John Vlasveld, directeur bedrijfsvoering AmbaFlex

Sinds 2017 werken AmbaFlex en Lemontree samen om schaalbaar de IT-infrastructuur, werkplekken en het IT-beheer te faciliteren die het bedrijf nodig heeft om kwaliteit en groei te managen. “Onze wereldwijde expansie vraagt om een schaalbare IT infrastructuur en een veilige en betrouwbare werkomgeving” vertelt John Vlasveld, directeur bedrijfsvoering bij AmbaFlex. “Om aan deze belangrijke aspecten te voldoen waren we op zoek naar een IT-partner die onze business begrijpt en ons kan helpen de professionaliseringsslag te maken die past bij ons groeimodel. Deze partner vonden we na een uitgebreid selectieproces in 2017 in Lemontree. Samen met hen hebben we de reis gemaakt van onze ‘on-premise’ IT infrastructuur met Remote Desktop naar een schaalbare en zeer hoog beschikbare hybride cloud omgeving op basis van VDI.” Een ingrijpende en geavanceerde transitie die nodig was omdat de omgeving tegen het plafond van mogelijkheden en prestaties liep. “Uiteraard is in zo’n complex traject niet altijd alles feilloos gegaan, maar we hebben als partners in wederzijds vertrouwen en met de juiste dialoog succesvol naar het einddoel gewerkt. Daarbij is de continuïteit van onze bedrijfsprocessen nooit onderbroken” vertelt John. “Sinds de start van de samenwerking zijn we gegroeid van zo’n 150 IT gebruikers naar meer dan 300 nu. Dat is meer dan een verdubbeling in amper vijf jaar. Lemontree heeft een hoge standaard in professionaliteit en klanttevredenheid. Door de consistente organisatie kunnen we al jaren samenwerken met dezelfde contactpersonen. Hierdoor kennen de mensen van Lemontree onze organisatie, de IT omgeving en de medewerkers als geen ander, waardoor zij heel snel kunnen schakelen. Samen met Lemontree hebben we een IT omgeving weten te realiseren die beter en kostenefficiënter te beheren is. Daarbij doet Lemontree het technisch beheer en werken ze nauw samen met onze mensen op de servicedesk.”

 

Internationaal en schaalbaar

Om internationaal, schaalbaar en veilig IT te faciliteren maakt AmbaFlex gebruik van VDI, een centrale oplossing waarbij medewerkers een virtuele computer krijgen toegewezen op de server. Hiervoor is een hoogbeschikbare hyperconverged infrastructuur ingericht in verschillende datacenters aangevuld met diensten uit de cloud. “We werkten met een lokaal ingericht ERP en CRM. Inmiddels hebben we ons CRM naar de cloud gemigreerd in de vorm van Microsoft Dynamics” vertelt Vlasveld. AmbaFlex beschikt over een zeer betrouwbare datacenteroplossing met HPE SimpliVity, waarbij alles dubbel is uitgevoerd om uitval te voorkomen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van dedicated verbindingen om de kantoren in het buitenland veilig en betrouwbaar toegang te geven tot informatiebronnen. Om lokaal en internationaal goed te kunnen samenwerken en communiceren zijn er Zoom-rooms ingericht en is Zoom ingericht als centraal communicatieplatform. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het integreren en koppelen van verschillende applicaties via een ESB (Enterprise Service Bus) om informatie nog beter beschikbaar te maken. Daarbij is een ExpressRoute gateway verbinding opgeleverd en ingericht om het Datacenter en de Microsoft Azure Cloud fysiek te verbinden, zodat een echt ”hybride” omgeving ontstaat met als doel security, schaalbaarheid van capaciteit, flexibiliteit en de performance van integraties te verbeteren.

“we hebben als partners in wederzijds vertrouwen en met de juiste dialoog succesvol naar het einddoel gewerkt. Daarbij is de continuïteit van onze bedrijfsprocessen nooit onderbroken”

 

CAD vanuit VDI

Heel bijzonder is ook de CAD omgeving van AmbaFlex die via VDI beschikbaar wordt gesteld aan de AutoCAD gebruikers in Roemenië, Amerika, China en ook in Nederland. Hiermee worden investeringen in zware computers voorkomen en kan deze functionaliteit centraal beschikbaar worden gesteld vanuit Nederland via VDI. Het ‘single source’ werken wordt daarmee gegarandeerd. “We hebben eerst een Proof of Concept gedaan met de garantie dat als het niet zou werken of de snelheid onvoldoende zou zijn, we de hardware kosteloos konden retourneren. We wilde eerst zien en dan pas geloven waarbij we alle gebruikers hebben betrokken. Maar iedereen was erg onder de indruk van de performance en het gemak, dus daar zijn we erg blij mee. Je wilt natuurlijk geen vertraging ervaren tijdens het maken of werken aan complexe CAD bestanden wat direct ten koste gaat van de productiviteit.”

 

Over AmbaFlex

Het in West-Friesland gevestigde AmbaFlex is wereldwijd marktleider op het gebied van op maat gemaakte materiaal-transportsystemen. Deze systemen zijn gebaseerd op AmbaFlex unieke spiraaltechnologie en zijn breed toepasbaar in een groot aantal markten. Denk hierbij o.a. aan de voedsel, drankindustrie en de e-commerce. De producten worden veelal gebruikt voor het verticale transport, accumulatie of opslag van diverse soorten producten. AmbaFlex is actief vanuit verkoopkantoren in Zwaag (hoofdkantoor), Japan, Singapore, Shanghai en Dallas en heeft in diverse landen eigen vertegenwoordiging zoals bijvoorbeeld India en Australië en met eigen productievestigingen in Nederland, Roemenië, China en Amerika.

 

Wereldwijd innovatief

AmbaFlex is een onafhankelijk mondiaal bedrijf dat het SpiralVeyor-systeem in eigen beheer heeft ontwikkeld en ook de productie en het onderhoud veelal voor haar rekening neemt. Zo is de klant altijd verzekerd van de meest rendabele oplossing die beschikbaar is.
Inmiddels stellen gebruikers over de hele wereld het kwaliteitsniveau en AmbaFlex beproefde ervaring op prijs. Om deze voortrekkersrol te kunnen blijven vervullen, investeert het bedrijf uit Zwaag voortdurend in productinnovatie en ontwikkeling van functionele oplossingen, in nauwe samenwerking met haar klanten.
Dankzij het wereldwijde ondersteuningsnetwerk en professionele samenwerkingsmethodes, kan AmbaFlex een langere effectieve bedrijfstijd garanderen. AmbaFlex geeft er de voorkeur aan om met klanten samen te werken op basis van wederzijds respect en een voortdurende dialoog. Met zeer deskundig en ervaren personeel is AmbaFlex in staat voor iedere klant die zoekt naar verticaal transport, tijdelijke opslag en accumulatie oplossingen uit te werken!

Bejo zaden

Bejo zaden

Over Bejo zaden

Samen met onze klanten en partners in de keten delen we kennis, onderzoeken we actief kansen in de markt en verkennen we innovatieve technologieën. Daarbij blijven we dicht bij de natuur en ontwikkelen we de beste groenterassen zodat telers wereldwijd gezonde en smakelijke groenten kunnen oogsten waar consumenten van genieten. Nu en over 50 jaar.

 

BEJO, VEREDELAAR VAN GROENTEZADEN VOOR DE PROFESSIONELE TELER

Bejo is toonaangevend in veredeling, productie en verkoop van groentezaden met vestigingen in meer dan 30 landen. Een internationaal familiebedrijf met 1.900 toegewijde medewerkers die werken aan groenterassen van nu en de toekomst. Onze groei is organisch verlopen en gaat door. Die expansie is altijd een samenspel van telers, dealers, ketenpartners en medewerkers. Allen hebben de vrijheid om op hun lokale markt het beste uit onze producten te halen.

SAMEN VOOR DE LANGE TERMIJN

We gaan voor lange termijn-relaties met onze klanten, niet voor de snelle winst. Onze vertegenwoordigers staan met beide benen op de grond, dicht bij de telers. Daarbij is er oprechte interesse in elkaar. Mede door die sterke band met de praktijk, kunnen we onze telers beter ondersteunen en adviseren voor een optimaal en duurzamer teeltresultaat.

We leren zelf ook elke dag van de praktijk. We willen weten wat er gebeurt op het veld en wat er speelt in de markt en bij de consument. Die kennis en ervaring zetten we in bij het ontwikkelen van nieuwe rassen en de productie van zaden met nog betere eigenschappen voor teler en de keten.

Brink

Brink

Megasnelle datasynchronisatie en ultieme uptime voor Brink

Dat een bloeiend bedrijf een goed functionerende IT-omgeving nodig heeft, weet ook Brink. Dankzij de hulp van Lemontree kan de dienstverlener en softwareontwikkelaar zich weer volledig focussen op zijn hoofdactiviteit: het geven van advies aan en ontwikkelen van software voor bedrijven in de bouw, infra of vastgoed. Ook ervaart Brink vandaag de dag meer bedrijfszekerheid, met hetzelfde budget.

Brink biedt management- en adviesdiensten, softwareproducten en financiële oplossingen voor bedrijven actief in de bouw-, infra- en vastgoedsector. Brink helpt bedrijven bijvoorbeeld bij het uitschrijven van aanbestedingen, het projectmanagement, of tijdens de beheerfase van gebouwen. Ook ontwikkelt de dienstverlener software waarmee perfect kan worden berekend hoeveel een bouw- of infrastructuurproject zal kosten. Het bedrijf, dat stevig aan het groeien is, heeft vestigingen in Eindhoven, Rotterdam en Groningen en is vandaag zo’n 250 mannen en vrouwen sterk.

Bewezen IT-oplossing

Zo’n vijf jaar geleden had Brink voor het eerst contact met Lemontree. “We stelden Brink toen een private cloudoplossing voor op basis van HPE SimpliVity”, vertelt Rob van Leeuwen, verantwoordelijk voor New Business Sales bij Lemontree. “Die oplossing stond toen nog in de kinderschoenen. We vonden het te risicovol om een oplossing te kiezen die nog niet helemaal bewezen was in de markt. Daarom kozen we er toen voor om de serveromgeving te laten optimaliseren door een andere partner”, zegt Dirk Remery, Manager ICT bij Brink. Vijf jaar later, nu HPE SimpliVity geïmplementeerd is bij heel wat bedrijven en de infrastructuur bij Brink end of life is, besloot het bedrijf om de stap te zetten naar de private cloud op basis van HPE SimpliVity met Lemontree als partner.

Bedrijfszekerheid, #1 prioriteit

“Onze belangrijkste eis was meer bedrijfszekerheid met hetzelfde budget”, vertelt Remery. Dat uit zich vooral in het garanderen van 24/7 beschikbaarheid, een betere performance en het verlagen van de recoverytijd. “Voorheen werd er ’s nachts een back-up gemaakt. Dankzij HPE SimpliVity worden VM’s nu in en paar seconden gebackupt en hersteld”, zegt Remery. “Een groot voordeel is dat je de back-up niet langer apart hoeft aan te schaffen. HPE SimpliVity heeft een ingebouwde back-up en biedt beschikbaarheid van het hoogste niveau”, vertelt van Leeuwen. “De oplossing kan ook snel en veel data synchroniseren. Ideaal voor een bedrijf zoals Brink, waarbij veel data snel moet worden verwerkt”, voegt van Leeuwen toe.

Ook creëerde Lemontree een uitwijkscenario, waarbij de storage op twee verschillende geografische locaties staat. “We zijn afhankelijk van onze IT. We kunnen gewoon niet meer offline! Een omgeving waarbij het 24 uur duurt om weer online te komen, is gewoon niet meer van deze tijd”, zegt Remery. “Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt in het datacenter, zijn we er dankzij het uitwijkscenario zeker van dat onze business blijft draaien”, voegt Remery toe.

Onze business moet altijd blijven draaien, wat er ook gebeurt! HPE SimpliVity biedt ons die zekerheid.
Dirk Remery Manager ICT bij Brink

 

Focussen op core business

Voordat Brink in zee ging met Lemontree, had het bedrijf de oplossing al voor ogen. “We zochten vooral een IT-partner die veel kennis en knowhow heeft, professionele ondersteuning kan bieden en die zich als partner opstelt voor de lange termijn”, zegt Remery. “Lemontree vulde deze verwachtingen perfect in! Na de eerste kennismaking vijf jaar geleden, zijn we ook altijd contact blijven houden.”
Het grootste voordeel voor Brink is dat de medewerkers zich nu weer kunnen focussen op hun core business. “Daar heb je als business alleen tijd voor als je IT-omgeving in orde is”, zegt Remery. Om Brink volledig te ontzorgen, is een deel van het beheer van de IT-omgeving in handen van Lemontree. “Wij staan in voor het goed functioneren van HPE SimpliVity en verzorgen de noodzakelijke updates en patches. Ook monitoren we de omgeving 24/7 zodat we problemen proactief in de kiem kunnen smoren”, zegt van Leeuwen. “Zo kunnen wij ons bezig houden met onze applicaties, de functionaliteit van de applicaties en de ondersteuning van onze medewerkers’, voegt Remery toe.

We kunnen weer focussen op onze core business en hoeven ons geen zorgen te maken over onze IT-omgeving.
Dirk Remery
Manager ICT bij Brink

KonnecteD

KonnecteD

KonnekteD

 

KonnecteD kiest voor Hyperconverged oplossing met Lemontree

Van buikgevoel naar geweldige samenwerking

 

KonnecteD is een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt naar betaald werk. De organisatie, die gevestigd is in Deventer, werkt nauw samen met en vervult haar maatschappelijke functie in de gemeenten Deventer en Olst en Wijhe. Deventer Werktalent, Sallcon en het Groenbedrijf zijn onderdeel van KonnecteD.

 

We spreken met Martin Snellink, hoofd ICT van KonnecteD: “We hadden een ICT-omgeving die eigenlijk sinds 2012 niet meer een serieuze vervangingsslag had doorgemaakt. En als je op ICT-vlak zes jaar niet veel meer verandert, dan komen integriteit en betrouwbaarheid in het geding”. KonnecteD moet financieel op eigen benen staan en is daarom kostenbewust. Ook wat de ICT betreft. Om de kwaliteit van ICT te kunnen waarborgen moest er in 2018 een plan worden gemaakt om de legacy systemen te vervangen en tegen redelijke kosten een toekomstbestendige ICT-omgeving te implementeren.

 

“Het voordeel als alles is afgeschreven is dat je met een schone lei kunt beginnen. In eerste instantie hebben we tien partijen uitgenodigd om met ons mee te denken hoe ICT eruit zou moeten zien. Helaas kwamen deze te snel met te concrete technische voorstellen en prijzen en voelden we ons onvoldoende gehoord in onze ambitie en wensen. We hebben toen een partij in de arm genomen om ons te helpen in het selectieproces” vertelt Martin. Hierdoor kon KonnecteD meer focus leggen op de wensen en eisen uit de organisatie en beter definiëren wat de organisatie van ICT verlangt.

 

“Toen we een helder beeld hadden van de verwachtingen rondom ICT ging de selectie sneller en gemakkelijker en hielden we al snel twee partijen over. Daarbij ging de voorkeur naar Lemontree. Vanwege hun track record op het vlak van hyperconverged IT maar zeker ook vanwege het positieve gevoel dat we bij de mensen van Lemontree hadden. Ze begrepen goed wat onze wensen en eisen waren en kwamen met een concept dat goed paste bij onze organisatiebehoeften. En de voorstellen paste goed bij onze plannen, visie en budgetten.” Vertelt Snellink.

 

Lemontree had een hyperconverged stretched cluster oplossing van HPE SimpliVity voorgesteld, waarbij beschikbaarheid, integriteit en betrouwbaarheid een elementaire rol speelden. “Deze omgeving biedt alle facetten om de bedrijfsapplicaties goed en snel te laten draaien voor onze eindgebruikers. Bovendien is het een toekomstgerichte oplossing waarbij we onze data veilig kunnen opslaan. Ook is de betrouwbaarheid van onze back-up oplossing enorm verbeterd wat een enorme opluchting voor me is. En heel belangrijk: de performance van ICT is flink verbeterd. We zijn nog steeds in een continu proces aan het tweaken samen met Lemontree maar de eerste ervaringen zijn goed merkbaar.”

 

Martin is lovend over de samenwerking met Lemontree. Zowel in de voorbereiding als tijdens het project vindt hij dat de samenwerking erg leuk en soepel is verlopen. Maar ook na het project ervaart hij dat de mensen van KonnecteD en Lemontree goed kunnen samenwerken. “Er is een erg leuke klik tussen onze specialisten en de mensen van Lemontree. In de samenwerking merkten we telkens dat we de juiste kennis op het juiste moment beschikbaar hadden en we gezamenlijk een zeer succesvolle implementatie hebben gedaan. Daarbij merkten we vooral dat Lemontree echt oog en oor heeft voor onze wensen, maar ook voor de mensen die bij ons werken. Daardoor is Lemontree een mooie aanvulling op ons eigen team. Die samenwerking zetten we dan ook voort, want Lemontree doet het onderhoud op de omgeving. We hebben een relatief klein IT-team die door Lemontree wordt ontzorgd op specifieke kennis, patchmanagement en monitoring. Daardoor kunnen wij ons meer richten op de applicaties en eindgebruikers”.

Over KonnecteD

KonnecteD is een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt naar betaald werk. KonnecteD stimuleert vernieuwing door mensen met ideeën en kansen te verbinden en te faciliteren. KonnecteD verbindt bedrijven en bevordert de inclusieve samenleving en een circulaire economie. Geluk door werk. Dat is wat KonnecteD wil bereiken. Deventer WerktalentSallcon en het Groenbedrijf zijn onderdeel van KonnecteD. Net als alle aangesloten ondernemers en partners. Dit zijn organisaties die midden in de samenleving staan, die anders denken en anders doen. En samenwerken aan oplossingen om bedrijvigheid en werkgelegenheid duurzaam te laten groeien. Zij maken werk van betekenis.

Bekijk het mooie werk van KonnecteD op RTL programma “Doe Maar Duurzaam”

Over Lemontree

Lemontree’s missie is “bedrijfskansen creëren door geweldige ICT” voor onze opdrachtgevers. Dit doen wij door informatie- en communicatietechnologie toegankelijk, betrouwbaar en betaalbaar te maken met een geweldige gebruikerservaring en “first class” support. Samen leggen wij, als echte partners, de weg af naar een zorgeloze, transparante ICT-omgeving en een samenwerking op basis van persoonlijke en hartelijke communicatie, respect en vertrouwen. Het resultaat van onze dienstverlening is rust in de organisatie en focus op de core business. Onze opdrachtgevers waarderen onze manier van werken met minimaal een 8,5 en omschrijven Lemontree op basis van 3 essentiële kernwaarden: competent, authentiek en transparant.